Str 360 z 436 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2016-08-20 10:47:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ale jak ma polise, ktora juz leci, to moze poczekac do kolejnego roku, zeby zamienic glowna osobe. Zalezy od kosztow.
Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2016-08-20 11:26:00 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Marta2509 | Post #3 Ocena: 0 2016-08-22 10:19:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Cytat: 2016-08-19 20:33:02, krakn napisał(a): Przecież to wielka pomyłka i twój mąż szykuje sobie bat. Jeżeli twój mąż jeździ służbowym nie swoim pojazdem to nie on ma się ubezpieczyć, tylko pracodawca, właściciel pojazdu dopisuje go jako pracownika do ubezpieczenia. Co innego jeżeli macie dwa pojazdy. Wtedy ten domowy na ciebie to domowy i on może być jako drugi kierowca. Ale, jeżeli on tym prywatnym jeździ do miejsca pracy np do miejsca gdzie ma bazę, czy szef trzyma swojego złoma... To musi już być commuting insurance. Zresztą niedawno czytałem Policyjnym twecie ze przypominają iż mamusie dowożące swoje pociechy do szkoły również kwalifikują się pod ten dział. Bo zrobili łapankę pod szkołą i wyszło ze ileś tam polis było nieważnych. I teraz, jeżeli twój mąż miałby swój samochód, służbowy i charakter biznesu jest taki że ma po mieście rozrzuconych klientów i jeździ między nimi to jest to business travel. Natomiast jeżeli wykonuje pracę, przewóz tym pojazdem. Czyli np wozi worki cementu by dowieźć do klienta, czy na swoją budowę itp generalnie gdy czynność którą wykonuje jest usługą, a nie tylko dojazdem by wykonać usługę. To już musi być commercial. Ubezpieczenie o jakim mówiliśmy na początku służy do okazjonalnego zastosowania. Np mechanik (tu też jest osobne uberzpieczenie dla mechaników samochodowych też bussnes ale okazjionalny) samochodowy żeby przejechać samochodem z ulicy na plac, do garażu czy przejechać się i sprawdzić czy wszytko OK, albo gdy macie w domu kilka pojazdów, ale nie dodajesz do ubezpieczenia partnera, tylko on czasami wsiada i jedzie, np z imprezy czy gdzieś się przejechać. Albo często kupuje pojazdy, lubi sprawdzać, testować, ale nie handluje pojazdami. Bo wtedy też już jest dla handlarzy. Ale nigdy przenigdy na takim ubezpieczeniu nie może jeździć wieloma pojazdami w celach biznesowych. Bo szef liczy na to ze znalazł głupka co będzie jeździł bez ważnego ubezpieczenia. Bo w razie kontroli czy wypadku, to nie szef zostanie udupiony tylko kierowca który prowadzi bez ważnego ubezpieczenia, Jeszcze go szef obciąży kosztami za parking i holowanie policyjne. Nie wierzysz? wpisz sobie w google commercial, business travel i sobie doszukaj. Oczywiście znam przypadki gdy ktoś mnie przekonywał że ma ważne ubezpieczenie do puki go nie złapią, no ale od tamtego czasu minęło kilka lat i go złapali, pół roku jeździł metrem do pracy :> Dzieki Krakn za wytlumaczenie! Czyli jak jezdzi do Bluewater codziennie i zostawia tam auto na parkingu i z tamtad go bierze szef do sluzbowego auta to juz ma byc commuting? Wyglada na to ze w tym kraju to trzeba miec inne ubezpieczenie na weekend, inne na kazdy dzien tygodnia, inne na zakupy, inne na dowoz dziecka do szkoly i jeszcze inne na dojazd do pracy albo miec auto i nigdzie nim nie jezdzic bo nie wiadomo czy akurat to ubezpieczenie obejmuje wyjazd gdzie kolwiek ![]() |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2016-08-22 10:28:34 (9 lat temu) |
Mozna to nazwac commuting, bo niejako jedzie do pracy, tylko nie dojezdza do konca. Raczej trudno powiedziec, ze jezdzi dla przyjemnosci albo towarzysko na tej trasie.
