Str 363 z 436 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2016-08-30 14:04:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Samochod moze byc nawet 10 letni, nie trzeba czekac az bedzie zabytkiem.
Carpe diem.
|
SeDayPL | Post #2 Ocena: 0 2016-09-07 23:54:39 (9 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2016 Skąd: HU5 |
Cytat: 2016-08-29 16:15:23, panika napisał(a): Tylko te 4 tysiace, czy mniej ze skrzynka to przez pierwszy rok. W zasadzie ze skrzynka to sie jezdzi kilka pierwszych miesiecy. Po roku cena ubezpieczenia ladnie spada. Moj przypadek, swiezy kierowca, fakt troche starsza jestem od Ciebie: I ubezpieczenie (bez blsck box) - 760f, wklad wlasny 450f po roku, 400f, wklad wlasny 200f po 2 latach 340f, wlad wlasny 200f. Wiec nie lepiej sie przemeczyc przez pierwszy rok, niz do konca zycia bujac sie autami na polskich blachach, bycie zatrzymywanym przez policje i tlumaczenie, po co tu jestes, jak dlugo, u kogo, skad to auto, czy Twoje, czy ubezpieczone, jesli ubezpieczone, to na kogo itd. A to, ze nie jestes tu turystycznie wyda sie juz od razu, jak wyciagniesz prawo jazdy (oczywiscie polskie), bo policjant zauwazy karte platnicza z LLoydsa w portfelu. Niektorzy naprawde potrafia sobie zycie urozmaicic... Samochód jest na ojca. Ja sobie mogę mieszkać w UK a samochód jest zarejestrowany na ojca w Polsce, równie dobrze mógł przyjechać turystycznie i pożyczyłem, jeżeli jest potrzeba to nawet mogę załatwić poświadczenie notarialne że mi na jakiś czas użyczył itd. Najbardziej śmieszy mnie to że chcąc ubezpieczenia siebie usze wykupić boxa i ogólnie wysokie ubezpieczenie za to ze mam krótko prawko i przecież dopiero się uczę itd tylko nikt nie bierze pod uwagę że jednocześnie mam od roku (już ponad) prawko C+E + CPC i jeżdżę po UK zestawami i tutaj żadne prawo mi nie zabrania czyli teoretycznie daję radę ale to ze zestaw ma 44t i 4.8 wysokości w dodatku ponad 500 KM to z pewnością mniejsze zagrożenie niż jazda osobówką 1.2 silnik i 1t wagi. Kolejna sprawa jaką zauważyłem to w moim przypadku rejestrując tylko an siebie mam kosmiczne stawki jednak biorąc OC na kogo innego kto jeździ znacznie więcej lat a siebie tylko dopisując OC wzrasta o ok. 100 funtów co daje łącznie ... UWAGA 450f. |
Post #3 Ocena: 0 2016-09-08 06:31:11 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stanislawski | Post #4 Ocena: 0 2016-09-08 08:21:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2016-09-07 23:54:39, SeDayPL napisał(a): Cytat: 2016-08-29 16:15:23, panika napisał(a): Tylko te 4 tysiace, czy mniej ze skrzynka to przez pierwszy rok. W zasadzie ze skrzynka to sie jezdzi kilka pierwszych miesiecy. Po roku cena ubezpieczenia ladnie spada. Moj przypadek, swiezy kierowca, fakt troche starsza jestem od Ciebie: I ubezpieczenie (bez blsck box) - 760f, wklad wlasny 450f po roku, 400f, wklad wlasny 200f po 2 latach 340f, wlad wlasny 200f. Wiec nie lepiej sie przemeczyc przez pierwszy rok, niz do konca zycia bujac sie autami na polskich blachach, bycie zatrzymywanym przez policje i tlumaczenie, po co tu jestes, jak dlugo, u kogo, skad to auto, czy Twoje, czy ubezpieczone, jesli ubezpieczone, to na kogo itd. A to, ze nie jestes tu turystycznie wyda sie juz od razu, jak wyciagniesz prawo jazdy (oczywiscie polskie), bo policjant zauwazy