MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasna strona www - jak sie zabrac?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mag2k3

Post #1 Ocena: 0

2007-11-01 20:43 (18 lat temu)

mag2k3

Z nami od: 29-10-2007

No jak napisałeś przykład z tym samochodem faktycznie brzmi bez sensu no ale musisz mi wybaczyć nie siedzę w tym zawodowo czasem coś poczytam jedynie.
Nie wiem jak z osCommerce jest za darmo czy płatny?
Ale już mniejsza z tym najlepsze będzie moim zdaniem to co zaproponował Czayen jeśli chodzi o własny sklep ale na początek można zacząć nawet na ebay na zwykłym koncie sprzedawać nawet bez sklepu przecież, zobaczysz jakie będzie zainteresowanie produktem.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Webmaster

Post #2 Ocena: 0

2007-11-01 21:07 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

2007-11-01 20:43, mag2k3 napisał(a):
No jak napisałeś przykład z tym samochodem faktycznie brzmi bez sensu no ale musisz mi wybaczyć nie siedzę w tym zawodowo czasem coś poczytam jedynie.

W zasadzie oboje mamy rację, ale ja patrzę na to z punktu widzenia programisty. Design do sklepu do rzecz drugorzędna, jeśli jest dobry pomysł można zrobić dobry szablon w jeden dzień. Pisanie całego silnika lub kombinowanie, które moduły z gotowych rozwiązań są potrzebne a które nie - to może potrwać kilka dni, a nawet kilka tygodni jeśli pisze się coś od podstaw samemu.
Cytat:

2007-11-01 20:43, mag2k3 napisał(a):
Nie wiem jak z osCommerce jest za darmo czy płatny?

Z tego co się orientuję podstawka osCommerce jest darmowa. Płacić możesz za niektóre moduły, dodatki, czy wreszcie za jego instalację i konfigurację. Na upartego można to zrobić samemu, nawet jeśli się na tym nie zna, ale admin ma tyle opcji, że odradzam, jeśli ktoś nie siedzi w temacie. W końcu przede wszystkim chodzi tu o bezpieczeństwo własne i klientów.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

eurotarget

Post #3 Ocena: 0

2007-11-05 14:53 (18 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Czesc Wam, widze, ze dotknalem ciekawego tematu. Sorry za cisze ale bylem w rozjazdach. Domene eu juz mam, wykupilem w Polsce bo jak porownalem ceny to niektore rodzaje domen sa kilkukrotnie tansze w Polsce. A teraz wlasnie sam strona, hosting,etc. Chayen, ja jestem z Nottingham. Moze sie spotkamy i poznamy. Napisz na priva, jak mozemy sie spotkac.
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

gudrun

Post #4 Ocena: 0

2007-11-06 21:17 (18 lat temu)

gudrun

Kobieta

Z nami od: 12-08-2006

ja robie swoja prowizoryczna strone na republice.pl
mozliwosci moze nie za wielkie ale za darmo, i to mnie przy nich trzyma.
a poza tym chyba jestem ostatnia juz osoba ktora robi strone w notatniku:-D:-D. ale jakos tak mi wygodnie:-P.
w moim www jest link.
dying is an art like everything else

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

LukasziKasia

Post #5 Ocena: 0

2008-12-08 17:57:53 (16 lat temu)

LukasziKasia

Z nami od: 04-09-2007

Jesli by ktos potrzebowal to sie polecam moge zrobic stronke, serwis (np. podobny do mojawyspa) itp. takze grafika "pod wydruk" nie jest mi obca, pracowalem tez jako grafik w drukarni. Uwazam ze mam rozsadne ceny a tak pozatym lubie sie w tym bawic ;-)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2009-01-02 20:59:30 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

LukasziKasia

Post #7 Ocena: 0

2009-01-03 06:04:25 (16 lat temu)

LukasziKasia

Z nami od: 04-09-2007

Cytat:

