MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

Str 23 z 71

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2015-11-15 08:53:09 (10 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2015-11-14 23:15:48, galadriel napisał(a):
Cytat:
Okazalo sie, ze trzeba bylo wyrzucic jakis back up bo zajmowal miejsce. Powyrzucalam z roku 2013-14, zostawilam tylko 2015
i napis o tym dysku E zniknal (..)

Wrocil. Ze zdwojona sila. Prawie nic nie mam na tym kompie a dysk c caly zajety. Cos jest ponoc nie tak z Windowsami 7, miejsca na dysku sobie znikaja ot tak, tak doczytalam w jakis poradnikach sie ludzie wypowiadali. Tyle, ze oni potrafia to oddkrecic: /

Sniper, gdzie jestes, wroc!!!

Krakn, weszlam w linka od ciebie i nawet nie moge go download.
Wyskakuje napis: failed- disc full. No paranoja.

Moze zmienic na tego Windowsa 10, moze sie samo naprawi, skoro problem okazuje sie byc charakterystyczny dla Win 7?

ja co prawda nie Sniper, ale..
- mozesz zmniejszyc ilosc miejsca zajmowanego przez kosz - kliknij na niego i otworz wlasciwosci, suwakiem zmniejsz do zadanej wartosci (windows przydziela 10% dysku)
- mozesz zmniejszyc ilosc pamieci wirtualnej (system daje 1:1 z Ram co nie jest potrzebne) - windows explorer-moj komputer-wlasciwosci-zaawansowane-pamiec wirtualna (odhacz automatyczne zarzadzanie i wpisz w rubryki wartosci) - 1024/1024mb
- jak juz bedziesz miala troche miejsca, to sciagnij programik -> <a href="http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/" target="_blank" target="_new">http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/</a> pokaze co zajmuje najwiecej miejsca...

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 15-11-2015 08:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2015-11-16 15:39:46 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dzieki, to wlasciwy trop i wszystko jest po kolei z detalami opisane.

Cytat:
Podam też linka do forum pclab z instrukcją krok po kroku jak rozwiązać ten problem. Lekarstwo na zapełniający się dysk
Daj znać czy się udało.
Pozdrawiam.

Dodatkowo clocwork na pw napisal mi gdzie tego szukacfile size w kompie po angielsku. Natomiast zmienic i tak nic nie moge, bo wyskakuje napis:

there is no enough space on this drive for the pageing file size specified, enter smoller number or free disc space. No przeciez wlasnie probuje free disc space przez zmiane pamieci wirtualnej, ale wyglada na to, ze musi byc 16 mb, czyli dokladnie tak samo jak w przypadku tego uzytkownika z forum it.

Max page file size musi byc greater or equal to initial page size (czyli 16? ) and less than 16777216.

Uzytkownik sugeruje, zeby zminic na 4 ale komp na to nie pozwala. Nie wiem co wobec tego zrobic?

: /
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2015-11-16 15:59:01 (10 lat temu)

clockwork_orange

najpierw oczysc dysk, zwolni sie troche miejsca - zaznacz wszyskie kwadraty, bo tylko polowa bedzie odhaczona,
potem mozesz wylaczyc hibernacje, a na koniec zmieci ilosc pamieci wirtualnej
1024 to 1GB, wiec jesli masz 4GB RAM, to w zupelnosci wystarczy, wazne by w oba pola wpisac ta sama liczbe po zaznaczeniu recznego ustawienia pliku stronicowania (po lewej, przy rubryczkach)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2015-11-16 16:03:54 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

nie moge, musi byc 16 nic nie mozna zmienic

czyszcze ten dysk codziennie i nic sie nei zmniejsza

nowego kompa chyba musze kupic i nie z durnym win 7
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2015-11-16 16:13:05 (10 lat temu)

clockwork_orange

Obrazek
widzisz zielone koleczko po lewej? tam najpierw kliknij a potem wypelnij rubryczki

masz prawa administratora? jesli nie to przeloguj sie na profil z tymi uprawnieniami...

