MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 230 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 229 | 230 | 231 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 230 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

star4870

Post #1 Ocena: 0

2013-11-22 21:12:06 (12 lat temu)

star4870

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2013

Cytat:

2013-11-13 00:03:57, Tomalski napisał(a):
Pytanie.
Chcialem zaplacic w Avivie za "protect no claim discount".
Koles na sluchawce oznajmil mi, ze nie moze juz tego zmienic (moje ubezpieczenie zaczelo sie miesiac temu, mojej zony jest juz jakies 8 miesiecy).
Ochrone "no claim discount" mozemy wykupic dopiero przy odnowieniu polis.
???
Ktos z Was slyszal o podobnym przypadku?

Miałem podobnie w tesco, zmiana kluczowych danych jak protect NCD czy daty ubezpieczenia wiąże się z anulowaniem starego ubezpieczenia i zawarciem nowego na nowych warunkach, bynajmniej tak informacje dostałem od konsultanta.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

b4ndit

Post #2 Ocena: 0

2013-11-22 21:41:51 (12 lat temu)

b4ndit

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2013

Czy na certyfikacie masz napisane

.... nazwisko mamy - TAK

... twoje imie i nazwisko? - TAK

Teraz pytanie podstawowe.

Na jakiej podstawie podałeś że mama ma tyle lat zniżek?
Tyle widnieje na certyfikacie NCB od poprzedniego ubezpieczyciela?

wysłałem potwierdzenie znizek z przed 9 lat z roznych ubezpieczalni orginały przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego z pieczątkami.

To ile ma lat prawo jazdy, nie ma nic wspólnego ze zniżkami NCB

To wiem, przy zakupie ubezpiecznia ustawiłem mame jako głownego i wszystkie znizki na nią, siebie wpisałem bez znizek z 5 lat prawkiem

Welcome to Churchill Online. You currently have:
- 1 live policy

To wygląda tak jak byś wcześniej miał dwie aktywne polisy ubezpieczeniowe, a teraz jedną.
Ubezpieczałeś się wcześniej? A właściwie to twoja mama miała jakieś aktywne ubezpieczenie.
Tylko dlaczego piszesz że to pierwszy pojazd?

Coś namieszałeś wcześniej, bo wygląda tak jak by wcześniej była jakaś polisa, a następnie została skasowana.

Na jeden pojazd, jest jedna polisa, i na ta polise ubezpiecza się głównego kierowce, oraz kolejnych dodatkowych, którzy pracują lub nie nad NCB głównego ubezpieczonego.

Miałem dwie przy zalogowaniu na strone, Nigdzie w UK nie byłem ubezpieczony mama też. Ma aktywne ubezpiecznie w polsce ktore się konczy 1 stycznia 2014 roku. To moje pierwsze auto w uk dlatego dałem na mame żeby mieć mniejsze ubezpieczenie. Jak ustawiałem na siebie wychodziło mi kolo 150 140 f miesięcznie. Po wpisaniu mamy ze zniżkami wyszło 61 f. Które zapłaciłem bo kaze z konta zabrało

Dawno już nie miałem ubezpieczenia w tej firmie.
Czy po zalogowaniu się możesz pobrać dokumenty, certyfikaty?
I co tam jest aktualnie napisane?

xxx's homepage
Get a quote
Home insurance
Breakdown cover
European Breakdown cover
Travel insurance
Motorbike insurance
Pet insurance
Change my details
Change email address
Change password
Register your policies
Contact us
Cookies Notice

Nie mam dostępu do pobrania dok. Jak daje na Register your policies
Muszę wpisać Online Registration Code jak wpisuje ten co mam na polisie

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #3 Ocena: 0

2013-11-22 21:56:29 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Zniżki muszą być w latach a nie procentach. Zniżki są transferowe zatem nie masz prawa posiadać dwóch polis na jednych zniżkach (albo w Polsce albo tu). Jak już pisałem, niech zadzwoni ten na kogo jest polisa i wszystko wyjaśni bo jak masz tam coś namieszane i polisa zostanie anulowana to będziesz żałował, że nie zdecydowałeś się jednak płacić te 150 miesięcznie i mieć święty spokój. I taka życzliwa rada nie kozacz bo szybko tu cię do pionu ustawią.

