MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 428 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 427 | 428 | 429 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 428 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-06-08 15:42:58 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-08 15:41:31, daavid napisał(a):
Moim zdaniem wzięło się to z chęci wyduszenia większej ilości pieniędzy.

i akurat uparli się na kierowców zawodowych ... żyła złota
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kulisko

Post #2 Ocena: 0

2021-06-21 04:13:58 (4 lata temu)

Kulisko

Kobieta

Z nami od: 18-06-2021

Hej. Nie bardzo wiem co mogę zrobić to pomyślałam, że podpytam mądrzejszych.
Mam prawko od 2015, jeździłam autem w PL i nim przyjechałam tutaj. Oczywiście praca to i zmiana pojazdu na takie z angielskimi blachami. Przy wykupywaniu ubezpieczenia sprawdzałam wiele opcji, różnych ubezpieczycieli i czy opłaca mi się dopisać rodziców do auta. Ostatecznie kupiłam tylko na siebie. Kupiłam przez internet. W polisie wszystkie dane były okej. Po miesiącu anulowali mi ubezpieczenie (opłacone na rok z góry, kasa wróciła), bo podobno oszukałam ich z datą urodzenia. Dzień i miesiąc okej, ale rok - 20 lat różnicy, bo został rok mojej mamy. Myślę, że swoje dane wprowadziłam poprawnie, a (nie)stety wiele stron ma autouzupełnianie i może po prostu coś poszło nie tak. W końcu 76, a 96 to jest różnica. No i tak czy siak anulowali mi ubezpieczenie z dnia na dzień i bez podania powodu - musiałam wypytywać panią na infolinii 🙄🙄🙄 Totalnie głupi błąd, pomyłka, niefart. Zwał jak zwał.

Teraz chciałabym wykupić nowe ubezpieczenie, bo auto stoi i czeka. Jak szukam przez internet to zawsze pytają czy ktoś kiedyś odmówił mi ubezpieczenia… i teraz pytanie co zaznaczyć. Różnica między „tak” a „nie” w najtańszej opcji to 200£ - do przeżycia. Tylko czy do końca życia tutaj będę płacić za błąd, który dało się wyjaśnić jednym telefonem i dopłatą do różnicy ubezpieczenia? 🙄
Matka królika 🥕

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2021-06-21 07:56:10 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tak, teraz zaznaczasz, ze Twoja polisa była anulowana i płacisz jak za zboże przez kolejne lata.

Piszesz, ze w polisie wszystkie dane byly ok. Chyba jednak nie, skoro anulowali. Sprawdzilas dokładnie dokumenty po kupnie? A błędu chyba jednak nie dalo sie wyjaśnić?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2021-06-21 09:24:53 (4 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

OLej to. Nie zaznaczaj. Jeżeli jakimś cudem dojdą, to będziesz rżnąć głupa. Do więzienia cię nie wsadzą.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-06-21 14:04:05 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-06-21 09:24:53, stanislawski napisał(a):
OLej to. Nie zaznaczaj. Jeżeli jakimś cudem dojdą, to będziesz rżnąć głupa. Do więzienia cię nie wsadzą.

w obecnych czasach to się może zakończyć nawet lotem wojskowym samolotem transportowym na lotnisko w Balicach, chyba słaba porada.
Kolego może się pomylił a może pomyślał podobnie przecież tego nie sprawdza
Jeżeli się nie dopatrzą a będzie miał wypadek i wtedy się dopatrzą to nie wiem czy jego dzieci zdarza spłacić wszystkie koszty
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Kulisko

Post #6 Ocena: 0

2021-06-21 14:30:42 (4 lata temu)

Kulisko

Kobieta

No właśnie na polisie wszystkie dane były okej tylko ten rok. Dopatrzyli się po miesiącu i tak jak wspominałam to musiał być zwykły błąd albo strona autouzupełnianiem w pewnym momencie postanowiła mi zrobić psikusa.
Gdyby nawet ubezpieczyciel po prostu zadzwonił to po prostu dopłaciłabym tą różnice, bo przecież i tak to muszę mieć i tak. Poza tym nie wiem na uj miałabym kombinować z wiekiem i to o 20 lat 😂

Właśnie najgorsze jest to, że po prostu dostałam email, że anulują ubezpieczenie i nie podali powodu. Musiałam przez godzinę na infolinii urabiać panią aby wgl podała mi powód anulowania polisy.
Matka królika 🥕

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2021-06-21 14:38:07 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Znaczy, ze kluczowy element byl nieprawidlowy i nie sprawdzilas tego. Skad oni moga wiedziec, ze nie chcialas oszukac?

Kazde warunki umowy mowia, zeby po kupnie dokladnie sprawdzic polise i upewnic sie, ze wszystkie dane sa prawidlowe.

Mozesz pisac reklamacje, ale nie wiem czy ktos bedzie chcial ja rozwazyc pozytywnie. Powolywanie sie, ze system sam zle wpisal dane, bedzie malo wiarygodne. Niestety, taka nauczka na poczatek kariery kierowcy w UK.

I nie sluchaj Stanislawskiego, zeby zataic to, bo bedziesz miala wiecej anulowanych polis w historii i wyzsze ceny.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-06-21 14:39:13 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

25 lat to jest jeszcze liczone jako młodzieżowe ubezpieczenie i jest najdroższe, a 45 lat to chyba najlepszy statystycznie wiek wiec różnica w cenie była ogromna. Niestety to częsty fraud u młodych kierowców
Dodatkowo jak zmieniałaś dane i dopasowywałaś ubezpieczenie do rożnych wariantów to oni widza twoje próby, maja program antyfraudowy, który wyłapuje takie własnie sytuacje

Do góry stronyOffline

Kulisko

Post #9 Ocena: 0

2021-06-21 15:07:15 (4 lata temu)

Kulisko

Kobieta

No trudno.
Ludzki błąd i tyle. 200£ to nie jest znowu tak wielka różnica i po prostu jakiś czas się przemęczę. Nikt fizycznie nie ucierpiał i to się tylko liczy 😌
Dziękuje Wam za podpowiedzi.
Zawsze to lepiej podpytać niż świrować 🙄
Matka królika 🥕

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2021-06-21 15:08:07 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

£200 rocznie podwyzki, to do przezycia, z czasem bedzie lepiej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 428 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 427 | 428 | 429 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,