Coverbox akceptuje zalezy to od ubezpieczyciela, bo oni sa tylko posrednikiem, jak bedzie nim co-operative to tak. Natomiast Insure the box nie akceptuje polskich znizek.
Str 67 z 436 |
|
---|---|
clowni | Post #1 Ocena: 0 2011-08-07 15:43:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Coverbox to firma nieciekawa, montuja gps do samochodu i skanuja liczbe mil jaka pokonujesz w ciagu tygodnia,miesiaca, roku. To samo jest z firma Insure the Box, tylko ta daje troche wiecej mil bo az 6000 rocznie
![]() Coverbox akceptuje zalezy to od ubezpieczyciela, bo oni sa tylko posrednikiem, jak bedzie nim co-operative to tak. Natomiast Insure the box nie akceptuje polskich znizek. "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
elemelek | Post #2 Ocena: 0 2011-08-07 22:10:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: UK |
tak w coverbox jest posrednikiem co-operative, czyli ten gps jest montowany tylko dla przebiegu mil?
wiem ze to jest troche zryte, ale niestety przy cenach w normlanych ubezpieczaniach coverbox jest najtanszy. Co do znizek, w polsce mam 2 lata bez wypadkowej jazdy, wiem ze tutaj nie licza wg polskich znizek, ale chcialbym sie dowiedziec po jakim czasie bede wiedzial ze sa zaakceptowane? |
paposki19 | Post #3 Ocena: 0 2011-08-07 23:55:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Jaka firme polecacie do jednorazowego(10dni)ubezpieczenia breakdown cover na Europe?
Czy ktos mial "psikusa"po drodze i korzystal z ubezpieczenia? O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
dzieckowemgle | Post #4 Ocena: 0 2011-08-08 08:35:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
ja ma z barclaysa breakdown cover razem z travel insurance. kozystalem raz. dwa lata temu w wakacje w wiosce nad polskim morzem. calosc obslugi mnie pozytywnie zaskoczyla. byl to dzien powrotu do uk i do tego niedziela. mialem wyjechac rano ale nagle padl akumulator. na pomoc czekalem troche ponad godzine. przyjechal pan czesiek z jakiejs pomorskiej firmy pomocy drogowej i odpalil na kablach. potem wytlumaczyl ladnie gdzie w niedziele mozna aku kupic. pojechalem, kupilem i zmienilem. wyjazd opuznil sie o niecale szesc godzin. pani z ubezpieczenia dzwonila co godzine pytac czy ma zmienic godzine promu czy uda nam sie zdazyc. mielismy zaplanowane z rezerwa czasu wiec zdazylismy ale trzeba bylo szybko jechac. wieczorem pani proponowala, ze przebookuje prom na poniedzialek i zorganizuje nocleg w okolicy, w ktorej akurat bylismy, bo pewnie jestesmy zmeczeni po takich przygodach. wszystko bezgotowkowo, tylko za aku sam placilem. ostani raz zadzwonila przed wjazdem na prom spytac czy wszystko juz ok i zyczyc nastepnej wycieczki bez problemow. bardzo milo wspominam ich serwis choc mam nadzieje ze wiecej nie bede musial kozystac. koszt: dodatek do konta w banku za £15/miesiac- jeden z wielu.
|
clowni | Post #5 Ocena: 0 2011-08-08 09:33:20 (14 lat temu) |
Koszt breakdown cover nie przekracza 40 funtow rocznie z opcja na Europe od kazdej innej firmy poza AA i RAC. 15 funtow x 12 miesiecy to juz lekka przesada. To jest taki typ ubezpieczenia z ktorego korzysta sie niechetnie, ale gdy go nie ma to jest dramat.
[ Ostatnio edytowany przez: clowni 08-08-2011 09:33 ] "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2011-08-08 10:44:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
I to jest własnie typowe dla polskich klientow. Kiedys pracowałem w ubezpieczeniach. Kiedy osoby wykupywały ubezpieczenia obejmujące zagranicę, pytałem standardowo czy nie potrzebują breakdwon cover?
Nie, jakos dojadą... |
dzieckowemgle | Post #7 Ocena: 0 2011-08-08 10:49:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
mi te pietascie nie wydaje sie wygorowana cena za caly pakiet: BC, ubezpieczenie podrozne, ubezpieczenie telefonu i innych gadgetow, cardholder protection, przedluzenie gwarancji na nowo zakupione sprzety o rok, legal advice i kilka innych. warto miec dobre ubezpieczenie, a nie tylko BC, jak ci padnie gdzies w europie auto i bedziesz sie musial zatrzymac na jakis czas to troche moze kosztowac znalezienie noclegu na szybko.
|
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2011-08-08 10:55:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ja płacę 17 i jestem zadowolony. Z pomocy drogowej też korzystałem, ale również naprawiałem telefon, no i ubezpieczenie całoroczne dla całej rodziny na podróże zagraniczne też mi potrzebne.
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2011-08-08 11:19:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moze kiedys skusze sie na dokladne porownanie oferty. Na razie ubezpieczenie turystyczne i breakdown cover (pelna polisa, rowniez zagranica) wychodzi mi taniej niz 12 x 15. Telefon i tak podchodzi pod ubezpieczenie mieszkania.
Nationwide daje ubezpieczenie turystyczne gratis jesli konto u nich zrobi sie kontem glownym. Carpe diem.
|
clowni | Post #10 Ocena: 0 2011-08-08 12:36:00 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-08-08 10:49:52, dzieckowemgle napisał(a): mi te pietascie nie wydaje sie wygorowana cena za caly pakiet: BC, ubezpieczenie podrozne, ubezpieczenie telefonu i innych gadgetow, cardholder protection, przedluzenie gwarancji na nowo zakupione sprzety o rok, legal advice i kilka innych. warto miec dobre ubezpieczenie, a nie tylko BC, jak ci padnie gdzies w europie auto i bedziesz sie musial zatrzymac na jakis czas to troche moze kosztowac znalezienie noclegu na szybko. Tylko pytanie brzmi ile z tych rzeczy uda ci w okresie trwania polisy wykorzystac, jezeli za nie placisz ? Ubezpieczenie podrozne mam do konta bezplatnego bezplatnie w ramach promocji. Z ubezpieczenia telefonu nie korzystam, bo to jest w cenie ubezpieczenia domu. Cardholder protection jest w kazdym banku za free, istnieje tam komorka zwana fraud team, ktora rozwiazuje takowe problemy. Przedluzenie gwarancji na nowo zakupione produkty, zapytaj o laptopa HP i zobaczysz jaka bedzie odpowiedz. Legal advice jest w kazdej polisie ubezpieczeniowej i porada nic nie kosztuje. 15 miesiecznie nie jest wygorowana cena, ale w skali roku to juz 180 funtow za rzeczy, ktore gdzie indziej sa w standardzie, wiec jak pisalem wczesniej to dla mnie strata pieniedzy. A jezeli chodzi o Europejska Breakdown Cover to w jej sklad wchodzi wszystko co zostalo wymienione powyzej, czyli placisz 2x za to samo: Roadside Assistance Roadside Recovery Local Nationwide Recovery Onward Journey Alternative Travel HomeStart 24 hr Car Hire Overnight Accommodation Relief Driver European Travel [ Ostatnio edytowany przez: clowni 08-08-2011 12:38 ] "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|