MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 24 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2010-02-07 12:49:11 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli nie bylo tego w warunkach polisy to domagaj sie zwrotu wplaconej kwoty. Druga sprawa, ze jest cooling off period, zwykle 2 tygodnie, w czasie ktorego mozesz zrezygnowac z polisy bez zadnych oplat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sebabar

Post #2 Ocena: 0

2010-02-07 12:55:26 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-02-07 12:49:11, Richmond napisał(a):
Jesli nie bylo tego w warunkach polisy to domagaj sie zwrotu wplaconej kwoty. Druga sprawa, ze jest cooling off period, zwykle 2 tygodnie, w czasie ktorego mozesz zrezygnowac z polisy bez zadnych oplat.

dużą wiedzę masz o finansach z tego co widzę. Wchodzisz w spółkę?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2010-02-07 13:02:59 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2010-02-07 15:06:38 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-02-07 11:23:06, tomeko2 napisał(a):
Gdzie wy znajdujecie te tanie ubezpeiczenia ?
Ja szukam od tygodnia po jednej przygodzie z oszustami czyli igo4 markstudy niemoge nic znalesc sensownego , mam focusa 1,4 2 lata bezywpadkowej jazdy tutaj i cena wychodzi ponad 500 f ( zwykle ubezpeicznei bez zadnych dodatkow ) ale jak zadzwnie zeby kupic i tak zawsze wiecje jest . trace na to juz wszytskie sily wszystkei mozliwe porownywarki to samo wsumie pokazuja i cigale tego marksstudy latwo kupic ale pozniej okazuje sie ze to nie dla polakow :/
direct line cena ponad 1 tysiak ;]

My mielimy ubezpieczenie z AA przez dwa lata. W tym roku chcieli ponad 500 funtów, więc skorzystaliśmy z wyszukiwarki i znaleźliśmy za 250. Wykupiliśmy ją oczywiście, nikt nie robił problemów, że nie jesteśmy urodzeni w UK. Podobnie jak Ty mieliśmy dwa lata bez zniżki. Najlepsze jest to, że jak mąż zadzwonił do AA jeszcze zanim polisa wygasła, że w tym roku nie przedłużamy u nich ubezpieczenia to ich pracownik stwierdził, że i tak musimy zapłacić, bo ich firma poniosła stratę:-o. Dopiero po paru godzinach zadzwonił menedżer i przeprosił za pracownika, i potwierdził, że wcale nie musimy przedłużać polisy. No i pierwsze słyszę, że mówią Ci więcej niż wyszukiwarka pokazuje. Ja my dzwoniliśmy w sprawie nowe polisy, to gość pytał z której wyszukiwarki korzystamy i ile nam wyszło. Co ciekawsze, dwa razy sprawdzaliśmy, jednego dnia wynik z tej firmy pokazywał ok. 330 funtów, a drugiego - 250 (ta sama firma, te same dane, taki sam rodzaj polisy). Myślę, że musisz po prostu jeszcze poszukać. Wielu znajomych obcokrajowców ma samochody, wykupione polisy i to wcale nie tak drogo, więc jest to możliwe.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2010-02-07 15:24:40 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Nie ma się co pieklić, że ubezpieczenie wychodzi komus ponad 500 funtów i nie chce być taniej. Może nie będzie i nie ma na to siły. Trzeba sobie bowiem uswiadomić, że nie tylko auto i zniżki decydują o ubezpieczeniu. Bodaj jeszcze większe znaczenie ma miejsce zamieszkania. Jak się chce płacić tanio za mieszkanie i się mieszka w "Afryce", to się odda te pieniądze zaoszczędzone na mieszkaniu na ubezpieczenie auta. A czasami i więcej.
Polecam znaleźć w google dwie rzeczy: porównywarkę grup ubezpieczeniowych i porównywarkę post code'ów. Jest ich co najmniej kilka. A tutajjest firma, która akceptuje polskich kierowców, polskie zniżki i nie robi jaj. Chociaż też nie robi cudów.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clowni

Post #6 Ocena: 0

2010-02-07 15:52:28 (15 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Cytat:

2010-02-07 12:49:11, Richmond napisał(a):

W czasie cooling off period - 2 tygodnie od startu polisy kompania ubezpieczeniowa moze tylko obciazyc kosztami z tytulu ubezpieczenia samochodu przez liczbe dni. Czyli np. masz polise na 365 funtow na rok i jezdziles 10 dni, czyli placisz 10 funtow. Potem polisa zostala anulowana, oni maja prawo zabrac 10 funtow + ewentualne koszty kredytu, itp.

Nie moga pobierac oplat z tytulu rezygnacji z polisy ani zadnych dodatkowych kosztow w ciagu tych dwoch tygodni, liczy sie data zawarcia umowy. Dlatego jest ten okres na 2 tygodnie, zeby sie zastanowic i jesli polisa nie odpowiada, badz znajdziesz lepsza cene, mozesz ja anulowac. Jezeli pobrali od Ciebie wiecej pieniedzy musisz sie domagac zwrotu nadplaconej kwoty. Sprawdz jeszcze dobrze umowe ubezpieczniowa w sekcji cancellation policy.

[ Ostatnio edytowany przez: clowni 09-02-2010 01:29 ]

"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

tomeko2

Post #7 Ocena: 0

2010-02-09 22:08:57 (15 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Chyba w kazdej takiej umwoie jest kwota miedzy 20-25 f , rozumiem ja popelnilem blad i place ale jak moge placic za anulwoanie umowy z ich winy..??

Kupilem nowa 550 f ( jest tam punkt ze trzeba byc stalym rezydentem , sporo poczytalem zadzwonilem do tej firmy i powiedzili ze spoko moge sie ubezpieczac , ale teraz tu juz mi sie neichce w nic wierzyc )

ps stanislawski prosze nie odzywaj sie

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-02-09 22:29:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dresiarz_umyslo

Post #9 Ocena: 0

2010-02-23 14:00:56 (15 lat temu)

dresiarz_umyslow

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2007

a ja mam dylemat czy wykupić sobie dodatkowo motoring legal protection. z tego co wyczytałem, to w razie kolizji ubezpieczyciel finansuje pomoc prawną w walce o odszkodowanie kierowcy/pasażerów. czy ktoś ma wykupiony w/w dodatek do insurance?
amiga rulez

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2010-02-23 15:51:05 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,