2009-01-02 20:59:30, kamylka napisał(a):
Cytat:

2007-11-01 20:11, myha77 napisał(a):
to chyba zrozumiale ze nie przerazila mnie kwota ktora podales w swojej odpowiedzi, byloby to poniekad smieszne, to te 700 funtow mnie tak zszokowalo
teraz zastanawiam sie nad dwoma opcjami, ta ktora ty podales i e-buy, obie sa proste i tanie
dzieki raz jeszcze za podpowiedzi

a ja uwazam ze 700£ to nie jest duzo za strnone www
ja placilma w polsce 3500zl za dobrze zrobina strone...
trzeba pamietac , ze to jest czyjasc praca i jesli chce sie miec biznes to trzeba zainwstowac
nic nie ma za darmo

Ja uwazam inaczej 700 GBP to cena za ktora mozna miec taki portal jak mojawyspa. Srednio nad zwykla stronka dla firmy sie okolo 6-7 godzin uwzgledniajac w tym czasie obrobke galerii zdjec (do 100) zrobienie logo, tla, przyciskow itp. Mysle ze praca tego typu to powinna byc tak z 10GBP/godzine czyli sumarycznie uwzgledniajac podatki tak 80-100 GBP. A w Polsce jak zaplacilas 3500 PLN to poprostu przeplacilas. W Polsce bylo tak ze stronke sie robilo na zasadzie cena z kosmosu a pozniej sie dogadywalo. Oczywiscie uwazam takze ze powinno sie inwestowac w interes jednakze w inny sposob. Webmasterowi mozna odpalic za nadzor, pilnowanie daty wygasniecia domeny i serwerow, konfigurowanie nowej poczty i jesli cokolwiek sie zchrzani na serwerach to 100GBP/rok i powinno to wystarczyc. Te 500 GBP co zostanie to przeznaczyc na reklame w google i 20% tej sumy odpalic kolesiowi za to zeby to logicznie zrobil. Wtedy 700 GBP moze kosztowac ale nie za samo zrobienie strony firmowej znajac zycie z 5 zakladkami. Co do cen w Polsce to moj znajomy ma stronke swojego biura podrozy calkiem dobra i z elementami flash-a za ktora zaplacil 200PLN.

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: LukasziKasia 03-01-2009 06:22 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2009-01-03 07:35:01 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #9 Ocena: 0

2009-01-03 13:23:29 (16 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

LukasziKasia
Po pierwsze - ze stawką 10 GBP/h byś na chleb z solą nie zarobił. Nikt nie będzie chciał Ci płacić za np. wysłuchiwanie pomysłów, wymyślanie koncepcji itp.
Na koniec okaże się, że np. 5 godzin "obróbki strony" zabrało ci w rzeczywistości 20 godzin. więc stawka jest 2.50 czyli jakby niska. A i tak zakładam, że działasz jako freelancer bez kosztów prowadzenia firmy, kosztów komputera, reklamy, pomieszczeń....

Po drugie - Webmaster powinien Ci chyba z rozpaczy konto wykasować. :-]
Jeśli myślisz, że portal typu MW można zrobić w 70 godzin to się mylisz conajmniej 100 razy (jak nie tysiące).

[ Ostatnio edytowany przez: AndrzejW 03-01-2009 13:25 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-01-03 13:49:38 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

spróbuj wynajac pomieszczenie na sklep a zobaczysz ze sklep za 700, czy jak kolega zaoferował 350 funtów promocyjne po znajomości to na prawdę niewiele, zazwyczaj wynajęcie byle dziury to koszt 700 funtów miesięcznie, nie inwestujesz, nie ryzykujesz.... nie zarabiasz.
Tym się różni praca na etacie od prowadzenia własnego biznesu, zarabiasz więcej ale i stracić możesz więcej :-]

Zacznij od ebay, opłaty niewielkie i po troszku, jak ci się rozwinie to dalej własny serwis
Trzymam kciuki!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,