[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 22-11-2013 21:57 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-11-22 22:02:44 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ojj widzę tu wkrótce problemy.

Po pierwsze wkrótce zostaniesz poproszony, a właściwie twoja mama o przysłanie certyfikatu NCB.

Jeżeli nie zrobisz tego w ciągu 14 dni, bedziesz miał dwa wyjścia.

Albo dopłacić pradowpodobnie 100-200% obcnej kwoty, albo ubezpieczenie zostanie anulowane.

I zostanie po niej paskudny ślad, bdziesz musiał przez 3-5 lat podawać że była anulowana umowa, co będzie się wiązało z wysoką ceną ubezpieczeń.

To co podajesz to jest spis tego co widzisz.

Różne firmy różnie rozwiązują kwestię dokumentów onlain.
Czasami przychodzi link na email i tylko przez niego masz dostęp, a czasami musisz się zalogować do konta , i w części moje dokumenty, moje umowy czy coś podobnego masz pliki PDF do pobrania.
Lub są generowane onlain, i można sobie je tylko wydrukować.

Skoro twoja mama ma w Polsce pojazd, to nawet nie ma mowy o tym by przenieść zniżki z Polski.

poza tym takie znizki musiały by zostać uznane przez firmę PRZED zawarciem umowy.

Można powiedzieć że z prawnego punktu widzenia to ty jeździsz BEZ ubezpieczenia bo masz tyle nieścisłości że polsa jest nieważna.
Wyżuciłeś kase do śmieci.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2013-11-23 21:13:20 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-11-23 21:16:47 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

stary numer, pewnie radosnie w liscie zakomunikowali ze

maja super oferte?

licza na tych co poczty nie otwieraja, albo po prostu im sie nie chce poszukac od nowa.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-11-23 21:19:51 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2013-11-23 21:33:11 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-11-10 23:10:26, krakn napisał(a):
A to już myślałem że są lepsze szpiegi :)
Do tej pory żadna firma nie wiedziała o moim i to fabrycznie zainstalowanym zabezpieczeniu, tu od razu wyszła nazwa systemu.

GoCompare nie sprawdzałem teraz

Zastanawiajace jest skad biora informacje o ostatniej transakcji kupna/sprzedazy danego samochodu. Sprawdzilam na swoim dupowozie, ale tutaj data kupna, to data rejestracji, wiec tu mogliby zalozyc, ze jest jeden wlasciciel od poczatku. Ale sprawdzilam to samo na moim zabytku i wyskoczyl miesiac i rok zakupu, w ktorym to auto nabylam. Przetestowalam to samo na samochodzie kolegi i tez pokazalo wlasciwa date kupna.

Na jakiejs zasadzie i skad ciagna te dane? Z tych systemow co HPI Check? Czy w HPI check jest informacja o tym kiedy zmienil sie wlasciciel? X_Fish na pewno wiec co jest w HPI check, to moze nam napisze.

Nie musze mowic, ze bardzo mi sie to nie podoba, bo mozna sobie sprawdzic cudzy samochod bez problemu i za darmo.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

banas921

Post #9 Ocena: 0

2013-11-24 22:07:58 (12 lat temu)

banas921

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2013

Witam, pytanie takie na szybko. Chcę kupić sobie np. zabytek do odrestaurowania, i chciałbym go wyremontowanego sprzedać w Anglii czy muszę kupować po zakupie auta ubezpieczenie?

A w przypadku gdy kupuje na sprowadzenie do Polski żeby tam sprzedać po remoncie? Czy muszę kupić ubezpieczenie? Oczywiscie auto przez Anglię będzie jechać na lawecie, i auto jest zarejestrowane.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: +1

2013-11-24 22:18:44 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

jak na lawecie to nie musi być ubezpieczone.

Wysyłasz tez do DVLA wypełnioną część V5 z adnotacją że wywozisz złoma. Samochód zostanie wyrejestrowany w UK i tym sposobem zwolniony z obowiązku Road TAX

Do góry stronyOffline

Strona 230 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 229 | 230 | 231 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,