MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 329 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 328 | 329 | 330 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 329 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomeko2

Post #1 Ocena: 0

2016-01-10 12:07:11 (10 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Tak wiem zmieniam co rok ale i tak najtansze ( normalne firmy ) to drozej niż rok temu mimo kolejnego roku bez żadnego zgłoszenia
Z Allianz jedynie odnowilem ponownie bo tylko O 50 f drozej ale teraz trzeba zmienić
Sąsiad taka sama wartość samochodu i płaci 1/4 tego wrr

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Craven_2

Post #2 Ocena: 0

2016-01-10 16:18:17 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Wartosc samochodu akurat ma marginalne znaczenie no i na jakiej podstawie uwazasz, ze auta sa tej samej wartsci? Ubezpieczalnie nie wyceniaja samochodow na podstawie autotradera, maja swoje kryteria.

Sasiad placi mniej bo moze wykonujesz zawod wyzszego ryzyka, moze jestes duzo mlodszy od niego a moze twoj samochod bylby drozszy w przypadku koniecznosci naprawy no i w koncu moze sasiad bajki opowiadac.

Odpalaj wyszukiware i jechane, tylko tak oprocz telefonu do nich mozesz wyszukac lepszej oferty.

[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 10-01-2016 16:18 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-01-10 16:49:52 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Wartoś samochodu działa na plus, nowy drogi pojazd to jeden z czynników do obniżki cyny
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Rektaj

Post #4 Ocena: 0

2016-01-10 17:49:10 (10 lat temu)

Rektaj

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2007

Cytat:

2016-01-10 16:49:52, krakn napisał(a):
Wartoś samochodu działa na plus, nowy drogi pojazd to jeden z czynników do obniżki cyny

mozliwe ale pewnie tak bedzie w konkretnym przypadku a nie dla wszystkich ubezpieczajacych auto.

z tym ze piszesz tu o dwoch czynnikach wplywajacych na ryzyko ubezpieczenia a przy tym jego cene.

1. wiek auta
2. cena auta

czynnikow jest wiele...
Podobnie jak to czy ma sie dzieci czy tez nie, czy ma sie dom czy tez nie lub jak dlugo mieszka sie w uk albo jak dlugo jest sie w posiadaniu ubezpieczonego auta.

wszystkie te jak i wiele innych czynninkow wplywaja na wielkosc skladki.
Moga ja pdniesc jak i obnizyc...w zlaeznosci jak bede przeliczone z reszta czynnikow.

czynninki te i ryzyko jakie ze soba nios a na bieraco analizowane i szacowane wiec zmieniaja sie dosc czesto (tam gdzie pracyje nawet codziennie) wiec trudno o formule ktora zawsze zapeni nisko skladke ubezpieczeniowa.

Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

tomeko2

Post #5 Ocena: 0

2016-01-10 23:11:34 (10 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Kilka lat temu myślałem że te czynniki mi obniża ubezpieczenie :
Własny dom
Żoną
Dzieci
Podjazd
Lepszy samochód
Ilość zniżek 8 lat już..
A ubezpieczenie jest droższe niż jak miałem 1 rok bez wypadkowej jazdy i brak czynników powyżej więc niema co nad tym tak myśleć tylko wpisać dane prawidłowo i wybrać najlepszą ofertę
Chyba niema na to jakiegoś sensownego wyjaśnienia , trzeba zmieniać co roku i tyle ( tak robię )

[ Ostatnio edytowany przez: tomeko2 10-01-2016 23:12 ]

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #6 Ocena: 0

2016-01-10 23:32:43 (10 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Kolego mam ten sam przypadek co Ty. Rok temu, płaciłem 39f miesięcznie. Teraz szukałem na różnych wyszukiwarkach, i wychodzi najtaniej 47f na miesiąc. Nic się nie zmienia, tylko jestem starszy o rok, dłużej prawo jazdy o rok, i rok więcej zniżki. Co prawda zmieniam adres za niedługo, ale cena wychodzi ta sama na nowy kod pocztowy.

Dostałem renewal na 44f, więc najtaniej wyszło. Zadzowniliśmy, że zmieniamy adres, i cena już 57f. Więc zrezygnowaliśmy z przydłużenia. A już się cieszyłem, że pierwszy raz od kilku lat, dostałem niższy renewal, niż gdzieś wyszukane ubezpieczenie i weźmiemy.. ehmm

Pozdro

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-01-11 05:56:33 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Piszę zazwyczaj z własnego doświadczenia ew z zabaw wyszukiwarką i rozmów.
Również z osobami które pracują w branży, ale nie agenci ubezpieczeniowi.

Przytoczona wartość pojazdu to jeden z wielu czynników, a działa na plus.
Dlaczego?
Bo ktoś kto kupi sobie nowe cacko to o niego dba i będzie jeździł ostrożnie i rowniez unikał kolizji.

Wierzyć się nie chce, ale są tacy którzy są skłonni nie uniknąć kolizji. Bo się nudzą, bo chcą pokazać że oni mają rację i pierwszeństwo, bo są głupimi furiatami, a nawet spotkałem się z przypadkiem pani która z przyjemnością waliła w czyjś samochód gdy tylko była okazja, gdy ktoś zrobił błąd, żeby miała o czym pisać na fb. To nie żart, rocznie miała po 3 kolizje i wprost pisała że kupuje samochód do obijania.

Ale mało kto zrobi coś takiego Nowym samochodem.
Z mojego doświadczenia, stary samochodzik wart 500 funtow a ubezpieczenie powedrowało do tysiąca, zakup 3 letniej previ za 11 tys i ubezpieczenie spada do 500, potem wędruje do 700, i potem nagle spada do 300 jakie teraz płacę.

Drastyczny spadek ubezpieczeń na wszystkie moje pojazdy odnotowalem w roku gdy moje credit score poszybowalo ze średniego do bardzo dobrego.
Ubezpieczenia dotyczą samochodów i motocykli tak że musi być coś na rzeczy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2016-01-11 08:18:49 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Trzeba sobie jeszcze zdać sprawę z tego, że ceny po prostu rosną. Pamiętam pewien rok, kiedy poszły i 1/3 do góry.

Co do 8 lat zniżek - kolega może mieć nawet 80 lat zniżek i to nic nie pomoże. Powyżej 5 lat w wielu firmach cena już się praktycznie nie zmienia.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2016-01-11 08:38:35 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pod koniec roku urosly, od grudnia. Sprawdzalam rozne adresy w listopadzie i grudniu i nagle cena wzrosla za rok o pare stowek. Obiecalam sobie opuscic Admiral, ale nie wiem czy nie bede musiala kisic sie z nimi dalej z braku tanszej alternatywy.

Co do wartosci samochodu, sprobujcie ubezpieczyc cos powyzej 75tys funtow. Ilosc dostepnych firm drastycznie spada, do tego czesc z nich chce instalacji trackera.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

autofan

Post #10 Ocena: 0

2016-01-11 09:16:16 (10 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Poszły w górę bo podatek od sumy ubezpieczenia wzrósł o sto procent
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Strona 329 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 328 | 329 | 330 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,