Str 343 z 436 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2016-04-05 00:16:00 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Kupiłem ubezpieczenie miesiąc temu. Nie mam żadnych zniżek. Admiral dawał najniższą cenę 1800 funtów. To mój pierwszy samochód. Z ciekawości tydzień temu robiłem symulacje na moneysupermarket.co.uk jakiej ceny mogę spodziewać się za rok gdybym nic nie zrobił. Zmieniłem tylko ze samochód mam już rok i ze mam 1 year no claim bonus. Ceny wszystkich ubezpieczalni były o połowę niższe w tym Admiral kosztował 900.
Ze skuterem miałem tak samo. Pierwszy rok 560 funtów na następny juz około 300. Drugi i trzeci tok nie ma już takiego skoku - cena ubezpieczenia po 3 latach NCB ok250 funtów |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2016-04-05 00:22:46 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
zejdzie ci na motocykl jeszcze max do 150 na rok i koniec
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Lukiluck | Post #3 Ocena: 0 2016-04-05 01:13:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2016 Skąd: Lincoln |
Cytat: 2016-04-04 23:59:21, andypolo napisał(a): Ja próbowałbym załatwić potwierdzenie zniżek z Polski. Może wydadzą Ci papier bez zamykania polisy i może masz więcej lat zniżek, gdyż jedna stłuczka nie kasuje wszystkich lat. Następnie poszedłbym do brokera ubezpieczeniowego, aby znalazł Ci najlepsze ubezpieczenie. Zapłacisz prowizję ale od ręki uznają Ci zniżki. Jeśli zrobisz to przez neta, będziesz musiał dosłać papiery, których mogą nie uznać. Jeśli wszystko pójdzie ok to w przyszłym roku kupisz sobie ubezpieczenie przez neta, a zniżki będziesz miał już legalne od firmy brytyjskiej. [ Ostatnio edytowany przez: <i>andypolo</i> 05-04-2016 00:01 ] W moim przypadku ten 1 rok NCB daje rowniez spora obnizke ceny. Probowales tak zrobic zeby uznali Ci NCB w trakcie dalszego trwania polisy w PL ? No i dlaczego od brokera od reki maja przyjac znizki z PL a ode mnie nie ? Co prawda szukalem tylko na porownywarkach, o brokerach nie wiem nic. Martwi mnie tylko to ze wraz z tym jednym rokiem NCB bede musial takze podawac informacje o tych 2 szkodach. Bo przeciez podaje sie do 3 lat wstecz. Wiecie moze czy takie informacje sa sprawdzane ? Wiadomo ze jest ryzyko ze jesli sie zorientuja ze byly szkody w PL a ich nie podalem to podniosa stawke ale 30% tansze ubezpieczenie kusi ![]() Dobrej nocy ![]() |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2016-04-05 07:38:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moim zdaniem to wszystko nie jest warte zachodu. Jesli na znizkach z Polski bedziesz mial info o wypadkach, to strzelasz sobie w stope, bo podwyzszasz sobie kwote ubezpieczenia z miejsca. Poza tym jak polisa ciagle trwa, to nie zaakceptuja tego.
Jak zaczniesz od nowa w UK, to podasz zero znizek i zero wypadkow (bo nie maja ich w bazie w UK) i tyle. Oczywiscie jak chcesz byc uczciwy i nie klamac, to mozesz podac szkody, ale to Ci tylko niepotrzebnie podwyzszy polise. Carpe diem.
|
Irek78 | Post #5 Ocena: 0 2016-04-07 10:15:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: North East |
Witam. 31.03.16r. kupiłem samochod,seat 1,9TDI,2004R. jest to mój pierwszy samochod w UK,w nocy garażowany,w dzień w miejscu pracy będzie stał, mam 10 lat potwierdzonych zniżek z PL(dokumenty w j.ang.wydane przez ubezpieczalnie), prawo jazdy od 21 lat,w UK jestem od 3 tygodni.Szukałem najtańszego ubezpieczenia w UK i w wyszukiwarkach wychodzą mi kwoty rzędu 1800-4000ł/rok.Będę jedynym kierowcą tego samochodu, nie wiem też czy ilość mil/rok powinna być wyższa czy niższa. Proszę o jakieś wskazówki bo już mi ręce opadają...