Jak ktos nie jezdzi sluzbowo to wszystko standardowe: leisure, social, commuting. Jak ktos jezdzi miedzy oddzialami firmy, nie do jednego stalego miejsca pracy, to potrzebne jest business travel. Carpe diem.
|
kasiachery | Post #5 Ocena: 0 2016-08-22 12:24:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2016-08-20 10:45:28, 12miko12 napisał(a): Cytat: 2016-08-20 09:27:15, kasiachery napisał(a): Jak go ubezpieczyc na moje auto, on ma 7 lat znizek. Normalnie możesz go ubezpieczyć do swojego auta, ale bez jego zniżek, lepszym rozwiązaniem było by ubezpieczenie na niego z 7 latami i ciebie jako add. driver. tylko jesli on bedzie main driver to on bedzie mial kolejny rok znizek a nie ja. Myslelismy o tym, zebym ja miala swoje ubezp jako main driver a on bedzie miec swoje tez jako main driver o obydwoje bedziemy zbierac znizki. Tylko znajomy anglik swierdzil, ze to nie jest do konca legalne bo jak ja.np sowoduje wypadek to tez trzeba bedzie zglaszac do ubezp meza wiec to raczej nie wypali. [ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 22-08-2016 12:25 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2016-08-22 12:37:35 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2016-08-22 12:41:41 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-08-22 12:24:33, kasiachery napisał(a): tylko jesli on bedzie main driver to on bedzie mial kolejny rok znizek a nie ja. Myslelismy o tym, zebym ja miala swoje ubezp jako main driver a on bedzie miec swoje tez jako main driver o obydwoje bedziemy zbierac znizki. Tylko znajomy anglik swierdzil, ze to nie jest do konca legalne bo jak ja.np sowoduje wypadek to tez trzeba bedzie zglaszac do ubezp meza wiec to raczej nie wypali. Stad opcja, by co roku zmieniac main driver i polisy holder. W ten sposob kazde z Was bedzie zbierac znizki, tyle ze co dwa lata i nikomu nie wygasna. To jedyna metoda, zeby zachowac znizki dla dwoch osob i kontynuowac zbieranie. Carpe diem.
|
kasiachery | Post #8 Ocena: 0 2016-08-22 12:54:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2016-08-22 12:41:41, Richmond napisał(a): Cytat: 2016-08-22 12:24:33, kasiachery napisał(a): tylko jesli on bedzie main driver to on bedzie mial kolejny rok znizek a nie ja. Myslelismy o tym, zebym ja miala swoje ubezp jako main driver a on bedzie miec swoje tez jako main driver o obydwoje bedziemy zbierac znizki. Tylko znajomy anglik swierdzil, ze to nie jest do konca legalne bo jak ja.np sowoduje wypadek to tez trzeba bedzie zglaszac do ubezp meza wiec to raczej nie wypali. Stad opcja, by co roku zmieniac main driver i polisy holder. W ten sposob kazde z Was bedzie zbierac znizki, tyle ze co dwa lata i nikomu nie wygasna. To jedyna metoda, zeby zachowac znizki dla dwoch osob i kontynuowac zbieranie. dzieki, przemyslimy ta opcje ( tak to byl katalizator ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2016-08-22 14:18:02 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
radzik77 | Post #10 Ocena: 0 2016-08-22 15:57:36 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-08-22 12:54:03, kasiachery napisał(a): dzieki, przemyslimy ta opcje ( tak to byl katalizator ![]() Nie chce krakac, ale to jest modyfikacja, ktora dyskfalifikuje pojazd z bycia dopuszczonym do ruchu. Wiem, ze pisalas wczesniej ze aby dojezdzil do MOT i na zyletki, ale slyszalem o przypadkach, gdzie uniewazniono ubezpieczenie gdzie podczas ogledzin po wypadku okazalo sie, ze wlasciciel zmienil filtr powietrza na sportowy. Ryzyko Twoje. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 22-08-2016 16:04 ] |