karte platnicza z LLoydsa w portfelu. Niektorzy naprawde potrafia sobie zycie urozmaicic... Samochód jest na ojca. Ja sobie mogę mieszkać w UK a samochód jest zarejestrowany na ojca w Polsce, równie dobrze mógł przyjechać turystycznie i pożyczyłem, jeżeli jest potrzeba to nawet mogę załatwić poświadczenie notarialne że mi na jakiś czas użyczył itd. Najbardziej śmieszy mnie to że chcąc ubezpieczenia siebie usze wykupić boxa i ogólnie wysokie ubezpieczenie za to ze mam krótko prawko i przecież dopiero się uczę itd tylko nikt nie bierze pod uwagę że jednocześnie mam od roku (już ponad) prawko C+E + CPC i jeżdżę po UK zestawami i tutaj żadne prawo mi nie zabrania czyli teoretycznie daję radę ale to ze zestaw ma 44t i 4.8 wysokości w dodatku ponad 500 KM to z pewnością mniejsze zagrożenie niż jazda osobówką 1.2 silnik i 1t wagi. Kolejna sprawa jaką zauważyłem to w moim przypadku rejestrując tylko an siebie mam kosmiczne stawki jednak biorąc OC na kogo innego kto jeździ znacznie więcej lat a siebie tylko dopisując OC wzrasta o ok. 100 funtów co daje łącznie ... UWAGA 450f. Odkrycie - zajebiste. O tym m.in. jest ten wątek. Pożyczonym od kogoś autem tutaj jeździć nie możesz. "ogólnie wysokie ubezpieczenie za to ze mam krótko prawko" - no właśnie dlatego. Jesteś kierowcą niedoświadczonym - bez względu na to jakie papiery posiadasz, |
akrobatka | Post #5 Ocena: 0 2016-09-12 13:52:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2014 Skąd: jeszcze nie wiem |
Hej, pobawilam sie troche w wykopaliska na forum, ale nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie odnoscie prawka PL a UK.
Chcemy kupic pierwsze auto w UK. Luby ma prawko PL od 11 lat. Wg compare themarket i innych porownywarek te 11 lat PL prawka daje nizsze ubezpieczenie niz nowe prawko UK. Zastanawiam sie jednak jakie jest Wasze doswiadczenie? Moze ktos zna ubezpieczyciela u ktorego bedzie sie liczyc zarowno fakt, ze prawko zostalo zmienione na angielskie oraz fakt, ze Polskie posiada sie od 11 lat. W porownywarkach cenowych nie znalazlam takiego rozwiazania... Dzwonimy po firmach, ale moze ktos pomoze nam zawezic liste ubezpieczycieli..? ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: +1 2016-09-12 14:11:03 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #7 Ocena: +1 2016-09-12 14:14:38 (9 lat temu) |
Po wymianie prawa jazdy na UK wybierasz opcje Full UK driving licence i wpisujesz te 11 lat. Liczy sie data nabycia uprawnien, a nie data wymiany dokumentu.
Carpe diem.
|
akrobatka | Post #8 Ocena: 0 2016-09-12 14:19:09 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2014 Skąd: jeszcze nie wiem |
Hahaha, Miko,Richmond dzieki, to super wiadomosc!
Ja, durna, sprawdzalam prawko PL - 11 lat, albo UK - ponizej roku (gdyby teraz wymienil) ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: akrobatka 12-09-2016 14:54 ] |
Richmond | Post #9 Ocena: +1 2016-09-12 14:23:06 (9 lat temu) |
Zostaw 2-3 tygodnie na wymiane samego prawa jazdy, jakby ubezpieczalnia chciala jego kopie.
Carpe diem.
|
pablotrance | Post #10 Ocena: 0 2016-09-12 14:32:27 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2013 Skąd: Morley (Leeds) |
Jesteście pewni że mając polskie prawo jazdy np 15 lat po wymianie na UK wpisujcie te 15 w rubrykę full uk driving licence? Nie wydaje mi się..
|