MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 222 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 221 | 222 | 223 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 222 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-10-23 19:05:31 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-10-23 08:17:47, stanislawski napisał(a):
Względnie ta porównywarka: http://www.quotezone.co.uk/
Wykupiłem właśnie ubezpieczenie dwa razy taniej niż nowy quote, który dostałem z Tesco.

To mi się zdarza od kilku lat, o czym wiele razy wspominałem przy wznowieniach na kolejne pojazdy.

Mało że ceny za wznowienie zostaje podniesiona, ew na dzień dobry "dobra nowina" TWOJA CENA UBEZOPIECZENIA W TYM ROKU ZOSTAJE BEZ ZMIAN"

Dopiero gdy się wpatrzysz w detale okazuje się że
-obcięto ilość ubezpieczonych mil
-usunięto drugiego kierowcę
-nie masz już AA
-nie masz ubezpieczonych kluczyków
-nie masz nic poza koniecznymi opcjami by nazwać to ubezpieczeniem
-Acces urósł z 250 to 500-1000!

Nooo mega oferta
A w wyszukiwarkach ta sama firma daje znacznie więcej za znacznie miej.
Previe tak ostatnio ubezpieczyłem, zrezygnowałem ze wznowienia, i kupiłem od nowa onlain u tego samego bo dał najlepszą opcje, za najniższą kwote.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2013-10-30 08:51:39 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Proszę bardzo, ktoś tu oferuje "pomoc przy No Claim Bonus". Ciekawe, co by to miało znaczyć...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2013-10-30 09:12:42 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-10-30 08:51:39, stanislawski napisał(a):
Proszę bardzo, ktoś tu oferuje "pomoc przy No Claim Bonus". Ciekawe, co by to miało znaczyć...

Jak to co? Lewe zniżki które zostaną zaakceptowane przy wykupie ubezpieczenia a odrzucone przy wypłacie odszkodowania. Posiadacz lewego dokumentu bedzie miał wpisane w papiery oszustwo i mu nawet przy kolejnym ubezpieczeniu zniżki z nieba nie pomogą. O tym że sam bedzie płacił za naprawy aut, bedzie musiał wyrównać z odsetkami różnicę w cenie oryginalnego ubezpieczenia wspominać nie trzeba.

Powiem tylko tyle. Spotkałem kolesia który próbował przez CAB szukać pomocy po tym jak ubezpieczalnia odrzuciła wniosek o wypłatę odszkodowania. On miał 7 lat "zniżek" z Polski a miał 23 lata...

Do góry stronyOffline

ryba1990

Post #4 Ocena: 0

2013-11-07 19:43:33 (12 lat temu)

ryba1990

Mężczyzna

Z nami od: 06-11-2013

Sprawdziłby mi ktoś ile by mnie wyniosło ubezpieczenie samochodu ? zamierzam coś kupić ,małego niedrogiego do 500f ,zeby tylko poruszać się do pracy. Napisałbym swoje dane i dane auta jakie chce kupić na pw chociażby :) byłby ktoś na tyle uprzejmy ? ja nie znam ang,wiec sie nie orientuje co tam wypełniać ;P

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-11-07 19:45:23 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A co, internet przestal Ci dzialac czy nie chce Ci sie poczytac pare postow wstecz? Mozesz poprosic brokera o taka usluge, na pewno chetnie to zrobi za oplata ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2013-11-07 19:50:50 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Za jaką opłatą? Jakich ty brokerów znasz? Chyba tych nielicencjonowanych (nie wymieniam, żeby nie było, że organizuję czarną listę).

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 07-11-2013 19:53 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jotkadakotka

Post #7 Ocena: 0

2013-11-07 20:01:15 (12 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2013-11-07 19:43:33, ryba1990 napisał(a):
Sprawdziłby mi ktoś ile by mnie wyniosło ubezpieczenie samochodu ? zamierzam coś kupić ,małego niedrogiego do 500f ,zeby tylko poruszać się do pracy. Napisałbym swoje dane i dane auta jakie chce kupić na pw chociażby :) byłby ktoś na tyle uprzejmy ? ja nie znam ang,wiec sie nie orientuje co tam wypełniać ;P

A ja sie boje takich kierowcow.
Co taki zrobi w razie powaznego wypadku jak angielskiego nie zna? Wezwie pogotowie, czy ucieknie z miejsca?

Az mnie ciarki przeszly...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2013-11-07 20:04:40 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-11-07 19:50:50, stanislawski napisał(a):
Za jaką opłatą? Jakich ty brokerów znasz? Chyba tych nielicencjonowanych (nie wymieniam, żeby nie było, że organizuję czarną listę).

