MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 214 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 213 | 214 | 215 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 214 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2013-09-18 14:08:38 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2013-09-18 13:57:13, Tomalski napisał(a):
W piatek przyszedl do mnie reniual ubezpieczenia z Tesco bank.
Po dwoch latach z nimi z £660 na £750 /rok (za duzy 7 os. samochod poj. 2.0.)

Z ciekawosci sprawdzilem sia na Aviva (kobieta ma 9 lat bezwypadkowej jazdy i placi tam £24 miesiecznie ze mna jako dodatkowym kierowca, ale za maly samochod 1.4) i wyszlo... ze zaplace £298 za rok.

£452 zaoszczedzone w 15 minut.

Ależ oczywiście. Jak to mówią Angole - "shop around".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-09-18 17:38:04 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-09-14 16:23:56, Richmond napisał(a):
Ostatnio przekonalam sie, ze znizki nie robia wiekszej roznicy.

ja już to zauważyłem i pisałem o tym dawno.

Cytat:

Te kwoty rzedu 2tys rocznie sa spowodowane wiekiem, nowym przybyciem lub adresem.

Z moich spostrzeżeń i rozmów tu i tam, również z prywatnych rozmów z agentami.

Wbrew logice, drozsze i nowsze pojazdy mają tańsze ubezpieczenie.

Ale jest logika, ludzie znacznie bardziej dbają o nowe drogie pojazdy, więc są bardziej ostrożni.

Miejsce zamieszkania to wiadomo. Niektórzy sąsiedzi mogą mieć ochotę na okoliczne pojazdy.

Co ciekawe, niektóre pojazdy, marki czy modele lepiej trzymać na podjeździe, albo wręcz na ulicy niż w garażu.
Ale to zależy też od miejsca, bo jak droga jest o dużym nateżeniu ruchu to może być najlepiej na podjeździe.
Ale gdy jest to łakomy kąsek dla złodzieji to preferują parkowanie na ulicy, bo gdyby doszło do kradzieży z garażu to może dość do napadu, włamania, zniszczenia bramy itd.

Płeć, Ostatnio vana chciałem ubezpieczyc, na mnie wychodziło 1200-1400 na rok, Beata bez problemu ubezpieczyła na siebie za ok 600!

Wykonywany zawód, tu co ciekawe, niektóre stanowiska pracy można przypisać, do różnych grup zawodowych.

Ostatnio podejrzewam że twz credit score, im wyższe tym niższe ubezpieczenie.
A sądze to po tym że mnie w ciągu roku diametralnie spadły ceny za ubezpieczenie, a zbiegło się to z wypracowaniem wysokiego CC

Może się myle, ale to dziwny zbieg okoliczności.

Więc mały stary samochód w garażu, wcale nie oznacza że będzie tańsze ubezpieczenie, od duzego 7 osobowego, 2 letniego SUVa.

generalnie parametrów jest co najmniej kilkadziesiąt, które maja różną punktacje i są mniej lub bardziej wartościowe w wyliczeniu.

Jedynie R. TAX to fakt, mały samochód to mniejszy tax, Ale starszy model moze mieć większy niż nowy, bo zwiazane jest to z CO2.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2013-09-18 17:45:19 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

ja ostatnio znalazlam ubezp w octagonie za 290f, super. za kilka dni wchodze, zeby to cudo kupic i co i wyskakuje mi 422f ( wszystkie dane te same), wiec zaczelam grzebac w wyszukiwarkach od nowa i na jednej znich ( juz nie pamietam ktorej) pojawil sie octagon za 280f :-o wlazlam wiec przez wyszukiwarke na strone octagona, zmienilam imiona z agahagusy i hsduhdj na nasze, podalam prawidziwy nr tel itd i prosze bardzo ubezp za 280f. normalnie masakra jakas z tymi ubezpieczeniami.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-09-18 23:04:03 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-09-18 23:59:15 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-09-18 17:38:04, krakn napisał(a):
Cytat:

2013-09-14 16:23:56, Richmond napisał(a):
Ostatnio przekonalam sie, ze znizki nie robia wiekszej roznicy.

ja już to zauważyłem i pisałem o tym dawno.

