MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 81 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 80 | 81 | 82 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 81 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2011-10-26 11:12:56 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

oni nie muszą pytać, sami sprawdzą.
Kontaktują się tylko wtedy gdy im czegoś brakuje, albo coś jest niejasne.
np poda się że ma się prawko Uk, a ma się EU, wtedy proszą o przesłanie skanu, bo go nie mogą odnaleźć w bazie.

Poza tym w umowie jest zawsze klauzula, że zapoznałaś się z regulaminem, że podałaś prawdziwe informacje i ze spełniasz wymagania zawarte w umowie.
Jakakolwiek niezgodność skutkuje unieważnieniem umowy.

I bywa że ubezpieczenie ci sprzedadzą, ale wystarczy jakikolwiek problem i oni umywają ręce.
Ja tak jakiś czas temu kupiłem ubezpieczenie, dopiero po czasie doczytałem że właściwie wywaliłem kase do rzeki, bo nie spełniałem jednego z warunków.
na szczęście kwota była niewielka coś około 30 funtów i nic się nie stało...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Szpakos

Post #2 Ocena: 0

2011-10-26 21:52:12 (14 lat temu)

Szpakos

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2009

a czy drugi kierowca na tej polisie fully comp, moze rowniez jezdzic innymi autami, czy tylko tym na ktorym widnieje na papierach.
Bo z tego co wyczytalem to ja moge jezdzic rowniez innymi autami, ale nie wiem czy drugi kierowca na mojej polisie rowniez moze... wie ktos cos na ten temat?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-10-26 21:57:41 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-10-26 21:52:12, Szpakos napisał(a):
a czy drugi kierowca na tej polisie fully comp, moze rowniez jezdzic innymi autami, czy tylko tym na ktorym widnieje na papierach.
Bo z tego co wyczytalem to ja moge jezdzic rowniez innymi autami, ale nie wiem czy drugi kierowca na mojej polisie rowniez moze... wie ktos cos na ten temat?

Nie jestem pewien ale przypuszczam iż tylko osoba która jest głównym kierowca na polisie może prowadzić inne auta, oczywiscie w założeniu po pierwsze, iż polisa do tego uprawnia(nie wszystkie tak mają) no i po drugie iż na samochodzie który jest na drodze "wisi" inne ubezpieczenie.

Ps. tak myślę że byłoby to z lekka nielogiczne iż osoba dopisana do ubezpieczenia może również prowadzić inne auta na których polisach nie widnieje.

Do góry stronyOffline

kephir

Post #4 Ocena: 0

2011-10-26 22:13:12 (14 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

drugi kierowca moze prowadzic tylko auto, do ktorego polisy jest dopisany, a zeby bylo ciekawiej - jezeli spowoduje szkode, to odpowiadasz za to TY, jako 'wlasciciel' polisy, a zeby bylo jeszcze ciekawiej: kiedy ten drugi kierowca zechce ubezpieczyc swoje nowe auto, to oczywiscie musi podac do informacji spowodowana szkode (za co prawdopodobnie bedzie mial jakas zwyzke ubezpieczenia) no i oczywiscie ty tez musisz podac ta szkode, gdyz na twojej polisie wisi stluczka, a jak to wszystko potraktuja? przekonam sie 'naocznie' za kilka miesiecy... czy mozliwe jest, zeby dwie osoby odpowiadaly za szkode?

[ Ostatnio edytowany przez: kephir 26-10-2011 22:14 ]

Do góry stronyOffline

ADAMSKIADAM81

Post #5 Ocena: 0

2011-10-27 21:33:55 (14 lat temu)

ADAMSKIADAM81

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2011

Witam wszystkich.
Mam pytanie odnosnie ubezpieczenia samochodu w uk. Jezdze w uk samochodem od 2 lat, niedługo mi sie konczy ubezpieczenie i musze kupić nowe. Mój problem polega na tym ze miałem małą kolizje i nie bede miec znizki za bezszkodowa jazde. równocześnie mam samochod w Polsce i mam maksymalne znizki w polskiej ubezpieczalni, nie wykozystywałem ich do poprzedniej polisy bo nie znalazłem tej która je uwzglednia.
Czy przy zakupie następnej polisy moge je uwzględnić i czy musze zaznaczyc ze miałem kolizje??