Mialam na mysli prywatna usluge deluxe dla osoby, ktorej nie chce sie poczytac forum ;)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2013-11-07 20:14:26 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-10-30 09:12:42, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-10-30 08:51:39, stanislawski napisał(a):

Jak to co? Lewe zniżki które zostaną zaakceptowane przy wykupie ubezpieczenia a odrzucone przy wypłacie odszkodowania. Posiadacz lewego dokumentu bedzie miał wpisane w papiery oszustwo i mu nawet przy kolejnym ubezpieczeniu zniżki z nieba nie pomogą. O tym że sam bedzie płacił za naprawy aut, bedzie musiał wyrównać z odsetkami różnicę w cenie oryginalnego ubezpieczenia wspominać nie trzeba.

Powiem tylko tyle. Spotkałem kolesia który próbował przez CAB szukać pomocy po tym jak ubezpieczalnia odrzuciła wniosek o wypłatę odszkodowania. On miał 7 lat "zniżek" z Polski a miał 23 lata...

Ano tak jest.

A ja dodam jeszcze że taki "pomocnik" zrobi to co każdy praktycznie może zrobić sam, czyli nakłamać, dorobić fałszywe potwierdzenie NCB i skasowac kase.

Na tym się kończy kontakt z tą osobą, co zrozumiałe.

natomiast bardzo często zaczyna się kontakt z ubezpieczycielem który zaczyna dochodzić potwierdzenia tych zniżek.
Jeden z klientów, który jest pracownikiem firmy brokerskiej, powiedział wprost, że coraz więcej firm ubezpieczeniowych zatrudnia Polaków w jednym celu, weryfikacji dokumentów, czyli do kontaktu z polskimi firmami ubezpieczeniowymi, bo mają tak ogromną ilość oszustw, że opłaca im się poświecić drogi czas, nie tylko by anulować umowę, ale bywa że by pozwać oszusta.

Jak twierdzi pewna pani która mówi po Polsku, ale nie jest Polką i pracuje w firmie prawniczej na Hammersmith, ma pełne ręce roboty.
Dzieki takim "oszczędnym"
Ciągle ją potrzebują w sądzie :>

A z własnego doświadczenia, to jak przyjechałem tu i kupowaliśmy samochód to też mniej lub bardziej znajomi sugerowali mi że jest pewna pani Rosjanka która załatwiła im genialnie niskie ubezpieczenia. Jest dobra i ze się na tym zna.

Przepaść była ogromna, nam wtedy wychodziło 1000 funtów, innym i nam zaoferowała 400 a potem nawet 300.
Ale jakoś tak coś mnie tknęło ... zaczęliśmy sami grzebać szukać, z dużymi oporami i ciągłym googlowaniem bo pytania niektóre były dla nas zupełnie nowe i niezrozumiałe,
W końcu bez niczyjej pomocy, grzebaliśmy przez cały weekend, udało nam się zejść do 600, a po wymianie prawka na UK do 500, ale wzięliśmy AA dało cene 550 funtów.

Jaja się zaczęły dosłownie w ciągu kilku miesięcy, nasi znajomi wpadli w ogromne tarapaty, kolega miał stłuczkę, ubezpieczyciel nie tylko wycofał ubezpieczenie, ale jeszcze go udupili w sądzie.

Co odbiło mu sie czkawka do niedawana, bo wszędzie musiał podawać że był karany, również gdy starał się o prace i wiele ofert mu przepadało.
Ubezpieczenie na samochód masakra, nawet skuter kosztował go więcej jak za ścigacza.

A taka nasza inna nazwijmy koleżanka, "tylko" anulowali jej umowę po 4 miesiącach.
Straciła kase, ale to pikuś, bo jak wcześniej mogła mieć legalnie ubezpieczenie za 700 to po tym przez kilka lat nie mogła znaleźć ubezpieczyciela, wszędzie jej odmawiali, a jak już to kwoty jak za małolata 2,5-35000!
Po prostu widniało jej przez kilka lat OSZUST w papierach.

Na taką "pomoc" nabierają się ludzie którzy nie wiedzą o całej mechanizmie informacyjnym jaki jest w UK, daleko bardziej doskonały niż znany papierkowy z polski system.

Wielu patrząc że tu tak łatwo wierzą we wszystkie bajki myśli że brytole to mega naiwniaki i nie ma cwaniaka nad polaka, bo nie ma papieru, pieczątki, nie trzeba stać w kolejce do urzędu ... i we wszytko nam wierzą.

Jak wiemy, do czasu bo wiedzą o nas więcej niż my sami o sobie.

A metoda tej pani była wręcz prymitywna, fałszowała adres zamieszkania, podawała lewe NCB, fałszywe wykształcenie *CRAZY* i wykonywany zawód, a nawet wiek...
:-U
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

elemelek

Post #10 Ocena: 0

2013-11-07 21:03:43 (12 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Cytat:

2013-11-07 19:43:33, ryba1990 napisał(a):

Podeślij mi na pw. Jakoś lubię pomagać w szukaniu ubezpiecznia.

Do góry stronyOffline

Strona 222 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 221 | 222 | 223 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,