MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 37 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Melanija

Post #1 Ocena: 0

2018-02-07 11:51:39 (8 miesięcy temu)

Melanija

Posty: n/a

Konto usunięte

A nie możesz pobrać Win10 normalnie ze sklepu?
Coś tam jest zmienione, ale może warto spróbować.

From a Windows 7 or 8.1 device, go to the webpage entitled "Windows 10 free upgrade for customers who use assistive technologies." Click on the Upgrade now button. Run the executable file to install the upgrade. Microsoft then displays a series of screens that take you step by step through the setup process.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2018-02-08 15:00:10 (8 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2018-02-07 11:51:39, Melanija napisał(a):
A nie możesz pobrać Win10 normalnie ze sklepu?
Coś tam jest zmienione, ale może warto spróbować.

From a Windows 7 or 8.1 device, go to the webpage entitled "Windows 10 free upgrade for customers who use assistive technologies." Click on the Upgrade now button. Run the executable file to install the upgrade. Microsoft then displays a series of screens that take you step by step through the setup process.

a na czym ma win10 zaistalowac?
''Intel Atom 1.6GHz, 8GB SSD flash drive and only 512MB of RAM'' ?

reanimacja tego zabytku bedzie kosztowac wiecej niz on sam - ssd 128gb (m.2) plus conajmniej 2gb ram (ddr2, a wiec dwie generacje wstecz, a co za tym idzie drozsza) to ok. £200, pytanie czy warto, bo w tej kwocie mozna kupic jakis tablet, jesli rozmiar wazny...

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 08-02-2018 15:00 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2018-02-08 15:56:30 (8 miesięcy temu)

Richmond

Posty: 21871

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

No Win10 to moze byc niezle zamulenie. Polecam trzymac Win7 na takim sprzecie, ewentualnie odinstalowac stare programy lub przeistalowac Win7. Trzebaby tylko poszukac iso na necie i zrobic USB stick startowy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2018-02-08 21:40:54 (8 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2018-02-08 15:56:30, Richmond napisał(a):
No Win10 to moze byc niezle zamulenie. Polecam trzymac Win7 na takim sprzecie, ewentualnie odinstalowac stare programy lub przeistalowac Win7. Trzebaby tylko poszukac iso na necie i zrobic USB stick startowy.

to zabytek klasy zero, a nawet dwoch... 00

...tam wszystko wlutowane jest, poczawszy od procesora po dysk twardy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrAquario

Post #5 Ocena: 0

2018-02-13 15:47:35 (8 miesięcy temu)

MrAquario

Posty: 294

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2017

Skąd: Wolv

Cytat:

2018-02-08 21:40:54, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2018-02-08 15:56:30, Richmond napisał(a):
No Win10 to moze byc niezle zamulenie. Polecam trzymac Win7 na takim sprzecie, ewentualnie odinstalowac stare programy lub przeistalowac Win7. Trzebaby tylko poszukac iso na necie i zrobic USB stick startowy.

to zabytek klasy zero, a nawet dwoch... 00

...tam wszystko wlutowane jest, poczawszy od procesora po dysk twardy



...dzięki, tak myślałem że reanimacja okaże się albo nie możliwa albo zbyt kosztowna, już jeden magik obiecał wskrzesić to coś za jedyne 50 funtaszków, choć jak dodał cena może "w praniu" wzrosnąć bo nie wiadomo co tam siedzi :-]:-]:-]

pobawię się sam w wolnej chwili, pousuwam co nie potrzebne i odinstaluję, potrzebny mi on tylko do netu i worda *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

MrAquario

Post #6 Ocena: 0

2018-02-19 01:28:44 (8 miesięcy temu)

MrAquario

Posty: 294

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2017

Skąd: Wolv

...przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł

czy jest jakiś sposób aby wywalić z niego Windowsa a zainstalować Linuxa? potrzebuję go tylko do internetu i worda *THUMBS UP*
czy instalka z USB załatwi sprawę?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

AndrzejW

Post #7 Ocena: 0

2018-02-19 13:14:26 (8 miesięcy temu)

AndrzejW

Posty: 1049

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Skąd: Grays

Nowoczesne dystrybucje Linuxa mają podobne wymagania sprzętowe jak Windows. Więc nadal będzie to tragedia.
Nie ma Worda na Linuxa - są podobne programy, z których da się korzystać - ale niestety Word zazwyczaj wygrywa jeśli chodzi przyjazność.

Jak ma być tanio to lepiej poszukać kilkuletniego laptopa z ebay'a

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2018-02-19 16:37:14 (8 miesięcy temu)

Richmond

Posty: 21871

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Jasne, mozesz zainstalowac jakas wersje z USB, sa nawet takie, ktore startuja z zewn dysku, nie trzeba instalowac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrAquario

Post #9 Ocena: 0

2018-02-20 01:11:11 (8 miesięcy temu)

MrAquario

Posty: 294

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2017

Skąd: Wolv

Cytat:

2018-02-19 13:14:26, AndrzejW napisał(a):

Nie ma Worda na Linuxa - są podobne programy, z których da się korzystać



...tak, wiem chodziło mi właśnie o coś podobnego np.Open Office

Cytat:

2018-02-19 16:37:14, Richmond napisał(a):

Jasne, mozesz zainstalowac jakas wersje z USB, sa nawet takie, ktore startuja z zewn dysku, nie trzeba instalowac.



...czy taka instalacja dokona sformatowania dysku i usunięcia z niego nie potrzebnych rzeczy a jednocześnie przyspieszy działanie tego zabytku? Ubuntu nie jest chyba zbyt zasobożerny *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2018-03-14 19:21:37 (7 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6228

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

podlaczylam telefon na usb do kompa, powienien go bez problemu widziec, ale nie widzi i nei moge zgrac zdjec... i zapomnialam gdzie sie co robi, zeby to przywrocic... moze ktos cos?
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 37 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ceny od £9.68 za paczkę UK-Polska-UK

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,