Str 47 z 436 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2011-01-15 16:33:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
to proste, oni tobie mówią dziękuje bo nie mają ochoty się bawić w kotka i myszkę, zajmujesz czyjś czas, a czas to pieniądz.
po prostu podpiszesz nową umowę gdzie indziej.
A o kwocie to sobie już możesz sprawdzić.
możesz mieć problem z kredytowaniem ubezpieczenia, po prostu będą chcieli kasę za 10 lub 12 miesięcy z góry.
To wszystko z minusów, plusem tego jest to ze jak płacisz z góry, to nie płacisz odsetek wiec ci ubezpieczenie taniej wyniesie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
clowni |
Post #2 Ocena: 0 2011-01-15 21:16:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Cytat:
2011-01-15 16:26:02, kasienka0002 napisał(a):
Umowa kończy mi się w maju, ale dostałam list, że ubezpieczenie mam ważne tylko do 26 stycznia, czy ktoś wie jakie konsekwencje niesie takie wypowiedzenie umowy?
Czy będę musiała zapłacić za kolejne miesiące do końca umowy?
Nie będzie żadnych problemów, żeby podpisać umowę z inną firmą ubezpieczenową? Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie?
Szkoda ze nie przedluzysz do maja, bo przepadnie ci rok bezszkodowosci, w Direct line licza chyba 2 lata za rok, jak ktos nie ma znizek, zeby mniej placic u nich.
Moze jeszcze mozna to przez telefon zalatwic jak nie jest za pozno. Trzeba uprzejmie porozwawiac i powinni sie zgodzic. Skladka ubezpieczeniowa jest albo jednorazowo platna albo rozdzielona na raty + kredytowanie, takze jak nie splacisz calej i zerwiesz umowe nic sie nie dzieje, beda pisali przypomnienia o zapalacie, ale kogo to interesuje jak juz nie ma z nimi umowy.
Sprawa sie komplikuje jak masz wypadek w trakcie umowy, musisz zaplacic do konca skladke, zeby odebrac odszkodowanie, bo mogli by wyplacic odszkodowanie wczesniej, a czlowiek zerwie umowe przed koncem i wtedy firma traci. "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|

|

|
|
leon_cool |
Post #3 Ocena: 0 2011-01-30 01:51:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2011 Skąd: Edin |
witam,
mam takie pytanie mam zamiar jutro nabyc samochod w uk. mam wobec tego pytanie czy musze kupic ubezpieczenie juz jutro mimo ze jutro tylko chce wrocic z miejscowosci oddalonej o 20 mil od mojej a ponad to planuje jezdzic nim dopiero za miesiac? oraz drugie pytanie jako ze ubezpieczenie zawierane jest na rok a ja chce wrocic do Polski i tak naprawde bedzie mi potrzebne tylko 3 miesiace ubezpieczenia. czy moge jakos zrezygnowac z umowy, zerwac ją? jakie są konsekwencje czegos takiego i jak to zrobic w miare bezbolesnie tak by odzyskac depozyt. jesli zglosze ze sprzedalem samochod bo taki mam zamiar w polsce to oddzyskam wplacone pieniadze i nie bede musial placic wiecej? dodam ze bede ubezpieczal w tesco i placil co miesiac , nie calos na raz. z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2011-01-30 08:16:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
jeżeli masz prawo jazdy dłużej niż 5 lat możesz wykupić ubezpieczenie jednodniowe by przyjechać samochodem do domu, koszt około 35-50 funtów.
np w http://www.dayinsure.com
Co do umowy długoterminowej, są zawierane na 10 lub 12 miesięcy, nie wiem dlaczego akurat tesco juz wybrałeś, robiłeś symulacje ile będzie cie kosztowało ubezpieczenie na ten konkretny pojazd w iluś tam firmach? moze gdzieś indziej będzie taniej?
Ok.
Teraz kwestia rozwiązania umowy, tak, można rozwiązać umowe, należy zgłosić się miesiąc wcześniej, po to by nie zapłacić za kolejny miesiąc, firma pobierze opłatę manipulacyjną, w moim wypadku było to 35 funtów, w moim wypadku miałem zwrot reszty pieniędzy na konto.
Ale skoro chcesz brać ubezpieczanie na raty to z tego co wiem pobiorą jeszcze dodatkową kwotę na rozwiązanie umowy kredytowej, z tego co pamiętam u znajomych całość rozwiązania umowy kosztowała około 90 funtów.
dokładne informacje musisz sprawdzić w konkretnej firmie ubezpieczeniowej. I nie myl brokera z ubezpieczycielem to też ważne.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
leon_cool |
Post #5 Ocena: 0 2011-01-30 23:41:34 (14 lat temu) |
witam, robilem symulacje i w tesco wyszlo mi najtaniej. pytalem co jesli sprzedam samochod i wyrejetruje go z uk. czy wtedy tez bede musial placic za zerwanie umowy to przeciez nie jest moje widzi misie tylko sytuakcja zyciowa. czy wtedy mysze placic do konca ubezpiecznie lub ewentualnei ponosic koszty zerwania umowy?
|

|
 |
|
|
stanislawski |
Post #6 Ocena: 0 2011-01-31 00:07:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
To jednak jest twoje widzimisię. To ty ju wiesz jaką będziesz miał sytuację życiową za 3 miesiące? To nie jest żaden nagły wypadek, ty to już teraz planujesz.
Po to się właśnie zawiera umowę, aby ktos sobie nie mógł ot tak, bez konskekwencji, przestać płacić.
Kiedy wypełniasz wycenę, jej pierwszą częścią jest tzw. disclaimer. Większość Polaków tego nie czyta, no ale to już ich problem. No i on wyszczególnia dla kogo sprzedaje się te ubezpieczenia. Z reguły nie dla tych, którzy wpadli tu przed chwilą i na chwilę. Dla nich są wypożyczalnie samochodów albo komunikacja publiczna.
|

|

|
|
leon_cool |
Post #7 Ocena: 0 2011-01-31 23:20:19 (14 lat temu) |
stanislawski ale ty jestes "madry". ale nic nie napisalem konkretnego w odpowiedzi na moje pytanie. ty nie probujesz zaplanowac zycia przynajminej na 3 miesiace do przodu?? jesli odpowiedz brzmi nie to zycze powodzenia w dalszym wegetowaniu! nie chodzi mi o zerwanie bez konsekwencji tylko chcialem sie dowiedziec jak najmniej bolesnie to zrobic. a ubezpieczenie o ktore pytam sprzedaje sie zazwyczaj kierowcom! wiedze ze ty myslisz zostac tu cale zycie i tyrac u kogos a jesli ktos mam pomysl na siebie i nie chce siedzec na obczyznie cale zycie to zadzrosc bierze.... aha milej jazdy komunikacja publiczna
|

|
 |
|
nikado |
Post #8 Ocena: 0 2011-02-01 00:16:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2010 Skąd: Blackburn |
czy ma ktoś ubezpieczone autko w Avivie. Ubezpieczenie wychodzi mi u nich dosyć korzystnie ale czy warto. Obecnie mam ubezpieczenie w LLoydsie ale nie jestem zachwycona.W kwietniu kończy mi się ubezpieczenie i chciałabym zmienić. Tylko czy warto?
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2011-02-01 00:20:56 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
nikado |
Post #10 Ocena: 0 2011-02-01 00:24:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2010 Skąd: Blackburn |
Dzięki leonka No mnie właśnie też ubezpieczenie u nich wychodzi najkorzystniej więc może się zdecyduje jeszcze trochę czasu mam więc narazie zbieram opinię
|

|
 |
|