Do góry stronyOffline

clowni

Post #6 Ocena: 0

2011-10-29 21:39:39 (14 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Cytat:

2011-10-25 21:25:37, simbelmyne napisał(a):
Witam, mam pytanie odnośnie rozłożenia insurance na raty miesięczne to tzw pay monthly. Jestem w Anglii dopiero 2 miesiące i chcemy z narzeczonym kupić samochód ale obawiam się że ubezpieczyciel może nie chcieć mi dać rozłożenia na raty. Ja mam założone całkiem nowe konto w banku, ale mój narzeczony był w Anglii rok temu przez 9 miesięcy i jakąś minimalną płynność finansową miał ale jak to ma się do tego wszystkiego?
Miał ktoś podobną sytuację i rozwiązanie problemu?
Dzięki za odpowiedź.

Jezeli napiszesz prawde ile jestes w Anglii to ubezpieczalnia od razu odmawia rat automatycznie poprzez system, warunkiem do plynnosci kredytowej jest minimum 3 lata w Anglii. Trzeba zrozumiec to, ze kwota ubezpieczenia jest albo platna z gory lub ratalnie, ale jest to calosciowa oplata, takze jak zadasz odszkodowania od firmy ubezpieczeniowej, to musisz zaplacic pozostale raty.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Pleberk

Post #7 Ocena: 0

2011-10-30 19:10:31 (14 lat temu)

Pleberk

Mężczyzna

Z nami od: 26-08-2011

Witam mam pytanie:
brat ma 24 lata i ubezpiecza samochod ( Hyundai Coupe 07' ) wychodzi mu +- 1100F ile mniej wiecej wyjdzie roznicy za dopisanie mnie do ubezpieczenia ja mam 20 lat i 2 lata prawko... ??

Do góry stronyOffline

clowni

Post #8 Ocena: 0

2011-10-30 20:57:51 (14 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Cytat:

2011-10-30 19:10:31, Pleberk napisał(a):
Witam mam pytanie:
brat ma 24 lata i ubezpiecza samochod ( Hyundai Coupe 07' ) wychodzi mu +- 1100F ile mniej wiecej wyjdzie roznicy za dopisanie mnie do ubezpieczenia ja mam 20 lat i 2 lata prawko... ??

Drugie tyle wyjdzie
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2011-10-30 21:03:25 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-10-30 20:57:51, clowni napisał(a):
Cytat:

2011-10-30 19:10:31, Pleberk napisał(a):
Witam mam pytanie:

Drugie tyle wyjdzie

Niekoniecznie. Jak nie sprawdzi to się nie przekona. Nie ma reguły na to.
I jeszcze jedno odnoście płatnosci na raty. Nie musisz być 3 lata w UK aby mieć możliwość płacenia w ratach za ubezpieczenie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2011-10-30 21:16:36 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-10-27 21:33:55, ADAMSKIADAM81 napisał(a):
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnosnie ubezpieczenia samochodu w uk. Jezdze w uk samochodem od 2 lat, niedługo mi sie konczy ubezpieczenie i musze kupić nowe. Mój problem polega na tym ze miałem małą kolizje i nie bede miec znizki za bezszkodowa jazde. równocześnie mam samochod w Polsce i mam maksymalne znizki w polskiej ubezpieczalni, nie wykozystywałem ich do poprzedniej polisy bo nie znalazłem tej która je uwzglednia.
Czy przy zakupie następnej polisy moge je uwzględnić i czy musze zaznaczyc ze miałem kolizje??

skoro miałeś kolizje to chyba logiczne że musisz podać że ją mialeś, bo w razie następnej kolizji czy jakich kolwiek problemów ONI wtedy na bank znajdą powód by nie wypłacić ubezpieczenia.
Po prostu unieważnią bo mówiłeś nieprawdę.

Owszem możesz posłużyć się przetłumaczonymi zniżkami z polski, pod warunkiem że znajdziesz takich co je będą respektować.

I jeszcze jedno, to że będą respektować zniżki wcale nie znaczy że będzie tanio, bo mogą ci ustawić tak cene wyjściową że po zniżkach nie będzie żadną rewelacją.

Ostatnio chodziły słuchy że churchil miał akcje i akceptował zniżki z polski, czy jeszcze taki "produkt" u nich istnieje i czy cię do niego dopuszczą to już musisz z nimi przez telefon załatwiać.

Sprzedaż ubezpieczeń nie wiele się różni od sprzedaży innych produktów, tak samo jak za te same batoniki płacimy różne ceny, a nawet czasami dostaniemy drugi gratis tak samo tutaj.
Mogą ale nie muszą itd
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 81 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 80 | 81 | 82 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,