MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie do mozgow komputerowych!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 2 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misio4u

Post #1 Ocena: 0

2008-02-10 14:55:56 (16 lat temu)

misio4u

Posty: 231

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2006

Skąd: Londyn

Dla osob kupujacych w dabs. Ostatnio kupowalem laptopa
dla siostry i oni podaja jedynie oznaczenia procesora
a ile ma Ghz to juz nie zawsze. Wiec jakby ktos potrzebowal
tu sa tabele intela z dokladniejszym opisem poszczegolnych procesorow.
Dawid G / GG: 13902

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2008-02-10 15:07:27 (16 lat temu)

bloby00

Posty: 1493

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Skąd: London

Ja moge polecic jedynie sklep internetowy Aria z ktorego korzystam juz spory czas i jestem zadowolony z czesci jakie maja. Osobiscie od dawien dawna skladam swoje komputery, dlatego moge tylko powiedziec, zeby miec mocny i dobry zasilacz, sporo ramu na Viste (ze 2GB), karte graficzna niezintegrowana oraz conajmniej 19 cali plaski monitor.

Prosze tylko, nie kupuj go w PC Worldzie - drodzy jak cholera, mialem Monitor ktory po roku zaczal szwankowac a plyta glowna z ich sklepu int (jeszcze takiego poprzedniego niz teraz) padla i spalila przy okazji procek (uwaga, nie grzebac w srodku kompa przy tym jak jest wlaczony :-] )

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2008-02-10 17:00:04 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

_Steve_

Post #4 Ocena: 0

2008-02-10 20:20:06 (16 lat temu)

_Steve_

Posty: 1164

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Skąd: Luton

Co do "kazdego komputera ze sklepu". To radzil bym sie zainteresowac glebiej tym co sie kupuje. A to dlatego, ze wszystkie dane nie sa podawane np na pudelku. I widzialem juz takie zestawy, ktore np maja fajny procesor, ale RAM jest na ap wolniejszej szynie niz procesor - oznacza to mniej wiecej, ze nigdy taki zestaw nie wykozysta swoich mozliwosci w 100%

Co do cyferek -czyli predkosci, pojemnosci, czestotliwosci itp to ogolnie sie mowi, ze im wiecej tym lepiej :-) Ale wiadomo, ze chodzi rowniez o cene.

Pisalas cos o AutoCAD. No i tutaj ja osobiscie bym takiego zwyklego KAZDEGO zestawu nie polecil. A to dlatego, ze znam ten program i wiem jak on chodzi na roznych zestawach i programach (Przyklad: na XP Professional chodzi lepiej niz na XP Home).

Jezeli moge doradzic, to:
Jezeli nie do grania, to super procesory mozna sobie spokojnie odpuscic. Za to dolozyc RAMu - Minimum to 2GB. Dysk twardy - w zaleznosci od zapotrzebowania. Ja mam 80GB, nie sciagam muzyki, filmow itp. i mam zapelnione 50%.
Zamiast pojemnosci, mozna sie pokusic o szybszy dysk twardy.
Grafika - jezeli do grania, to poprzednicy juz powiedzieli. Jezeli do AutoCAD, to juz cos lepszego. Jezeli rysujesz, to pewnie uzywasz monitora minimum 21'. Wazna bedzie rozdzielczosc? W przypadku AutoCADa lepiej wybrac procesor z kooprocesorem matematycznym (czyli np Intel, ale nie Celeron)
"Marketowe" i tanie zestawy czesto maja karte graficzna zintegrowana na plycie glownej - dobre rozwiazanie, jezeli uzywasz komputera tylko do spraw 'biurowych' Oczywiscie, mozna dolozyc inna karte graficzna, ale wtedy po co dwie? Lepiej w zamian kupic plyte bez grafiki zintegrowanej i do tego karte graficzna.

W brew pozorom wany jest rowniez zasilacz - przyklad jak podany wczesniej z Dell'em mowi sam za siebie :)

Tak wiec nie wiem co jeszcze - jak cos mi sie przypomnie, albo o cos zapytasz to bedziemy kombinowali dalej

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2008-02-11 09:45:17 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-02-11 11:46:35 (16 lat temu)

vitek

Posty: 3922

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Skąd: Yorkshire

Wszystkie te wymądrzenia 'mózgów komputerowch' są tyle warte co pound kłaków, np. ktoś sugeruje że procesor intel ma koprocesor, a celeron rzekomo nie (w realu celeron to marka intela, a koprocesor jest wbudowany we wszystkie modele procków od co najmniej 10 lat).
Ale czytajcie sobie i napawajcie się swoją 'wiedzą'
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakersik

Post #7 Ocena: 0

2008-02-11 12:56:13 (16 lat temu)

krakersik

Posty: 24

Z nami od: 05-12-2007

Jesli pracujesz na Cadzie to polecam jak najwiecej ramu, co najmniej 1 giga i dobra karte graficzna minimum 256MB.
Nie wiem do czego dokladnie uzywasz Cada, ale na duzych plikach przy wersjach Cada 07 czy 08 bedziesz miec dosc plynna prace.
Od dluzszego czasu uzywam Compaq i nie narzekam. Wszyscy w firmie
takie mamy i nic sie nie psuje kompletnie.
Pozdrawiam
;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-02-11 14:32:00 (16 lat temu)

bloby00

Posty: 1493

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Skąd: London

Cytat:

2008-02-11 11:46:35, vitek napisał(a):
Wszystkie te wymądrzenia 'mózgów komputerowch' są tyle warte co pound kłaków, np. ktoś sugeruje że procesor intel ma koprocesor, a celeron rzekomo nie (w realu celeron to marka intela, a koprocesor jest wbudowany we wszystkie modele procków od co najmniej 10 lat).
Ale czytajcie sobie i napawajcie się swoją 'wiedzą'

A ty zamiast rznac glupa bys lepiej cos dodal od siebie i ewentualnie poprawil to w czym ktos sie ewentualnie pomylil.... a jakbys chcial wiedziec to Celerony zawsze byly ubozsza wersja Pentium.....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2008-02-11 15:03:03 (16 lat temu)

clockwork_orange

Posty: 10572

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2008-02-11 09:45:17, Maya64 napisał(a):
Dzieki raz jeszcze ale przyznam ze nabralam stracha teraz z tym kupowaniem.Boje sie teraz cos zmieniac bo jak zle kupie? Moje obecne dwa komputery juz o lasce chodza ale za to chodza.Np czasami trzeba kopnac stol zeby kolor na ekranie sie zmienil z rozowego na zielony a potem na bialy no ale widac.Teraz kupie nowy i cos sie przepali to az strach pomyslec.No nic trzeba byc odwaznym i zaryzykoawc.:-o


skoro sie ta boisz, to zlec komus zlozenie i postawienie systemu- wiekszosc sklepow to zrobi
nie polecam gotowaych zestawow, bo wiekszosc z nich ma zaistalowana viste (dell ma linuksa takze)

w miare tani jest scan.co.uk i novatech.co.uk - staram sie tam kupowac, bo szybki serwis i kurier,

powodzenia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2008-02-11 15:04:03 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,