MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 36 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 36 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2018-01-20 11:55:41 (9 miesięcy temu)

radzik77

Posty: 2452

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2011

Skąd: London

Wybaczie ale troche ponglish ten post bedzie :-]

1.Po upgrade do win 10 przestal dzialac touchpad a wlasciwie to przewijanie ekranu.
2. Odinstalowalem "synaptics"
3. Po ponownym uruchomieniu lapka pojawil sie komunikat
screen
4. Po wejsciu w aktualizacje, windows znalazl sterownik "synaptics", ktory zainstalowalem.
5. Ponowny restart i niestety bez zmian. Komunikat nadal sie pojawia a przewijanie na touchpad nadal dead.
6. Odinstalowalem sterownik znaleziony przez windowsa i pobralem nowy ze strony producenta wg modelu lapka.
7. Po ponownym uruchomieniu bez zmian.

Da sie to jakos naprawic, czy lepiej przywrocic kopie systemu zrobiona na dysku zewnetrznym zaraz po upgrade do win 10?

Mam jeszcze opcje powrotu do win 7, ale wolalbym juz zostac na 10 gdyz lapek dostal nowe zycie. Jest znacznie szybszy.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 20-01-2018 11:59 ]

Komentuj, nie obrazaj...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2018-01-27 19:48:32 (9 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6228

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

mozgi chyba spia, albo na urlopie....

inne pytanie... co moze spowolnic kompa? komp win7, do 3 pracowal normlanie potem zwolnil i zawisl... wirusow i innych nie ma , google przeinstalowane... programy sprawdzone...inne pomysly?
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2018-01-27 20:08:30 (9 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2018-01-27 19:48:32, kik1976 napisał(a):
mozgi chyba spia, albo na urlopie....

inne pytanie... co moze spowolnic kompa? komp win7, do 3 pracowal normlanie potem zwolnil i zawisl... wirusow i innych nie ma , google przeinstalowane... programy sprawdzone...inne pomysly?

windows upsate...

- zapisuje dane na partycji systemowej plus, wciska 10-tke na sile
- HDD ledwo dycha
- lub pamiec RAM dala du...sze diablu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2018-01-27 22:25:10 (9 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6228

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

no wlasnei jeden komp po ostatnim update zwolnil brdzo i co chwila wyskakuje mi cos w antywirusie.. nei wirus, ale neichciany plik..tylko nei moge go znalesc...ale przenioslam czesc nadych na dysk zapasowy i przyspieszyl..
drugi...hmm, pamieci to napewno ma sporo bo dysk spory...win7 nie ma powiazania z win10... i problem ejst od dzisiaj popoludnia... siedze i mysle co to moze byc... w osattecznosci windowsa przeinstaluje... 3 kompowi wlasnie to zrobilam..ale i tak bede budowac nowego...bo te podzespoly kiepskie..
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2018-01-27 22:49:12 (9 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

pamietaj, ze system automatycznie przydziela miejsce na dysku twardym dla kopii pamieci RAM, czyli majac, np. 2gb RAM, system izoluje tylez samo na HDD...

majac jeden dysk, a na nim kilka partycji (C, D lub inna literka), powodujesz zwiekszona prace owego - nie dosc, ze musi zapisac pliki tymczasowe (wszystko co sciagasz z internetu plu to co robisz na kompie), to jeszcze wiadomosci z profili, video i inne pierdy...

zawsze warto miec dwa (i wiecej) dyski - jeden na syatem, drugi na archiwum itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2018-01-27 22:52:41 (9 miesięcy temu)

kik1976

Posty: 6228

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

hmm, mam dysk c i d.. d to recovery...ale nei moge w neigo wejsc, zeby wyczyscic tego o mi nei ppotrzeba... jak mozna w to wejsc? bo d neidosc, ze jest maly, to widac zapchny mocno, a ja nawet nei wiem co tam jest..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 27-01-2018 22:54 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2018-01-28 10:24:59 (9 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2018-01-27 22:52:41, kik1976 napisał(a):
hmm, mam dysk c i d.. d to recovery...ale nei moge w neigo wejsc, zeby wyczyscic tego o mi nei ppotrzeba... jak mozna w to wejsc? bo d neidosc, ze jest maly, to widac zapchny mocno, a ja nawet nei wiem co tam jest..

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 27-01-2018 22:54 ]



partycja recovery jest do odzyskiwania systemu, wyczyszczenie jej spowoduje, ze ewentualna naprawa systemu bedzie wymagala plyty cd z systemem...

najlatwiejszy sposob na wyczyszczenie tej partycji, to jej sformatowanie
jesli chcesz zobaczyc co tam jest, uzyj tego -> http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/download.html

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2018-01-28 14:12:50 (9 miesięcy temu)

stanislawski

Posty: 6060

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Ja też ma pytania. TRochę z teorii, trochę z praktyki.

Czy istnieją osobne IP dla komputera i dla routera? Czy ci którzy sprawdzają skąd ktoś się łączy widzą obydwa?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2018-01-28 21:23:23 (9 miesięcy temu)

clockwork_orange

Posty: 10545

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2018-01-28 14:12:50, stanislawski napisał(a):
Ja też ma pytania. TRochę z teorii, trochę z praktyki.

Czy istnieją osobne IP dla komputera i dla routera? Czy ci którzy sprawdzają skąd ktoś się łączy widzą obydwa?

ano... widza, masz w logach routera kto laczy sie z nim i jakie lokalne IP dostaje, ok. 250 IP jest mozliwe

router ma oczywiscie IP nadane przez dostawce internetu, nawet to 'tymczasowe' jest wiadome, bo dostajesz je z puli uzytkownikow danego terenu (centrali lub stacji obslugujacej dostawce)

czyli, odpowiadajac wprost na twe pytanie, tak sa, dwa rozne IP,przy czym to wewnetrzne jest przewidywalne... mocno 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 28-01-2018 21:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrAquario

Post #10 Ocena: 0

2018-02-07 10:52:03 (8 miesięcy temu)

MrAquario

Posty: 294

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2017

Skąd: Wolv

...jak zreanimować toto na zdjęciu?

Obrazek

chodzi mi o format i nową instalkę-nie mam płyty w windowsem, zresztą ten notebook nie posiada czytnika CD, z tyłu nie ma już naklejki z kluczem, kupiłem go kilka lat temu na ebayu za dosłownie parę funtów ale teraz z uwagi na jego rozmiar bardzo byłby mi przydatny, na chwilę obecną zainstalowany Win7 jednak zamulony już na maxa, ewentualnie jakieś odchudzenie i przyspieszenie?

[ Ostatnio edytowany przez: MrAquario 07-02-2018 10:59 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Strona 36 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ceny od £9.68 za paczkę UK-Polska-UK

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,