MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 62 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 61 | 62 | 63 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 62 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2011-07-14 08:07:36 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-07-13 21:19:22, dzieckowemgle napisał(a):
robilem kilka porownan i wychodzi, ze do siodmej grupy mieszcze sie w szesciu stowkach, nizej nawet z druga nie chce zejsc. nie wiem czy wiek czy 25k mil rocznie(i tak lekko zanizone) mnie bardziej dobija. cale szczescie, ze mam super kod pocztowy bo jak sprawdzalem kilka nieciekawych to roslo nawet trzykrotnie.
trzeba to przemyslec, tylko jak ja w corsie wysiedze te 25k rocznie.

Moze poszukaj czegos wiekszego i wygodniejszego do tej 7 grupy, mozna znalezc cos lepszego niz Corsa ;-)

Aha, jako ciekawostke dopisze, ze ja jak podwyzszalam ilosc mil, to cena mi spadla, ale nie wiem czy przy 25K nie byloby juz wiecej, bo to juz dosc sporo.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dzieckowemgle

Post #2 Ocena: 0

2011-07-14 09:03:04 (14 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

ta corsa to tylko taki przyklad ostatecznosci jak mnie bieda przycisnie albo zmadrzeje i przestane tyle pieniedzy wydawac na auto. ciezko bedzie mi sie rozstac z aktualnym autem bo to spelnienie wieloletnich marzen. trzeba to przemyslec. nie ma lekko...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-07-14 09:22:13 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-07-14 09:30:42 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-07-13 21:46:44, leonka napisał(a):
Cytat:

2011-07-13 11:18:57, Richmond napisał(a):
Ich prawo nie honorowac tego.

Co do golfa, bedzie Ci sie oplacalo z tym ubezpieczeniem na 3 tygodnie?

No jeszcze nie sprawdzalam... jak mi wyjdzie tak 30-40 funtow to jak najbardziej, bo i tak zostaje w kieszeni nieco (roznica jest 120 funtow). Dlatego pytam czy ktos wie u kogo tanio na krotki okres sie ubezpieczyc...

Jeszcze nie sprawdzalam, ale jest druga mozliwosc: facet wogole zdejmie mnie z ubezpieczenia, a ja za 30 na rok dodam do swego opcje prowadzenia innych pojazdow - bo jest taka mozliwosc. Jutro bede sprawdzac, bo jeszcze sie okaze ze beze mnie Golf bedzie i tak drozej kosztowal...

EDIT:
Az sie sama z siebie usmialam: a moze po prostu facet wezmie tylko na siebie na poczatek, a pod koniec sierpnia mnie dopisze???:-]
Ha ha... 3 nocki pod rzad i mozg nie dziala jak powinien... Kombinuje jak lysy kon pod gore:-]

Ubezpieczanie krótkoterminowe ma kilka wad np:
-koszt za dzień zaczyna się od 25 -55 funtow za pierwszy dzień, ile za następny nie wiem bo więcej nie kupowałem, ale z tego co czytałem to drogo.
-exces 1000 i więcej funtow
-wymagają zazwyczaj minimum 5 lat full prawo jazdy.
-to tylko 3/4 albo tylko samo OC.

Zasadniczo takie ubezpieczenia są dobre po to by sprawdzić pojazd przed zakupem, albo wyjąć na weekend pojazd z garażu i sobie gdzieś pojechać, albo właśnie na opuszczenie kraju.

To co ty chcesz zrobić nie ma sensu.
Lepiej zakończyć ubezpieczenie, odczekać pare dni na podjeździe i ubezpieczyć, albo ubezpieczyć bez ciebie i ciebie dopisać jako 2giego po pary dniach, opłata za to około mniej więcej 20-40 funtow
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2011-07-14 10:21:41 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2011-07-14 09:22:13, x_fish napisał(a):
Wydawalo mi sie, ze jak sie ma fully comp to mozna kierowac innymi samochodami. Moze mi sie wydawalo. Poza tym innymi samochodami kieruje sie z ubezpieczeniem third party wiec jak uszkodzilabys Golfa partnera to musialabys naprawiac go ze swoich srodkow.

Teraz firmy oszczedzaja i juz nie kazda oferuje taka mozliwosc. Czasami trzeba specjalnie za to zaplacic.

Wczoraj czytalam na forum motoryzacyjnym o ciekawej metodzie na obnizenie ubezpieczenia, tyle ze nie wiem jakie beda rzeczywiste efekty.