Ja nie mialam potrzeby tego testowac wczesniej, ale teraz rozwazam powiekszenie floty :-) Oczywiscie roznica w cenie ze znizkami i bez zalezy od samochodu. Jak ubezpieczenie jest w miare tanie, to roznica nie jest duza, ale jak jest drozsze, to bez znizek moze byc dwa razy tyle.

Cytat:

Wbrew logice, drozsze i nowsze pojazdy mają tańsze ubezpieczenie.

Ale jest logika, ludzie znacznie bardziej dbają o nowe drogie pojazdy, więc są bardziej ostrożni.

Pewna logika jest w tym. Nowe auto jest zazwyczaj sprawne, wiec wieksza szansa unikniecia wypadku w sytuacji kryzowej, lepsze hamulce, itp.

Co mnie zadziwia, ze niektore drogie, szybkie auta wychodza bardzo tanio. Moze malo wypadkow powoduja :-)

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-09-19 06:40:12 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

małe szybki auta mogą mieć dobrą statystykę, bo zazwyczaj stoją w garażu jako dodatkowy pojazd, do jazdy w weekend, bez rodziny :)

Czynnik ludzki
nowe, drogie autko to ludzie dbają i patrzą wokół siebie co się dzieje.
Jadą ostrożnie bo nowe i drogie... zazwyczaj oczywiście, no ale statystyka to statystyka.

A zwykłe samochody, turlają się codziennie, bywaja też narzędziem walki na drodze, kto będzie pierwszy w kilkukilometrowym korku, ludzie w nich jadą i śpią, albo siedzą na telefonach itd itd

No ja z tymi zniżkami kilka razy testowałem,
Bo albo sami ubezpieczalismy się raz na mnie raz na Beatę, albo komuś pomagałem odszukać ubezpieczenie i się bawiłem po wiele godzin.

Było i tak że bez zniżek było taniej niż ze zniżkami.

Może to był błąd w systemie, nie wiem.

Z polskimi zniżkami też. Się taki jeden uparł.
U jednych zaakceptowali i obniżyli cenę.

Przysiadłem fałdy i po godzinie czy dwóch szukania, wklepywania znalazłem mu jeszcze tańsze, z większą zawartoscią, bo tam dostał gołe ubezpieczenie na tylko 1000 mil!, a ja mu znalazłem na 10000 mil, AA, ubezpieczenie kluczyków, mimo że podawałem 0 NCB
A i udział własny w razie W. 150 funtów, a nie tak jak mu tam wlepili 1000!

Ale może być i tak jak mówisz, bez zniżek cena leci nawet i 100% do góry, co przy wysokiej kwocie daje się odczuć.

Nie ma reguły, szukać szukać szukać i cierpliwie wypełniać formy, a nie tylko ufać porównywarkom, bo te tez są tendencyjne.
O czym przekonałem się przy poszukiwaniach ubezpieczenia na VANa

Mnie tak na szybko z porównywarek, to dla Beaty wychodziło ponad 1,5K
A młoda wklepała w kilka form bezpośrednio i już po kilkunastu minutach miała ubezpieczenie za 600. z AA i 25000 mil, ubezpieczenie do pracy oczywiście, *CRAZY*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

MikeZ

Post #7 Ocena: 0

2013-09-19 17:06:11 (12 lat temu)

MikeZ

Z nami od: 17-09-2013

Witam wszystkich!
Jestem w Uk od roku. Teraz zaczynam drugi rok studiow. Prawko mam od 2 lat. Myslim z moja dziewczyna zeby kupic sobie jakies autko do dojezdzania na uniwerek. Bralibysmy ubezpieczenie na dwie osoby. Ona jest w UK juz dwa lata ale prawo jazdy ma rok i zrobione bylo one w Polsce. Czytalem juz wiele roznych rzeczy o ubezpieczeniach itd ale potrzebuje porady osob ktore faktycznie maja sprawdzone firmy itd. Czy ktos z was moze mi faktycznie podliczyc lub doradzic ile by nas to kosztowalo rocznie. I jaki samochod najlepiej kupic pod wzgledem zamiennosci czesci, MOT itd? Myslalem nad jakims Vauxhallem albo Fordem bo sporo ich jezdzi. Mieszkam dokladnie w Walii. Z gory dzieki

