Str 2 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2007-11-01 10:20 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
roztocz | Post #2 Ocena: 0 2007-11-01 10:27 (18 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
Cytat: 2007-10-31 22:41, ParaDox napisał(a): Tak czy inaczej to bedzie kosztowac. Tani to bedzie "fachowiec" o dobra robota to koszty. Sama mozesz zrobic sklep na ebay tam tez mozez pobierac oplaty karta przez PayPal wg mnie eBay to idealne rozwiazanie na poczatek Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
reivilo | Post #3 Ocena: 0 2007-11-01 12:00 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
pomysl z ebayem to dobry pomysl - masz do wyboru 3 opcje sklepu. My za srodkowa ( sredni skklep) placimy 30 funtów miesiecznie plus opaty za sprzedane towary - jezeli wezmies pod uwage takie fakty jak
- gotowy sklep - swietnie rozwiazane opce zarzadzania nim - rozbudowane formy platnosci ze szczegolnym uwzglednieniem paypala ( wiele osob nie lubi uzywac kart w sieci) - jak dla mnie tani - kazdy fachowiec wezmie wiecej jak ci cokolwiek padnie - gotowa klientela ogolnoswiatowa - jak dobrze wpiszesz co sprzedajesz kazda wyszukiwarka cie odnajdzie - ostatnio nawet wprowadzili opcje drukowania oplaty dla Royal Mail za przesylki jak dla mnie bomba Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
mag2k3 | Post #4 Ocena: 0 2007-11-01 18:42 (18 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2007 |
Cytat: 2007-11-01 10:20, Krzysztof_L napisał(a): szablon a sklep internetowy to dwie rozne sprawy. Niestety ale ta cena L700 to baaardzo taniutko jak na uk. Żebym dobrze kolegę zrozumiał twierdzisz że nie ma szablonów ze zintegrowanym sklepem online? jeśli tak to o ile jesteś się w stanie założyć o to? No i 2 to może i w UK są takie ceny ale przecież nikt nie każe kupować tego w UK można zlecić stworzenie takiej strony w polsce i wyjdzie to na pewno taniej. Co do sklepu to chyba najlepszym pomysłem był by ebay. |
myha77 | Post #5 Ocena: 0 2007-11-01 19:14 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2007 Skąd: Londyn |
no wlasnie troche mnie to zdziwilo ze szabon nie moze byc sklepem, tam jest wyraznie napisane ze to sa szablony sklepow on line, no chyba ze nie ma opcji zalupu ale wowczas nie bylby sklepem, nic juz nie wiem, a co do e-buy to pomysl znakomity tylko nie wiem jak ja to zrobie z moim angielskim
![]() ale to juz jest problem do rozwiazania dzieki za wypowiedzi miej cierpliwosc nad wątpliwościami twojego serca...
|
|
|
Webmaster | Post #6 Ocena: 0 2007-11-01 19:43 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2007-11-01 18:42, mag2k3 napisał(a): Żebym dobrze kolegę zrozumiał twierdzisz że nie ma szablonów ze zintegrowanym sklepem online? jeśli tak to o ile jesteś się w stanie założyć o to? Ja mogę się założyć. Nie znam szablonów ze zintegrowanym sklepem online, znam sklepy online sprzedawane z gotowymi szablonami. I popieram kolegę, że sklep i szablon to dwie różne rzeczy - szablony zwykle sprzedaje się jako kod HTML z grafiką (jak jest dobra firma, to dołożą jeszcze pliki źródłowe .psd, .cda czy .fla jeśli w nagłówku jest używany flash), bez całego zaplecza programowego, które samemu trzeba sobie dopasować i skonfigurować. Są też szablony pisane dla konkretnych rozwiązań CMS, takich jak np. osCommerce. Szablon to tylko wygląd, a nie cała mechanika. Można wręcz powiedzieć, że zbędny pierdół, bo najważniejszy jest sprawnie funkcjonujący system, a to jak będzie strona wyglądała można sobie dopasować na końcu. Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
Czayen | Post #7 Ocena: 0 2007-11-01 19:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-07-2007 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2007-11-01 09:16, myha77 napisał(a): czayen, tyle to ja wiem -nie ma nic za darmo, mnie poprostu przerazila podana wyzej kwota, rozsadny czlowiek nie wywali takiej sumy na cos czego skutecznosci nie jest pewien, no chyba ze taka suma to dla niego male piwo, dla mnie nie... Ja nie pisalem ze trzeba od razu wywalic 700F, pisalem ze mozna miec profesjonalny sklep za 8.99F miesiecznie. Jesli to jest dla Ciebie kwota nie do przeskoczenia to sorki, ale zapomnij o prowadzeniu biznesu.. Pozdrawiam i zycze powodzenia Czayen
|
myha77 | Post #8 Ocena: 0 2007-11-01 20:11 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2007 Skąd: Londyn |
to chyba zrozumiale ze nie przerazila mnie kwota ktora podales w swojej odpowiedzi, byloby to poniekad smieszne, to te 700 funtow mnie tak zszokowalo
teraz zastanawiam sie nad dwoma opcjami, ta ktora ty podales i e-buy, obie sa proste i tanie dzieki raz jeszcze za podpowiedzi miej cierpliwosc nad wątpliwościami twojego serca...