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 16-11-2015 16:14 ]

Do góry stronyOffline

Cywill

Post #6 Ocena: 0

2015-11-16 16:14:05 (10 lat temu)

Cywill

Mężczyzna

Z nami od: 04-11-2015

Możesz zlokalizować folder który tak dużo miejsca zajmuje?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2015-11-16 16:18:50 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

500 i 999 weszlo, przedtem tez klinnelam w to zielone; )

mam, tylko jedno konto/ profil jest na tym kompie i to admin

a jak zlokalizowac folder, ktory temiejsca zajmuje? z postu ituzytkownika z twojego linku wynika ze to: pamiec wirtualna, hibernacja i cos tam jeszcze, juz nie pamietam bo mi sie miesza wszystko

ide zrestartowac kompa zobaczymy czy pamiec wirtualna cos zmienila z tym diabelnym dyskiem

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2015-11-16 16:21:20 (10 lat temu)

clockwork_orange

zmien te wartosci, bo system bedzie zamulac, bo to 555MB tylko, a minimum potrzebujesz 1024MB, czyli 1GB
pierwszy obrazek z neta...

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #9 Ocena: 0

2015-11-16 16:27:04 (10 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Cytat:

2015-11-15 08:36:08, Cywill napisał(a):
Cytat:

2015-11-14 22:48:09, elemelek napisał(a):
Potrzebowaliśmy ściągnąć próbną wersje jakiegoś pakietu z Wordem. Znaleźliśmy na stronce "dobre programy" pakiet Office, zainstalowałem i teraz pełno reklam z powrotem.

Poczytaj opinie o stronie "dobreprogramy" nic innego nie mogło się stać skoro ściągałeś coś z tego miejsca ;)
Polecam torrenty, tzn wyszukujesz potrzebny program w googlach i dopisujesz torrent powinno zawsze jakiś znaleźć, jak nie to zostraje jeszcze chomikuj.pl zasada taka sama wyszukujesz nazwę potrzebnego pliku + chomikuj dopisujesz, z tym że na tej stronie trzeba "doładować" konto, na szczęście są to nieduże pieniądze.

Cytat:

Używamy Opery, ale na Googlach Chrome, czy IE cały czas wyskakują te cholerne reklamy.

Wyszukaj sobie "AdBlock plus" taki dodatek czy to do mozilli czy opery i chroma, pomoże na reklamy.
Cytat:
Odinstalowałem ten cały Office. Sprawdziłem w programach, jakieś podejrzliwe, co nie instalowałem i wyrzuciłem wszystko. Na końcu CC cleaner i dalej to samo. Nie chciał bym znowu instalować nowego systemu, i wszystkich programów.

Powinno pomóc:Malwarebytes Anti-Malware Free 2.2.0.1024
I też pobieraj takie programy, albo z torrenta albo z chomikuj,
a jeśli są darmowe to z oficjalnej strony, nie żadne dobreprogramy komputerswiat itp.

Podam też linka do forum pclab z instrukcją krok po kroku jak rozwiązać ten problem. Lekarstwo na zapełniający się dysk
Daj znać czy się udało.
Pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Cywill</i> 15-11-2015 08:43 ]

Zrobiłem tak jak napisałeś, jedynie co nie mogłem znaleźć na chomikuj lub torrentach tego Adblock plus do Opery.

Zobaczymy z czasem, czy pomogło. Malwarebytes znalazł kilka obiektów.

Pozdro i dzieki za pomoc.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2015-11-16 16:32:33 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Faktycznie zamula i nic to nie pomoglo. Na dysku oc jest czerwona kreska i caly zajety prawie, tak jak bylo, a mial sie przeciez zwolnic. Jest napisane 2.39 gb free of 99,9gb.

Nie wiem, przetem nie pozwalalo mi zmienic na 1024 a te 500 i 999 zmienilo bez problemu. Dobra, tym razem zmienilo na 1024.

: /

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-11-2015 16:34 ]

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 71 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 69 | 70 | 71 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,