Str 229 z 436 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-11-12 19:47:56 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2013-11-12 21:05:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Wpisz to co jest lepsze dla Ciebie.
|
zealot | Post #3 Ocena: 0 2013-11-12 21:48:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Cytat: 2013-11-12 15:26:43, mario757 napisał(a): Witam. W UK przebywałem od 2004 do 2011 i teraz wróciłem.Chce kupić auto i mam pytanko. W pytaniu od kiedy jestem rezydentem w UK co mam wpisać-datę z 2004r czy z obecnego 2013r. Pzdr Koledzy którzy mieli wypadki mówili że nikt tego po wypadku nawet nie weryfikował. Wpisz wcześniejszą datę. Od tej daty gdzieś w systemie istniejesz i wszystko powinno być dobrze |
Post #4 Ocena: 0 2013-11-12 22:55:16 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2013-11-13 00:03:57 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Craven_2 | Post #6 Ocena: 0 2013-11-13 06:17:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Możliwe, że to zależy od firmy albo od sytuacji. Zmieniłem auto, zmieniłem kilka rzeczy jak przewidywany przebieg i dodałem ochronę zniżek. Bez problemu po upływie ok sześciu miesięcy w Churchill.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-11-13 08:47:10 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
|
jotkadakotka | Post #8 Ocena: 0 2013-11-13 10:26:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
Cytat: 2013-11-13 00:03:57, Tomalski napisał(a): Pytanie. Chcialem zaplacic w Avivie za "protect no claim discount". Koles na sluchawce oznajmil mi, ze nie moze juz tego zmienic (moje ubezpieczenie zaczelo sie miesiac temu, mojej zony jest juz jakies 8 miesiecy). Ochrone "no claim discount" mozemy wykupic dopiero przy odnowieniu polis. ??? Ktos z Was slyszal o podobnym przypadku? Ja w tamtym roku, po zdaniu prawka, dopisywalam sie do ubezpieczenia mojego Polowka, w trakcie trwania juz ubezpieczenia ('renew' zaczelo sie w styczniu, a ja dopisywalam sie w kwietniu). Dodawalam tez 'no claim discount protection' i nie bylo z tym zadnego problemu. Ubezpieczenie jest z Direct Line. Ja bym zadzwonila jeszcze raz, zeby zobaczyc, co inna osoba Ci powie. |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2013-11-22 20:17:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-11-22 20:07:29, b4ndit napisał(a): Witam kupiłem auto w UK. Ubezpieczyłem je na mamę a siebie dałem jako współwłaściciel. Dałem że mama ma znizki bo ma prawko od ponad 35 ale standardowo dałem 6 lat. Po wypełnieniu wszystkich form na stronie zaplaciłem 150 f depozyt itp. Dostaliśmy listy z potwierdzniem na mnie i na mamę, certyfikat itp. 01-08-2013. start ubezpieczniea. Wysłałem mojej mamy zniżki bo mam 23 lata i nie miałem wcześniej auta ale wszystko przy zakupie zaznaczyłem więc nie bylo oszustwa. Wczoraj dostałem list że nie dostali żadnych zniżek. Po zalogowaniu się na strone churchila gdzie wczesniej było Welcome to Churchill Online. You currently have: - 2 live policy tak teraz jest Welcome to Churchill Online. You currently have: - 1 live policy Co się stało ? Co robić czy mogę jeździć autem ? Mam certyfikat na papierze potwierdzenie itp .. Ale po tym liście nie wiem co robić. Z auta korzystam codziennie dojeżdżając do pracy nie chce mieć niespodzianki.. Proszę o pomoc. Czyli dodaleś się jako 2 kierowca. OK Czy na certyfikacie masz napisane .... nazwisko mamy ... twoje imie i nazwisko? jeżeli tak to wszytko OK, jeżeli tak nie jest to znaczy że jedno z was nie jest ubezpieczone. Teraz pytanie podstawowe. Na jakiej podstawie podałeś że mama ma tyle lat zniżek? Tyle widnieje na certyfikacie NCB od poprzedniego ubezpieczyciela? To ile ma lat prawo jazdy, nie ma nic wspólnego ze zniżkami NCB Welcome to Churchill Online. You currently have: - 1 live policy To wygląda tak jak byś wcześniej miał dwie aktywne polisy ubezpieczeniowe, a teraz jedną. Ubezpieczałeś się wcześniej? A właściwie to twoja mama miała jakieś aktywne ubezpieczenie. Tylko dlaczego piszesz że to pierwszy pojazd? ![]() Coś namieszałeś wcześniej, bo wygląda tak jak by wcześniej była jakaś polisa, a następnie została skasowana. Na jeden pojazd, jest jedna polisa, i na ta polise ubezpiecza się głównego kierowce, oraz kolejnych dodatkowych, którzy pracują lub nie nad NCB głównego ubezpieczonego. Dawno już nie miałem ubezpieczenia w tej firmie. Czy po zalogowaniu się możesz pobrać dokumenty, certyfikaty? I co tam jest aktualnie napisane? No troche się to wszytko kupy nie trzyma, i wydaje się że mogą byc kłopoty wkrótce. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Craven_2 | Post #10 Ocena: 0 2013-11-22 20:33:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Cytat: 2013-11-22 20:07:29, b4ndit napisał(a): Witam kupiłem auto w UK. Ubezpieczyłem je na mamę a siebie dałem jako współwłaściciel. Dałem że mama ma znizki bo ma prawko od ponad 35 ale standardowo dałem 6 lat. Po wypełnieniu wszystkich form na stronie zaplaciłem 150 f depozyt itp. Dostaliśmy listy z potwierdzniem na mnie i na mamę, certyfikat itp. 01-08-2013. start ubezpieczniea. Wysłałem mojej mamy zniżki bo mam 23 lata i nie miałem wcześniej auta ale wszystko przy zakupie zaznaczyłem więc nie bylo oszustwa. Wczoraj dostałem list że nie dostali żadnych zniżek. Po zalogowaniu się na strone churchila gdzie wczesniej było Welcome to Churchill Online. You currently have: - 2 live policy tak teraz jest Welcome to Churchill Online. You currently have: - 1 live policy Co się stało ? Co robić czy mogę jeździć autem ? Mam certyfikat na papierze potwierdzenie itp .. Ale po tym liście nie wiem co robić. Z auta korzystam codziennie dojeżdżając do pracy nie chce mieć niespodzianki.. Proszę o pomoc. To, ze masz papier w reku jeszcze o niczym nie swiadczy bo jesli polisa zostanie anulowana o czym teoretycznie powinienes byc powiadomiony to zostajesz z certyfikatem, ktory nic nie znaczy. Mysle, ze osoba na ktora jest polisa powinna wykonac telefon i dowiedziec sie co jest grane i wszystko wyprostowac jesli jeszcze sie da. Najlepiej jutro o 9 gdy obsluga klienta otwiera swoje biuro. I pisze to na powaznie bo jak masz niewazna polise to mozesz sie bardzo zdziwic siadajac tak za kolko i potem przez wiele lat za to pokutowac. |