Do góry stronyOffline

Wojtek_EDI

Post #8 Ocena: 0

2013-09-19 17:10:21 (12 lat temu)

Wojtek_EDI

Mężczyzna

Z nami od: 19-09-2013

Hej,
Właśnie zakupiłem/wpłaciłem depozyt na auto i mam lekki (drogi) kłopot z ubezpieczeniem, byłem świadomy, że ubezpieczenie nie jest tu na wyspie zbyt tanie (wręcz odwrotnie), ale ubezpieczalnie wyceniają mnie na wartość samochodu, z wyjątkiem jednej - Clements Worldwide, gdzie jest połowę taniej. Jako że jest to znaleziona ubezpieczalnia przez autotrader.uk - to pewnie jako tako działa, ale czy jest to możliwe aby była aż taka różnica w cenie bez żadnego haczyka? I właśnie o ten haczyk się pytam, gdzie on w tym siedzi, wie ktoś może?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Do góry stronyOffline

zealot

Post #9 Ocena: 0

2013-09-19 17:58:38 (12 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2013-09-19 17:06:11, MikeZ napisał(a):
Witam wszystkich!
Jestem w Uk od roku. Teraz zaczynam drugi rok studiow. Prawko mam od 2 lat. Myslim z moja dziewczyna zeby kupic sobie jakies autko do dojezdzania na uniwerek. Bralibysmy ubezpieczenie na dwie osoby. Ona jest w UK juz dwa lata ale prawo jazdy ma rok i zrobione bylo one w Polsce. Czytalem juz wiele roznych rzeczy o ubezpieczeniach itd ale potrzebuje porady osob ktore faktycznie maja sprawdzone firmy itd. Czy ktos z was moze mi faktycznie podliczyc lub doradzic ile by nas to kosztowalo rocznie. I jaki samochod najlepiej kupic pod wzgledem zamiennosci czesci, MOT itd? Myslalem nad jakims Vauxhallem albo Fordem bo sporo ich jezdzi. Mieszkam dokladnie w Walii. Z gory dzieki

nikt ci na pewno nie odpowie ile by kosztowalo ubezpieczenie w waszym przypatku. musice sobie sami sprawdzic na jakiejs porownywarce np: confused.com lub na moneysupermarket.com

dziewczyna niech wymieni prawko na angielskie, wtedy bedzie taniej. nawet jak nie zamierza jezdzic samochodem to dodaj ja dlo ubezpieczenia, najlepiej nawet jako glownego kierowce

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2013-09-20 08:15:01 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-09-19 17:10:21, Wojtek_EDI napisał(a):
Hej,
Właśnie zakupiłem/wpłaciłem depozyt na auto i mam lekki (drogi) kłopot z ubezpieczeniem, byłem świadomy, że ubezpieczenie nie jest tu na wyspie zbyt tanie (wręcz odwrotnie), ale ubezpieczalnie wyceniają mnie na wartość samochodu, z wyjątkiem jednej - Clements Worldwide, gdzie jest połowę taniej. Jako że jest to znaleziona ubezpieczalnia przez autotrader.uk - to pewnie jako tako działa, ale czy jest to możliwe aby była aż taka różnica w cenie bez żadnego haczyka? I właśnie o ten haczyk się pytam, gdzie on w tym siedzi, wie ktoś może?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Poszukaj na forum o Clements albo w Google. Mozesz tez poczytac ich warunki umowy i zrozumiesz dlaczego jest o polowe taniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 214 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 213 | 214 | 215 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,