Str 421 z 436 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2020-02-23 15:53:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moc wydaje sie nie miec znaczenia, bo jak zgubilam polowe mocy i troche z wyposazenia, to i tak placilam tak samo, a nawet troche wiecej, bo kola sa o cal wieksze ...
Carpe diem.
|
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2020-02-23 16:55:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2020-02-23 15:35:37, kubusandpuchatek napisał(a): Ubezpieczenia sa wiedza tajemna, algorytmy sa niby do postcodu, grupy, wieku itp.Ale nie tak do końca. Brane jest też pod uwagę jak dana marka i model ma częste reklamacje, np kradzieże czy wypadki itd. |
kubusandpuchate | Post #3 Ocena: 0 2020-02-23 19:44:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2010 Skąd: essex |
To też nie jest prawdą, za auto które jest bardzo wysoko na liście statystycznych wypadków, jest marka premium, ma koni powyżej średniej i jest na czele listy kradzionych aut a płacę £360,
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2020-02-23 19:51:06 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Bo pewnie jest też bardzo popularnym modelem a przy tym łatwiej o części zamienne i naprawe
|
Richmond | Post #5 Ocena: +1 2020-02-25 10:32:01 (5 lat temu) |
Negocjacje ceny ubezpieczenia nie zakonczyly sie zbyt duzym sukcesem, ale nikt nie da mi lepszej ceny za oba auta.
W zeszlym roku za dwa auta i przebiegi 8tys i 16tys zaplacilam £1114.24, mniejsze auto bylo na polisie tylko 11 miesiecy. Proponowana odnowa wynosila £1265.85. Po zdjeciu 10tys mil z limo i obnizeniu jego wartosci, dostalam znizke ok £120. Niestety nic dalo sie zbic z Abartha, po obnizeniu wartosci, polisa wzrosla o jednego funta ![]() Limo pewnie pozbede sie we wrzesniu, wiec moze bedzie lepiej w przyszlym roku (jak znowu nie wezme w leasing jakiegos samochodu z wysokiej grupy.) Posiadanie dwoch roznych wysokosci znizek na jednej polisie wydaje sie bez sensu, bo niezaleznie ktorym autem jade, ciagle jestem tym samym kierowca. Czy jak wsiade do auta, ktore ma 3 lata znizek mniej, to nagle odbiera mi 3 lata rozumu? Carpe diem.
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-02-27 11:46:22 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Zadzwoniłem znowu do tego esure , zmniejszyłem przebieg z 10k mil na 6k (podczas mot tydzień temu wyszło że zrobiliśmy samochodem 3.5k mil wspólnie z żoną ) ale dodałem NCB protection , 4 lata NCB , Cena spadła do £592
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2020-02-27 14:08:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-02-25 10:32:01, Richmond napisał(a): Negocjacje ceny ubezpieczenia nie zakonczyly sie zbyt duzym sukcesem, ale nikt nie da mi lepszej ceny za oba auta. W zeszlym roku za dwa auta i przebiegi 8tys i 16tys zaplacilam £1114.24, mniejsze auto bylo na polisie tylko 11 miesiecy. Proponowana odnowa wynosila £1265.85. Po zdjeciu 10tys mil z limo i obnizeniu jego wartosci, dostalam znizke ok £120. Niestety nic dalo sie zbic z Abartha, po obnizeniu wartosci, polisa wzrosla o jednego funta ![]() Limo pewnie pozbede sie we wrzesniu, wiec moze bedzie lepiej w przyszlym roku (jak znowu nie wezme w leasing jakiegos samochodu z wysokiej grupy.) Posiadanie dwoch roznych wysokosci znizek na jednej polisie wydaje sie bez sensu, bo niezaleznie ktorym autem jade, ciagle jestem tym samym kierowca. Czy jak wsiade do auta, ktore ma 3 lata znizek mniej, to nagle odbiera mi 3 lata rozumu? Ale oczywiście, że to jest idiotyzm, tak samo jak możność wykorzystania "jednej ścieżki zniżek" na jednym tylko aucie. Problem w tym, że oni tutaj nazywają to "bonus", czyli jakby ci coś dawali, jakąś nagrodę; a u nas to są "zniżki za bezszkodową jazdę", które należą się jak psu buda. Chodzi o osobę - jeżeli jesteś kierowcą, który jeździł np. 10 lat bezszkodowo, to jesteś nim tak samo na jednym i na drugi i na trzecim aucie. Jesteś wszak wciąż tą samą osobą. I nikt nie ma ci nic przyznawać, po prostu masz to i już - bo taki jest stan faktyczny. Oczywiście takie podejście ma za zadanie umożliwić wydarcie większej kasy - i jest zgodne z filozofią robienia czegoś z niczego (na czym opiera się tutejsza ekonomia). |
kaktusak | Post #8 Ocena: 0 2020-02-27 14:54:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
Jedna sciezka znizek ma chyba za zadanie uniemozliwenie "kombinatorstwa" w ktorym sam bralem udzial, dopisany bylem do samochodu rodziciela (ktorym praktycznie nie jezdzilem) zeby mi lata znizkowe "lecialy" na zapas jak ich bede potrzebowal, praktyka polecana swego czasu przez wszystkich w pl. Pelna fikcja ale w papierach "sie zgadza", lata znizkowe leca a szansa na wypadek zerowa jak nie jezdzimy
![]() Dodatkowo mozliwosc uzycia jednego kierowcy z duza liczba znizek w wielu pojazdach umozliwilaby automatycznie dopisanie krewnego z 30 latami znizek w celu zbicia ceny ubezp., vide pytania z poprzednich lat z forum "czy sie da dopisac tate z pl co ma duze znizki bo ubezpieczenie wysokie i jak to moga sprawdzic?" ![]() Ludzka natura jest jednoznaczna, daj palca to odgryza reke (zwlaszcza w polaczeniu z prl'owskim nastawieniem kazdy a zwlaszcza panstwo/instytucje to wrog i trzeba go wykorzystac ![]() Trcohe szkoda ze w wyniku takiej polityki autentyczne przypadki traca na tym ale moga miec zal do "kombinatorow" ![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: +1 2020-02-27 15:25:45 (5 lat temu) |
Ale jak masz dwa samochody na jednej polisie i jednego kierowce, to logiczne wydawaloby sie danie takich samych znizek. Niektore firmy tak robily, ze dawaly takie sam znizki na drugie auto.
Mi Admiral dal tylko 6 lat, ale to byl chyba wynik nieporozumienia, a nie tego, ze dali tak lekka reka. Kiedys mialam jedno auto z jakas tam iloscia lat i dodalam drugie z zerem. Potem jak pozbylam sie tego, do ktorego byly przypisane znizki, to przesunelam je na drugie auto. W systemie zostalo chyba, ze ciagle mam te 6 lat dostepne, bo jak zadzwonilam rok pozniej dodac drugie auto, to tyle mi dali sami. Szczerze mowiac, to nie wydaje mi sie, zeby te znizki robily taka duza roznice, poza tymi ktorzy dopiero zaczynaja kariere kierowcy. Carpe diem.
|
kubusandpuchate | Post #10 Ocena: 0 2020-02-27 19:01:36 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2010 Skąd: essex |
Tak mi teraz przyszlo na mysl, ze jak ubezpieczam drugie auto, a NCB jest uwzgledniony do pierwszego auta. To przeciez to drugie sobie tez zarabia NCB.
|