W twoim przypadku, znaczenie dla ceny miały inne rzeczy, a dla kogoś innego co innego.
Str 348 z 436 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2016-04-16 18:28:57 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Bo to jest tak samo jak z wymianą prawa jazdy.
W twoim przypadku, znaczenie dla ceny miały inne rzeczy, a dla kogoś innego co innego. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2016-04-17 17:52:09 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2016-04-16 08:48:40, krakn napisał(a): Trochę to dziwne bo ja się przeprowadzałem kilka razy i nigdy nie było wzrostu ubezpieczenia w czasie jego trwania, jedynie jednorazowa opłata, ale to też nie zawsze i było to rzędu dwudziestuparu funtów. Zalezy, gdzie kto sie przeprowadza. Ja przeprowadzilam sie o mile, ale kod pocztowy gorszy i trzeba bylo doplacic. Cytat: 2016-04-16 12:57:23, Wielim napisał(a): Tak. Wpisywalem caly czas mojego peugeota, ale zmieniałem NCB , długość posiadania samochodu jak i adres i zauważyłem ze najwięcej upustu daje właśnie zmienienie adresu na "poza londynski" i długość posiadania pojazdu. Jeden rok ten sam samochód daje więcej upustu niż jeden rok NCB W Admirale mi powiedzieli, ze jest roznica jak dlugo posiadasz auto, bo po jakims czasie znasz jego mozliwosci i jest mniejsze ryzyko wypadku. Oczywiscie rok pozniej ceny polis poszly do gory i tyle widzialam te znizke za posiadanie auta dluzej. Cytat: 2016-04-16 18:24:59, WybitnieWrednyWerdew napisał(a): Zdarzyło mi się zmienia trzy razy samochód na polisie w ciągu jednego roku. Nie zauważyłem różnicy w cenie ubezpieczenia. Widocznie zmieniasz na podobne, albo akurat to nie rzutuje za bardzo na Twoja polise, bo co innego jest decydujace. Carpe diem.
|
Agakara | Post #3 Ocena: 0 2016-04-20 10:39:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2016 Skąd: Hull |
Witam. Mam takie pytanko. Mąż ma ubezpieczenie przez Polplan. Kupiliśmy inne auto i dzwonił do firmy ubezpieczeniowej aby wycenili mu nowe ubezpieczenie ale nie mieli czasu i mieli oddzwonic. Czekalismy dzien,drugi ale bez odzewu,wiec kupiliśmy ubezpieczenie przez wyszukiwarke.Nowy ubezpieczyciel chciał informacje o zniżkach więc znów telefon do Polplanu i pani powiedziała, że wystarczy do nowego odesłać starą polisę. Odesłaliśmy i uwzględnili nam 3 lata zniżek. Wczoraj mąż dzwonił do Polplanu aby anulować polisę na stare auto bo poszło na złom i wtedy dopiero pan powiedział mu że da mu lepszą ofertę niż ma u nowego oraz że jeśli jednak anuluje starą polisę to zniżki mu znikną.Teraz się zastanawiam czy lepiej zrezygnować z nowego ubezpieczyciela (27.04 będzie miesiąc polisy)bo jesli bez zniżek wywinduje nam jeszcze ubezpieczenie i zostać w Polplanie?Czy zostawić tak jak jest? Czy faktycznie mogą nam anulować zniżki? Podpowiedzcie coś.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2016-04-20 11:38:07 (9 lat temu) |
Uznali Wam znizki, wiec przeciez ich nie zabiora juz z nowej polisy. Nie znikna, bo anulujecie stara, tyle, ze nie zarobicie nic za ten rozpoczety rok, ktory mieliscie w starej firmie.
Albo czegos maz nie zrozumial albo sciemniaja w PolPlanie. Polise powinniscie anulowac od razu po sprzedazy auta. Co to znaczy, ze broker nie ma czasu, nie ma czasu oddzwonic przez pare dni? Nie ma czasu, to poszliscie do konkurencji i moga sie pocalowac. Carpe diem.
|
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2016-04-20 21:32:47 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Jakie macie doswiadczenia z dopisaniem do polisy pociechy z provisional licence?