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2016-04-07 10:19:39 (9 lat temu) |
Moim zdaniem to Twój krótki staż w UK zawyza cenę. Może tez miejsce zamieszkania,wiek samochodu albo to ze masz polskie prawo jazdy. Próbowałeś na porownywarkach cenowych moneysupermarket.co.uk i gocompare? Spróbuj jeszcze oddzielnie aviva , ponoć czasami mają najniższe ceny
[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 07-04-2016 10:20 ] |
gotman25 | Post #7 Ocena: 0 2016-04-07 10:29:29 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Mansfield |
Wiecej mil pokonywanych/wpisanych na rok powoduje zazwyczaj zwyzke ubezpieczenia. Spowodowane jest tym ze im wiecej jezdzis tym masz wieksza szanse na jakas szkode.
Pisze zazwyczaj po ich systemy nie sa do konca perfekcyjne i zdazylo mi sie ze wpisujac wiecej mil o troche roczna oplata spadla. Ubezpieczenie mozesz wybrac Third Party & Thief only (OC) albo compereshive (AC). Zazwyczaj wydaje nam sie ze jak wezmiemy tylko OC to bedzie taniej. Tutaj tak nie zawsze jest i pelne ubezpieczenie czesto jest tansze nic OC tylko. Tak tlumacze na chlopski rozum. Moze mozesz kogos dopisac na drugiego kierowce do ubezpieczenia? Czesto jest tak ze dopisanie drugiej osoby obniza ubezpieczenie. |
Irek78 | Post #8 Ocena: 0 2016-04-07 10:35:09 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: North East |
czy mogę napisać, że jestem np. 3 lata w UK? To trochę nie po "mojemu" ale czy ktoś to sprawdzi?
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2016-04-07 10:43:40 (9 lat temu) |
Jak dojdzie do wypadku to mogą to sprawdzić. A sprawdzić to łatwo jak długo mieszkasz pod danym adresem, jak długo masz konto w banku , NIN , jak długo pracujesz itp ... poza tym zniżki z Polski mają swoją datę. Jak wytlumaczysz 3 lata byłeś tutaj a masz w tym czasie zniżki z Polski. A ubezpieczalnia węszą byle by nie wypłacić odszkodowania. A gdy wyjdzie na jaw może Cię to drogo kosztować. Takie moje zdanie ale może ktoś inny to przerabial i poda Ci inne wskazówki
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2016-04-07 10:43:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2016-04-05 00:16:00, Wielim napisał(a): Kupiłem ubezpieczenie miesiąc temu. Nie mam żadnych zniżek. Admiral dawał najniższą cenę 1800 funtów. To mój pierwszy samochód. Z ciekawości tydzień temu robiłem symulacje na moneysupermarket.co.uk jakiej ceny mogę spodziewać się za rok gdybym nic nie zrobił. Zmieniłem tylko ze samochód mam już rok i ze mam 1 year no claim bonus. Ceny wszystkich ubezpieczalni były o połowę niższe w tym Admiral kosztował 900. Ze skuterem miałem tak samo. Pierwszy rok 560 funtów na następny juz około 300. Drugi i trzeci tok nie ma już takiego skoku - cena ubezpieczenia po 3 latach NCB ok250 funtów Powyzej masz odpowiedz, do tego dochodzi byc moze adres, jedyny kierowca i pare innych zmiennych. Warto sprobowac wyczyscic historie w google i zrobic symulacje poznym wieczorem/wczesnie rano w srodku tygodnia ![]() Klamstwo o dlugosci pobytu moze wyjsc w razie powaznego wypadku, kiedy ubezpieczalnia bedzie starala sie uniknac wyplaty odszkodowania. Do tego moze dojsc zarzut oszustwa/swiadczenia nieprawdy, zapaskudzone dokumenty, w wersji bardzo niefortunnej. Skoro auto kupione, pod domem pewnie, to jakies krotkoterminowe ubezpieczenie juz masz i moze przedluzyc w tej samej firmie? PS. Sprobuj wpisac rozne opcje, w tym postoj na ulicy, zamiast parkingu firmowego i garazu. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 07-04-2016 10:45 ] |