MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasna strona www - jak sie zabrac?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eurotarget

Post #1 Ocena: 0

2007-10-31 20:47 (18 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Czesc Wam,jak w tytule jak sie za to zabrac, czyli co po kolei robic aby nie wpakowac sie na mine.
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

myha77

Post #2 Ocena: 0

2007-10-31 20:52 (18 lat temu)

myha77

Kobieta

Z nami od: 09-10-2007

i to jest bardzo dobre pytanie :)
a jeszcze jakby ktos powiedzial jak totalny laik moze sobie zrobic nieduzy sklepik z mozliwoscia placenia karta to juz bedzie calkiem fajnie. no chyba ze ktos by sie podjal za niewygorowana cene, to czekam na propozycje. :-]
miej cierpliwosc nad wątpliwościami twojego serca...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Webmaster

Post #3 Ocena: 0

2007-10-31 21:51 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Zależy, czy strona ma być statyczna, czy chcecie coś na niej zmieniać. Jeżeli treść ma być edytowana częściej niż np. raz w miesiącu, lepiej zaadoptować na swoje potrzeby jakiś system CMS, jeśli częściej - dobry jest Wordpress, który teoretycznie służy do zakładania blogów a praktycznie doskonale nadaje się na prywatną stronę. Do tego jest darmowy, a dostępnych publicznie szablonów jest masa. Najpoważniejsza sprawa to zastanowienie się, czego tak naprawdę oczekujecie od tej strony - czy ma przynieść zyski, opowiedzieć coś o Was czy po prostu być w sieci.

Jeśli chodzi o sklep to nie ma w tym momencie na rynku rozwiązania, które mógłbym polecić jako mało rozbudowane i dobre. Królują molochy, z masą zainstalowanych modułów, a darmowe aplikacje są przeważnie beznadziejnie napisane. Swego czasu bawiłem się Quick.Cart i nawet mi się podobał. Wprawdzie sklepik jest komercyjny, ale płaci się tylko za dodatkowe moduły, baza jest bezpłatna.

Tak czy siak, można do mnie pisać na gg, zadam kilka pytań i polecę coś odpowiedniego do potrzeb.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Czayen

Post #4 Ocena: 0

2007-10-31 22:21 (18 lat temu)

Czayen

Z nami od: 22-07-2007

Jesli chodzi o stronke statyczna to polecam www.freewebsitetemplates.com. Znajdziecie tam mnostwo darmowych szablonow do sciagniecia, kazdy znajdzie cos dla siebie.

Pozniej stronke trzeba gdzies umiescic no i przydala by sie domena. Na stronie 123-reg.co.uk mozna kupic domene (adres dla strony www) powiedzmy www.polskichleb.co.uk za jedyne 2.59F rocznie, przy czym minimalny okres na jaki musimy wykupic domene to 2 lata.

Jesli chodzi o miejsce pod strone to mozemy skorzystac z jednego z bardzo wielu portali oferujacych darmowy hosting np. tripod.lycos.co.uk, free-webhosts.com czy freewebspace.com, niestety taka strona bedzie musiala zawierac reklamy sponsorow i przewaznie bedzie bardzo wolna.

Za niewiele bo ok. 1.85F miesiecznie mozemy wykupic hosting w opcji Starter na 123-reg.co.uk i miec problem z glowy.

Jesli chodzi o sklep to tak jak pisal Webmaster nie oplaca sie kozystac z darmowych skryptow bo przewaznie sa bardzo trudne do konfiguracji i czesto nie dzialaja tak jak powinny, no a niestety... zeby przyciagnac klientow trzeba miec szybki i dobrze wygladajacy e-sklep, nikt nie skusi sie na zakup w sklepie ktory wyglada podejrzanie nieprofesjonalnie lub wyswietla bledy skryptu. Jesli sklep ma byc niewielki (nie wiecej niz 150 produktow w 20 kategoriach) to mozna skozystac z opcjii ecommerce plus na 123-reg.co.uk za 8.99F miesiecznie (w tym mamy juz wliczone miejsce na serwerze i domene .com lub .co.uk)Za niewielkie pieniadze mamy w pelni profesjonalny sklep online z obsluga paypala, a do wyboru 100 roznych szablonow.

Mam nadzieje, ze choc troche pomoglem. Jak by cos to pytac!

[ Ostatnio edytowany przez: Czayen 31-10-2007 22:24 ]

Czayen

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

myha77

Post #5 Ocena: 0

2007-10-31 22:22 (18 lat temu)

myha77

Kobieta

dzieki Mistrzu ale to i tak dla mnie czarna magia :( a cena 500 - 700 funcikow za strone glowna i 2-3 podstrony to dla mnie rozboj w bialy dzien (bo takie ceny mi podano) ale ja zawzieta jestem i predzej czy pozniej zrobie sobie sama, chyba ze ktos rozsadny sie znajdzie :-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2007-10-31 22:41 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2007-10-31 20:52, myha77 napisał(a):
i to jest bardzo dobre pytanie :)
a jeszcze jakby ktos powiedzial jak totalny laik moze sobie zrobic nieduzy sklepik z mozliwoscia placenia karta to juz bedzie calkiem fajnie. no chyba ze ktos by sie podjal za niewygorowana cene, to czekam na propozycje. :-]

Tak czy inaczej to bedzie kosztowac. Tani to bedzie "fachowiec" o dobra robota to koszty. Sama mozesz zrobic sklep na ebay tam tez mozez pobierac oplaty karta przez PayPal
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

myha77

Post #7 Ocena: 0

2007-10-31 23:06 (18 lat temu)

myha77

Kobieta

to moze ktos jest w stanie w przyblizeniu powiedziec mi jakie to bylyby koszty , jesli to byloby powiedzmy max do 30 artykulow, strona glowna plus jakies 3 postrony, czy to naprawde koszt ok 700 funtow?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Webmaster

Post #8 Ocena: 0

2007-10-31 23:39 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Jeśli chcesz zrobione porządnie, to niestety przynajmniej połowę tej sumy będziesz musiała wydać.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Czayen

Post #9 Ocena: 0

2007-11-01 09:06 (18 lat temu)

Czayen

Z nami od: 22-07-2007

Niestety, nie ma nic za darmo. Jesli chcesz zarobic, to najpierw musisz zainwestowac, tak bylo zawsze i pewnie jeszcze dlugo tak bedzie..
Czayen

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

myha77

Post #10 Ocena: 0

2007-11-01 09:16 (18 lat temu)

myha77

Kobieta

czayen, tyle to ja wiem -nie ma nic za darmo, mnie poprostu przerazila podana wyzej kwota, rozsadny czlowiek nie wywali takiej sumy na cos czego skutecznosci nie jest pewien, no chyba ze taka suma to dla niego male piwo, dla mnie nie. jeslil uda mi sie otworzyc e-sklep i bede widziec ze przynosi dochody wtedy moge zainwestowac w cos lepszego, choc na tym co chce sprzedawac nie da sie duzo zarobic, ktos wrzucil mi wczoraj na gadulca stronke z szablonami "jakiejs" firmy, ceny zaczynaja sie od 50 dolarow, co sadzicie, czy to dobre rozwiazanie na poczatek?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,