Dzielą jeden samochód na czworo czyli biedni.
Trzyma samochód w garażu.
Kapitalista stać go.
[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 20-10-2015 10:43 ]
Str 324 z 436 |
|
---|---|
nEUROn | Post #1 Ocena: 0 2015-10-20 10:43:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
To pewnie chodzi o status materialny.
Dzielą jeden samochód na czworo czyli biedni. Trzyma samochód w garażu. Kapitalista stać go. [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 20-10-2015 10:43 ] |
kruuuu | Post #2 Ocena: 0 2015-10-25 16:41:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Witam, mam pytanie dotyczące black box. Dziwne w ogole jest dla mnie to bo mam ukończone 25 lat a myslalem ze to dotyczy młodszych kierowcow ale mniejsza, wiem ze to typowa inwigilacja, ale samochod który mam okazje kupic ma dość spora pojemność i w związku z tym ceny bez tego głupiego monitoringu sa nawet 2 krotnie wyższe. Czy można z czarna skrzyneczka podrozowac za granice? Czy działa to tak ze można ale zaraz mi nalicza jakies karne odsetki i jeszcze dodatkowo za jazde w nocy itd.?
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2015-10-25 17:04:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak silnik ma duza pojemnosc i masz zamiar "leciec" tym samochodem przez Niemcy, to nie polecam czarnej skrzynki.
Carpe diem.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2015-10-25 18:07:28 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-10-20 10:43:24, nEUROn napisał(a): To pewnie chodzi o status materialny. Dzielą jeden samochód na czworo czyli biedni. Trzyma samochód w garażu. Kapitalista stać go. [ Ostatnio edytowany przez: <i>nEUROn</i> 20-10-2015 10:43 ] Nie wiem o co chodzi z dopisywaniem kolejnych psiapsiułek, ale z parkowaniem w garażu, czy na podjeździe jest dość prosta sprawa. Do samej kradzieży pojazdu, trzeba doliczyć też odszkodowanie za uszkodzenie garażu, ew bramy wjazdowej, może też dojść do włamania do domu by ukraść kluczyki, a to wiąże się z ew zmianą sytuacji i zwykłe włamanie zamienia się na napad. Kolejne odszkodowania, większe straty. Na ulicy po prostu ukradną tylko samochód. Aaale, trochę sytuacja się zmiania, jeżeli ulica jest bardzo wąska i obciążona ruchem, w tym autobusy, pobliska szkoła itp. Ryzyko zniszczenia rośnie. Z tym że nadal w danym rejonie, ryzyko napadu może być bardziej ryzykowne niż zniszczenie pojazdu przez autobus czy ciężarówkę. Trzeba pamiętać że cały czas mamy do czynienia z bardzo zaawansowanymi algorytmami, matematyką, statystyką i rachunkiem prawdopodobieństwa. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2015-10-25 18:18:38 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak zadzwonilam dodac kolezanki do istniejacej polisy, to chcieli 98 funtow za 5 miesiecy do konca polisy. W zwiazku z tym nie dodalam nikogo, tylko usunelam obecnego drugiego kierowce i nie chcieli za to zadnych pieniedzy.
Mialam tez troche czasu i zrobili mi quote na kolejne auto i wyszlo im, ze za 3 miesiace do konca polisy (planowana zmiana w grudniu) bedzie mnie to kosztowalo tylko 56 funtow doplaty, co bardzo mnie ucieszylo. Spodziewalam sie paru stowek na podstawie tego co wyrzucaja wszystkie wyszukiwarki ubezpieczen (od 1000 funtow za rok, Admiral 1200). Na podstawie tej doplaty, wychodzi okolo 800 za rok. Dziwne sa te wyszukiwarki, bo przeciez korzystaja niby z tych samych systemow, a ceny inne niz dostalam przez telefon. A i Admiral pytal sie o opcje fabryczne. Juz czytalam o tym kiedys, ale smialam sie z tego, ale faktycznie pytaja sie. Trudno wyczuc jak to zmienia polise. Zwlaszcza, ze jak kupi sie online, to nigdzie nie wybiera sie opcji fabrycznych. A w uzywanym aucie, to malo kto wie, ktore byly fabryczne, a ktore standardowe. Poltora roku temu tez bralam polise przez telefon i nie pytali sie o to. Co do trzymania auta w garazu, to ja widze to tak: jak je trzymam w garazu, to zlodziej nie wie co jest w srodku i musi poswiecic czas na obserwacje albo sledzic auto do domu. Jak postawie na podjezdzie, to de facto informuje kazdego: w tym domu sa kluczyki do auta. Postawienie chodliwego auta na podjezdzie prawie, ze gwarantuje odwiedziny po kluczyki. Pewne auta kradnie sie praktycznie tylko przez kradziez kluczykow. Popmijajac te z portami OBD, ktore kradnie sie z kazdego miejsca. Carpe diem.
|
|
|
jolcia63 | Post #6 Ocena: 0 2015-10-25 21:51:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: Corby |
Hej, po trzech latach od zaistniałej szkody dostałam email od ówczesnej firmy ubezpieczającej nasze auto , że w związku z tym, że szkoda była z naszej winy zabierają nam NCB. I nic więcej. Co mam o tym myśleć? Co dalej robić? Dodam tylko, że od pierwszej minuty zgłoszenia przyznawalismy się do winy.
|
tomaszzet | Post #7 Ocena: 0 2015-10-25 22:00:10 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Pismo ma datę, więc problemu być nie powinno.
Powiadomić obecnego ubezpieczyciela i podawac w kolejnych. Zmienić ubezpieczenie na partnerkę/partnera. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 25-10-2015 22:01 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2015-10-25 22:52:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Dostałem taką reklamę na sms.
Darmowe wyceny - Tanie ubezpieczenia na Samochody, Vany, Motory. Pomoc w uzyskaniu angielskich znizek do 9 lat! Wszystko po polsku! Zapraszam Lukasz Ot tak załatwia 9 lat zniżek, Alladyn czy magic? Ludzie nie dajcie się... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
tomaszzet | Post #9 Ocena: 0 2015-10-25 23:06:40 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2015-10-25 22:52:18, krakn napisał(a): Dostałem taką reklamę na sms. Darmowe wyceny - Tanie ubezpieczenia na Samochody, Vany, Motory. Pomoc w uzyskaniu angielskich znizek do 9 lat! Wszystko po polsku! Zapraszam Lukasz Ot tak załatwia 9 lat zniżek, Alladyn czy magic? Ludzie nie dajcie się... Może "pociągnij go za język"? Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
pantiktak | Post #10 Ocena: 0 2015-10-28 18:44:05 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2010 Skąd: Southampton |
a orinetuje się ktoś może, czy można sprawdzić wiarygodność fimry ubezpieczeniowej (samochód) czy wierzyć wyszukiwarce (cofused, gocompare), że nie poleci mi firmy kwiatka.
|