Mozna zapisac sie do Institute of Advanced Motorists, kupic membership, zrobic kurs i zdac test na Advance Driver.

http://www.iam.org.uk/the_advanced_programme/theadvancedprogrammeaskillforlife.html

Nastepny krok to skorzystanie z firmy IAM Surety i wykupienie u nich ubezpieczenia.
http://www.iam.org.uk/membership_benefits/iamsuretycarinsurance.html

Ale jak ktos ma modyfikacje w samochodzie, to moze od razu zapomniec o tej opcji i tej firmie, bo nie ubezpieczaja modyfikowanych pojazdow.

Wczoraj czytalam, ze ktos zaplacil za kurs 95 funtow (od tego czasu podrozal) i przy ubezpieczeniu samochodu zadzwonil do IAM Surety i dostal z miejsca obnizke z 400 funtow na 200 funtow, bo jest bezpiecznym kierowca. Roczne czlonkostwo po zdaniu kursu i pierwszym roku, to 32 funty.

Wydaje mi sie, ze na jednej ze stron porownujacych ubezpieczenia (nie GoCompare i nie Confused, bo te juz sprawdzilam) mozna wybrac do jakiej organizacji nalezy sie albo ze zrobilo sie dodatkowe kursy. Niestety nie pamietam na ktorej, moze ktos kojarzy. Wtedy moznaby zasymulowac pare wycen z wybraniem odpowiednich organizacji.

Oprocz IAM jest tez inna polecana organizacja, RoSPA: http://www.roadar.org/drivers/how/index.htm

W obu przypadkach oprocz ewentualnego tanszego ubezpieczenia sa korzysci w postaci dodatkowych umiejetnosci prowadzenia samochodu i szansa na to, ze nie spowodujemy wypadku dzieki temu.

Dyskusja na ten temat na MSE:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=2262469

Direct Line zacheca na swojej stronie do testu IAM, ale nie wiadomo jakie sa rzeczywiste korzysci:
http://www.directline.com/motor/advanceddriving.htm
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dzieckowemgle

Post #6 Ocena: 0

2011-07-14 12:14:25 (14 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

poczytalem troche o tym IAM i wyglada ciekawie. narazie nie mam za bardzo czasu ale na przyszly rok mysle, ze wezme sie za to. nawet jakby nie bylo znizki na ubezpieczeniu to zdaje mi sie, ze warto przejsc ten kurs. aktualna cena za kurs, test i roczne czlonkostwo to £135.

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #7 Ocena: 0

2011-07-15 00:41:58 (14 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

W tym tygodniu kupuję samochód i mam kilka pytań odnośnie formalności ale nie będę zakładał osobnego tematu.

Samochód ma opłacony podatek ale jest on na poprzedniego właściciela który jest osobą niepełnosprawną. A to komplikuje sprawy. Dealer Vauxhalla daje 7 dni ubezpieczenia ale co z tego skoro podatek nie ten :-[ Czytałem trochę na temat dokumentów przy zakupie ale nie jest to dla mnie całkowicie jasne. Tak widzę przebieg zakupu i jeśli coś jest źle to proszę mnie poprawić.

1. U dealera pytam się o dokument V5C. Co jeśli go nie ma ? Można mieć duplikat za 25 funtów ale DVLA odradza zakup auta bez tego papieru. Dostaję oderwaną część (V5C/2 lub V5C/3 skoro to dealer ?)

2. Po snfinalizowaniu transakcji nie mogę legalnie odjechać przez ten podatek. Czy dealer może przetrzymać auto do czasu otrzymania nowego tax discu, czy muszę na własną rękę kombinować z lawetą itp ? :-?

3. Załatwiam pasujące mi ubezpieczene przez internet.

4. Ubiegam się o nowy tax disc.

Gdzie ptrzetrzymać auto do czasu otrzymania nowego tax discu jeśli dealer tego nie robi ? Nie może stać na drodze, a podjazdu czy garażu nie mam. Tzn. 'może' ale nie chcę ryzykować :-?

Jeszcze mam pytanie odnośnie mojego znajomego który dopiero szuka auta. Gdy jeździł w Polsce i tutaj to właścicielem tego samochodu była żona, również auto było ubezpieczone na nią. Czy to oznacza, że de facto on nie ma żadnych zniżek ? :-?

[ Ostatnio edytowany przez: Jagermeister 15-07-2011 01:54 ]

Do góry stronyOffline

denny85

Post #8 Ocena: 0

2011-07-15 07:24:03 (14 lat temu)

denny85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2008

Cytat:

2011-07-14 10:21:41, Richmond napisał(a):
Cytat:

2011-07-14 09:22:13, x_fish napisał(a):
Wydawalo mi sie, ze jak sie ma fully comp to mozna kierowac innymi samochodami. Moze mi sie wydawalo. Poza tym innymi samochodami kieruje sie z ubezpieczeniem third party wiec jak uszkodzilabys Golfa partnera to musialabys naprawiac go ze swoich srodkow.