|
mag2k3 | Post #9 Ocena: 0 2007-11-01 20:12 (18 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2007 |
Cytat: 2007-11-01 19:43, Webmaster napisał(a): Cytat: 2007-11-01 18:42, mag2k3 napisał(a): Żebym dobrze kolegę zrozumiał twierdzisz że nie ma szablonów ze zintegrowanym sklepem online? jeśli tak to o ile jesteś się w stanie założyć o to? I popieram kolegę, że sklep i szablon to dwie różne rzeczy Ja nie twierdzę że sklep i szablon to jedno i to samo dlatego pytałem czy w jego wypowiedzi chodziło o to czy nie da się kupić szablonu i sklepu razem ja nie jestem webmasterem i oczywiście mogę się mylić no ale sklep z szablonem a szablon ze sklepem to dla mnie prawdę mówiąc to samo a wiem że można kupić to razem więc dlatego zapytałem o zakład. Jeszcze jak byś by tak miły i napisał co to jest to co wysłałem ci na PW bo naprawdę nie wiem może i mylnie wziąłem to za sklep online? Ale jak pisałem nie jestem webmasterem a chciałem jedynie pomóc. |
Webmaster | Post #10 Ocena: 0 2007-11-01 20:27 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2007-11-01 20:12, mag2k3 napisał(a): Ja nie twierdzę że sklep i szablon to jedno i to samo dlatego pytałem czy w jego wypowiedzi chodziło o to czy nie da się kupić szablonu i sklepu razem ja nie jestem webmasterem i oczywiście mogę się mylić no ale sklep z szablonem a szablon ze sklepem to dla mnie prawdę mówiąc to samo a wiem że można kupić to razem więc dlatego zapytałem o zakład. Szablon jakiego link wysłałeś mi na PW został napisany dla CRE Loaded w wersji 6.2. CRE jest właśnie darmowym silnikiem e-commerce, ponieważ jest za free możliwe, że TemplateMonster dołącza go do swoich szablonów. Chodziło mi o fakt, że najważniejsza przy tworzeniu sklepu online jest platforma, a nie szablon i właśnie za nią się najwięcej płaci (no, chyba że ktoś się szarpnie na naprawdę porządny, autorski design po czym skorzysta z rozwiązania open source). Mówić, że kupuje się szablon ze sklepem to brzmi tak, jakby powiedzieć, że kupuje się czerwony lakier z samochodem ![]() Ale w sumie nie o tym jest temat. Nawet w Polsce cena porządnego sklepu online zaczyna się od ok. 2000-2500 pln, czyli 400-500 funtów - nie twierdzę, że nie można tego załatwić za połowę czy 1/4 tej kwoty, ale wtedy jest problem z jakością. Propozycja ParaDoxa z e-bay jest chyba najbardziej sensowna na początek, póki nie ma się stałej klienteli i w miarę stabilnych dochodów. A dyskusja sklep z szablonem czy szablon ze sklepem jest w sumie bez sensu, ważne że do ręki dostaje się gotowy (w pewnym stopniu, bo jeszcze hosting, domena i konfiguracja) produkt. Pozdrawiam Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |