Str 370 z 436 |
|
---|---|
bartek99 | Post #1 Ocena: 0 2016-10-30 19:14:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2016 Skąd: brak |
aviva.co.uk + znizki z PL akceptuja ...
|
Mariusz025 | Post #2 Ocena: 0 2016-11-22 12:51:12 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2015 Skąd: Brak |
Witam.
Pytanka takie. Zamierzam kupić auto w UK, chciałbym je ubezpieczyć możliwie tanio (ale bez boxa). 1) Orientuje się ktoś jak duże są zwyżki ze względu na pojemność silnika ? Myślałem o Corsie na start z pojemnością do 1 litra, ale zastanawiam się nad czym większym 1.2 - max 1.4. Docelowo interesuje mnie na ile większa była by opłata procentowo pomiędzy tymi kategoriami. 2) Jak z zniżkami z PL ? Chodzi mi właściwie o sposób przedstawiania ich firmie ubezpieczeniowej, posiadam kartkę w naszym języku z Biura w którym ubezpieczam woje auto. Jest to "Weryfikacja Przebiegu ubezpieczenia w rejestrze umów i szkód UFG" tam pod moimi danymi ostatnie 3 lata ubezpieczenia auta w Polsce z datą wystawienia na 2.11.16 z podpisem i z pieczątką biura. Muszę mięć od każdego z Polskich ubezpieczycieli coś takiego (ubezpieczam auato od 3 lat w PL co rok inna firma) Czy ten dokument wystarczy ? Wypełniłem na jedne stronie sporo danych co do wyboru ubezpieczenia podając zbliżone dane i mi pokazało najtańsze ubezpieczenie w Elefancie na 500 funtów (!) (11 lat prawko Polskie, wiek 31, 1 rok w UK + 3 lata zniżek z PL) teraz pytanie jak zweryfikować czy podany ubezpieczyciel będzie akceptował ubezpieczenie od nas z kraju ? pozdrawiam ![]() |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2016-11-22 13:02:20 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Elefan" akceptuje jak jedna z nielicznych obecnie sam tez u nich zaczynalem (po roku masz juz dowod na angielskie znizki) 500 to nie ma tragedii
Jesli chcesz zaoszczedzic szukaj auta ktore ma road tax 30f /rok lista tych samochodow dostepna na necie Weryfikowac najlepiej telefonicznie mozna znalezc info w regulaminie ale z tym roznie np allianz akceptuje z pl pod warunkiem ze sa z allianz... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-11-2016 13:04 ] |
stanislawski | Post #4 Ocena: 0 2016-11-22 14:42:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Mariusz 025 - 1.1 czy 1.2 - prawie jeden pieron. Tym się nie zajmuj (tylko też nie szalej z czymś dużym). Jak mieszkasz w pieskim postcodzie albo nie masz 25 - to nic ci nie pomoże.
I nie ma tutaj czegoś takiego, jak "od każdego ubezpieczyciela z Polski". Tutaj przesyła się ("emailuje" ![]() Tu zdaje się masz to na tym druku z UFG. Przetłumacz na angielski i do roboty. |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2016-11-22 17:24:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
500 funtów na rok?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2016-11-22 17:44:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2016-11-22 12:51:12, Mariusz025 napisał(a): ... Wypełniłem na jedne stronie sporo danych co do wyboru ubezpieczenia podając zbliżone dane i mi pokazało najtańsze ubezpieczenie w Elefancie na 500 funtów (!) (11 lat prawko Polskie, wiek 31, 1 rok w UK + 3 lata zniżek z PL) teraz pytanie jak zweryfikować czy podany ubezpieczyciel będzie akceptował ubezpieczenie od nas z kraju ? pozdrawiam ![]() Temat jest juz obszernie omowiony, poszukaj. Ubezpieczyciel moze przyjac znizki, a po miesiacu moze stwierdzic, ze jednak nie uznaje. I co wtedy zrobisz, doplacisz, czy dasz sobie anulowac ubezpieczenie? Znajdz ten temat i poczytaj, bo ta opcja moze okazac sie duzo drozsza, niz wykupienie ubezpieczenia bez znizek z PL. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Mariusz025 | Post #7 Ocena: 0 2016-11-22 23:30:57 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2015 Skąd: Brak |
Dziękuje za odpowiedzi.
Sam się zdziwiłem że pokazało tylko 500 jako najniższa. tomaszzet - skoro część ubezpieczycieli akceptuje zniżki z PL , to czemu miałaby potem anulować ? Nie mniej będzie pasowało zapewne zadzwonić i się dopytać. To pismo to niema chyba zbytnio co tłumaczyć bo to tylko jedno zdanie z nagłówka. Reszta do nazwa ubezpieczycieli i daty od kiedy do kiedy. |
AgentOrange | Post #8 Ocena: 0 2016-11-22 23:42:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: tomaszzet - skoro część ubezpieczycieli akceptuje zniżki z PL , to czemu miałaby potem anulować ? Wiele decyzji idzie z automatu a później człowiek sprawdzi i uzna że się nie opłaca komuś sprzedawać polisy. Poza tym to dodatkowy sposób na wyciągnięcie kasy ![]() |
tomaszzet | Post #9 Ocena: 0 2016-11-23 01:05:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2016-11-22 23:30:57, Mariusz025 napisał(a): Dziękuje za odpowiedzi. ... tomaszzet - skoro część ubezpieczycieli akceptuje zniżki z PL , to czemu miałaby potem anulować ? Nie mniej będzie pasowało zapewne zadzwonić i się dopytać. To pismo to niema chyba zbytnio co tłumaczyć bo to tylko jedno zdanie z nagłówka. Reszta do nazwa ubezpieczycieli i daty od kiedy do kiedy. Wstepnie zaakceptuja, a pozniej okaze sie, ze jednak nie mieli mozliwosci potwierdzic papieru, ktory zostal Tobie wystawiony i... Wzwyzka premium, bo jednak znizek nie uznaja, albo... Anulowanie ubezpieczenia przez firme ubezpieczeniowa, co skutkuje na przyszlosc zwiekszonym premium i potrzeba zglaszania za kazdym razem, ze miales anulowane ubezpieczenie. Aha. Nie warto kombinowac z "ustwieniami" warunkow, ktore podajesz do kalkulacji, bo moze sie okazac, ze jednak jezdzisz bez waznego ubezpieczenia, mimo oplaconych skladek. Znajdz temat o ubezpieczeniach, tam to wszystko jest opisane i wyjasniane wielokrotnie. Po co powielac. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2016-11-23 03:44:35 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Znaczy oni robią tak że uznają zniżki, i je "weryfikuja" , po miesiącu lub dwóch przesyłają list że nie mogą zweryfikować i ty masz im udowodnić że są ważne w ciągu 14 dni.
Jak nie to dopłata kilkaset funtow, czasami nawet znacznie więcej, albo anulowanie polisy co na przestrzeni lat wychodzi jeszcze więcej, plus problemy ze znalezieniem nowego ubezpieczenia. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|