Teraz firmy oszczedzaja i juz nie kazda oferuje taka mozliwosc. Czasami trzeba specjalnie za to zaplacic.

Wczoraj czytalam na forum motoryzacyjnym o ciekawej metodzie na obnizenie ubezpieczenia, tyle ze nie wiem jakie beda rzeczywiste efekty.

Mozna zapisac sie do Institute of Advanced Motorists, kupic membership, zrobic kurs i zdac test na Advance Driver.

http://www.iam.org.uk/the_advanced_programme/theadvancedprogrammeaskillforlife.html

Nastepny krok to skorzystanie z firmy IAM Surety i wykupienie u nich ubezpieczenia.
http://www.iam.org.uk/membership_benefits/iamsuretycarinsurance.html

Ale jak ktos ma modyfikacje w samochodzie, to moze od razu zapomniec o tej opcji i tej firmie, bo nie ubezpieczaja modyfikowanych pojazdow.

Wczoraj czytalam, ze ktos zaplacil za kurs 95 funtow (od tego czasu podrozal) i przy ubezpieczeniu samochodu zadzwonil do IAM Surety i dostal z miejsca obnizke z 400 funtow na 200 funtow, bo jest bezpiecznym kierowca. Roczne czlonkostwo po zdaniu kursu i pierwszym roku, to 32 funty.

Wydaje mi sie, ze na jednej ze stron porownujacych ubezpieczenia (nie GoCompare i nie Confused, bo te juz sprawdzilam) mozna wybrac do jakiej organizacji nalezy sie albo ze zrobilo sie dodatkowe kursy. Niestety nie pamietam na ktorej, moze ktos kojarzy. Wtedy moznaby zasymulowac pare wycen z wybraniem odpowiednich organizacji.

Oprocz IAM jest tez inna polecana organizacja, RoSPA: http://www.roadar.org/drivers/how/index.htm

W obu przypadkach oprocz ewentualnego tanszego ubezpieczenia sa korzysci w postaci dodatkowych umiejetnosci prowadzenia samochodu i szansa na to, ze nie spowodujemy wypadku dzieki temu.

Dyskusja na ten temat na MSE:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=2262469

Direct Line zacheca na swojej stronie do testu IAM, ale nie wiadomo jakie sa rzeczywiste korzysci:
http://www.directline.com/motor/advanceddriving.htm

a ile taki kurs trwa? i jak on wyglada?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-07-15 08:03:54 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z tego co widzialam na stronie IAM i innych, to trwa to jakies 3-5 miesiecy: spotkania, szkolenia i test.

Wiecej informacji w linkach powyzej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Kermit78

Post #10 Ocena: 0

2011-07-17 23:32:55 (14 lat temu)

Kermit78

Mężczyzna

Z nami od: 17-07-2011

Witam. Mam następujący problem. Jestem w UK od ponad miesiąca i chcę kupić auto. Wpisałem numer rejestracyjny upatrzonego juz auta oraz swoje dane w moneysupermarket a takze inne tego typu wyszukiwarki porownujace ceny ubezpieczen i oczy wyszly mi z orbit. Wiedzialem mniej wiecej jakie sa ceny angielskich ubezpieczen i mam wielu znajomych rowniez niedawno przybylych do uk i jezdzacych tu autami i nikt nie placi nawet polowy ceny jaka mi wyskoczyla (ok 2.500 funtow rocznie) Chcialbym wiedziec gdzie popelnilem blad bo gdzies musialem popelnic skoro chce kupic Peugeota 307 z silnikiem 1.6, mam prawo jazdy od 8 lat i jestem po 30tym roku zycia a nalicza mi ubezpieczenie rzedu 2 czy 3 tys , podczas gdy WSZYSCY ludzie z ktorymi rozmawialem (nawet bardzo mlodzi, ze swiezym prawkiem i tak jak ja bez waznych tu znizek i z wiekszymi silnikami w autach) placa wciaz maxymalnie do 1200 rocznie w ekstremalnych przypadkach.
Czy ktokolwiek ma jakis pomysl, co moze byz przyczyna takich wyliczen? Probowalem juz zmieniac wszystko (lacznie ze sciemnianiem ze jestem w uk od roku i ze samochod bedzie parkowany na strzezonym parkingu oraz ze zmiana podanego adresu) zmienialem nawet potencjalny samochod ktory kupie na jeszcze mniejszy silnik i nic nie pomaga..ceny wciaz oscyluja w okolicach 2, 2,5 tys i to w tych najtanszych firmach ubezpieczeniowych . Co jeszcze można z tym zrobic?

Do góry stronyOffline

Strona 62 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 61 | 62 | 63 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,