MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 349 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 348 | 349 | 350 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 349 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BuShMaN

Post #1 Ocena: 0

2016-05-02 06:12:40 (9 lat temu)

BuShMaN

Mężczyzna

Z nami od: 01-05-2016

Cytat:

2016-05-01 16:36:18, tomaszzet napisał(a):

Anulowanie ubezpieczenia ciagnie za soba konsekwencje na kilka lat.
Trzeba to podawac w kolejnych ubezpieczeniach lacznie z powodem anulowania i koszty corocznego odnowienia prawdopodobnie beda wyzsze niz normalne.

Rozumiem, czyli jeśli powiedzmy miałem ubezpieczony w tamtym roku samochód tutaj w UK, sprzedałem go i polisa została zamknięta (nie miałem nowego samochodu żeby ją przenieść), to za każdym razem muszę zaznaczać, że polisa została anulowana, tak?

W porównywarkach cenowych ubezpieczeń jest właśnie taka opcja do zaznaczenia, choć spotkałem się z tym, iż zaznaczamy to wtedy, kiedy to nie my anulujemy polisę, a ubezpieczyciel.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2016-05-02 07:22:21 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-04-22 14:24:48, Richmond napisał(a):
Zawsze mozesz do nich zadzwonic i powiedziec, ze firma x oferuje iles tam nizsza cene i czy zrobia price match. Nawet jak nie jest to prawda, oni tego nie wiedza ;-)

Tak zrobiłem (opisywałem we wcześniejszych postach), z tym że naprawdę miałem lepszą ofertę. Oni i tak jeszcze trochę obniżyli. Ładnie to rozegrali, zmienili obsługującego, on wcześniej mi ubezpieczał więc po znajomości nawciskał mi różnych zniżek, których tamten nie mógł widzieć w systemie...

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2016-05-02 07:52:18 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2016-05-02 06:12:40, BuShMaN napisał(a):
Cytat:

2016-05-01 16:36:18, tomaszzet napisał(a):

Anulowanie ubezpieczenia ciagnie za soba konsekwencje na kilka lat.
Trzeba to podawac w kolejnych ubezpieczeniach lacznie z powodem anulowania i koszty corocznego odnowienia prawdopodobnie beda wyzsze niz normalne.

Rozumiem, czyli jeśli powiedzmy miałem ubezpieczony w tamtym roku samochód tutaj w UK, sprzedałem go i polisa została zamknięta (nie miałem nowego samochodu żeby ją przenieść), to za każdym razem muszę zaznaczać, że polisa została anulowana, tak?

W porównywarkach cenowych ubezpieczeń jest właśnie taka opcja do zaznaczenia, choć spotkałem się z tym, iż zaznaczamy to wtedy, kiedy to nie my anulujemy polisę, a ubezpieczyciel.

Jezeli to oni anulowali umowa, nie Ty.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Marta2509

Post #4 Ocena: 0

2016-05-03 14:31:06 (9 lat temu)

Marta2509

Kobieta

Z nami od: 06-04-2016

Ma ktos ubezpieczenie w Admiralu?

Kupujemy auto, dalismy depozyt, ma byc do odbioru w czwartek/piatek.
Chcialam zmienic prawko na angielskie ale moge isc na poczte dopiero w sobote a ubezpieczenie by musialo sie zaczac w czw/pt jak odbierzemy auto.

Czy jak zaznacze w quote full UK to czy jak zadzwonie zeby aktywowac ubezpieczenie to beda pytac o wyslanie kopii ?
(W czwartek bede miec jeszcze polskie prawko, dopiero w sobote wysle do DVLA do zmiany).

A jesli zaznacze EU, a pozniej zadzwonie ze mam juz Full UK to podwyzsza/obniza ubezpieczenie?