Musi sie w koncu nauczyc. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2016-04-22 14:12:03 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2016-04-22 14:24:48 (9 lat temu) |
Zawsze mozesz do nich zadzwonic i powiedziec, ze firma x oferuje iles tam nizsza cene i czy zrobia price match. Nawet jak nie jest to prawda, oni tego nie wiedza
![]() Carpe diem.
|
BuShMaN | Post #8 Ocena: 0 2016-05-01 14:45:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2016 Skąd: Corby |
Witam wszystkich
![]() Mam pytanko dotyczące zniżek z PL w UK. Niektóre ubezpieczalnie akceptują zniżki z Polski do 2 lat wstecz, ale rok do roku, czy miesiąc do miesiąca? Wraz z końcem sierpnia 2014 roku uzyskałem rok zniżek w Polsce. Jeśli bedę chciał ubezpieczyć samochód tutaj, z uwzględnieniem polskich zniżek, to czy konieczne będzie zawarcie ubezpieczenia do końca sierpnia, czy również jak ubezpieczę w grudniu, to nadal będę mógł skorzystać ze zniżek? Pozdrawiam ![]() |
tomaszzet | Post #9 Ocena: 0 2016-05-01 16:36:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2016-05-01 14:45:22, BuShMaN napisał(a): Witam wszystkich ![]() Mam pytanko dotyczące zniżek z PL w UK. Niektóre ubezpieczalnie akceptują zniżki z Polski do 2 lat wstecz, ale rok do roku, czy miesiąc do miesiąca? Wraz z końcem sierpnia 2014 roku uzyskałem rok zniżek w Polsce. Jeśli bedę chciał ubezpieczyć samochód tutaj, z uwzględnieniem polskich zniżek, to czy konieczne będzie zawarcie ubezpieczenia do końca sierpnia, czy również jak ubezpieczę w grudniu, to nadal będę mógł skorzystać ze zniżek? Pozdrawiam ![]() Rok znizek, to rok znizek. Nie ma to wplywu na terminy ubezpieczenia w UK. Znizki traca waznosc po uplywie okreslonego czasu, moga tez byc odrzucone przez ubezpieczyciela, nawet jesli je pierwotnie zaakceptowal. Jesli do tego dojdzie, to zaproponuje doplate do ubezpieczenia, lub jego anulowanie. Anulowanie ubezpieczenia ciagnie za soba konsekwencje na kilka lat. Trzeba to podawac w kolejnych ubezpieczeniach lacznie z powodem anulowania i koszty corocznego odnowienia prawdopodobnie beda wyzsze niz normalne. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
MichalKar | Post #10 Ocena: 0 2016-05-01 16:42:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2015 Skąd: Clitheroe |
Cytat: 2016-05-01 16:36:18, tomaszzet napisał(a): Cytat: 2016-05-01 14:45:22, BuShMaN napisał(a): Witam wszystkich ![]() Mam pytanko dotyczące zniżek z PL w UK. Niektóre ubezpieczalnie akceptują zniżki z Polski do 2 lat wstecz, ale rok do roku, czy miesiąc do miesiąca? Wraz z końcem sierpnia 2014 roku uzyskałem rok zniżek w Polsce. Jeśli bedę chciał ubezpieczyć samochód tutaj, z uwzględnieniem polskich zniżek, to czy konieczne będzie zawarcie ubezpieczenia do końca sierpnia, czy również jak ubezpieczę w grudniu, to nadal będę mógł skorzystać ze zniżek? Pozdrawiam ![]() Rok znizek, to rok znizek. Nie ma to wplywu na terminy ubezpieczenia w UK. Znizki traca waznosc po uplywie okreslonego czasu, moga tez byc odrzucone przez ubezpieczyciela, nawet jesli je pierwotnie zaakceptowal. Jesli do tego dojdzie, to zaproponuje doplate do ubezpieczenia, lub jego anulowanie. Anulowanie ubezpieczenia ciagnie za soba konsekwencje na kilka lat. Trzeba to podawac w kolejnych ubezpieczeniach lacznie z powodem anulowania i koszty corocznego odnowienia prawdopodobnie beda wyzsze niz normalne. Dokładnie. I czy ten rok polskich zniżek tak Ci obniży ubezpieczenie, że warto ryzykować? Moim zdaniem gra nie warta świeczki. |