Teraz zrobilam quote na oba i jest tylko 20 funtow roznicy (Full UK tansze), ale nie chcialabym zeby sie okazalo ze moje ubezpieczenie jest niewazne albo cos jesli od momentu startu ubezpieczenia prawko bedzie EU a zaznacze UK.Nie ma duzej roznicy ale poprostu chce sobie oszczedzic to dzwonienie i zmiany w polisie itd.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-05-03 14:35:29 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nigdy nie chcieli ode mnie zadnych dokumentow oprocz potwierdzenia znizek. Jak zmienisz cos w trakcie trwania polisy, to moga obciazyc Cie oplata admin. 15 funtow. Za 20 funtow roznicy rocznie (tak rozumiem Twoja wypowiedz), to nie fatygowalabym sie z kombinowaniem, a prawo jazdy zmienila niezaleznie od tego.

Jak kupujesz auto od dealera, to zapytaj sie o 7-dniowe darmowe ubezpieczenie. Wtedy wymienisz sobie prawo jazdy na spokojnie i wezmiesz ubezp. w Admiral te 7 dni pozniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Marta2509

Post #6 Ocena: 0

2016-05-03 14:45:38 (9 lat temu)

Marta2509

Kobieta

Czyli poprostu zaznaczyc Full UK od czwartku a odeslac do zmiany dopiero w sobote (nie mam jak wczesniej, otwarte do 5...) i nic nie powinni chciec ?

Niestety nie od dealera :( a przydal by sie taki nowy Mini... :) Kupujemy Peugeota 207 z komisu, nie organizuja ubezpieczenia. Robia tylko nowy MOT i Tax jak przyjedziemy odebrac.

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #7 Ocena: 0

2016-05-03 18:22:23 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Kiedys bylem w admiralu i chcieli tylko potwierdzenie znizek.

Miesiac temu ubezpieczylem inny samochod w Admiralu i o dziwo po tygdodniu albo dwoch przyszedl list ze mam im przeslac kopie prawo jazdy(obie strony) listownie albo na maila w ciagu 7 dni.

Nie bylo mnie w domu i po 14 dniach przyslali ponaglenie ze jezeli nie przesle w ciagu nastepnych 7 dni to anuluja ubezpieczenie i podali od kiedy bedzie nieaktualne.

Kopie im przeslalem na maila i przyslali list ze wszystko jest ok i juz nic nie musze robic.

Dlaczego tym razem chcieli nie wiem.
Moze dlatego ze chcialem miec znizki a pozniej wyszlo ze nie moge wzias bo juz mam je na innym samochodzie i zmienialismy na 0.

Moze chcieli sprawdzic sobie punkty nie mam pojecia :)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #8 Ocena: 0

2016-05-03 18:38:51 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Też tak po wielu latach któraś ubezpieczalnia sobie zażyczyła fotkę na email
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

gotman25

Post #9 Ocena: 0

2016-05-03 18:49:35 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

No ja nie mialem z nimi ciaglosci mialem przerwe. Pare lat temu bylem z admiralem, pozniej ze swiftcover, rok pozniej znowu z admiralem i teraz przez ostatnie pare lat ze swiftcover i tutaj wykorzystuje znizki.

Teraz nowy(drugi samochod) samochod musialem ubezpieczyc z admiralem bo swiftcover nie chcial ubezpieczyc, zreszta wiekszosc ubezpieczalni nie chciala, admiral okazal sie jednym z niewielu gdzie moglem ubezpieczyc i udalo sie wszystko zalatwic.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Marta2509

Post #10 Ocena: 0

2016-05-04 08:53:27 (9 lat temu)

Marta2509

Kobieta

To sprobuje moze wyrwac sie z pracy dzis na chwile, podejsc na poczte i wyslac dzis do zmiany a jak Admiral bedzie chcial kopie to im powiem ze jest w DVLA i im zeskanuje jak tylko dostane.

Jak dlugo trzeba czekac na nowe prawko?

Do góry stronyOffline

Strona 349 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 348 | 349 | 350 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,