MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 209 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 208 | 209 | 210 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 209 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2013-08-29 09:23:46 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-08-29 09:10:13, jojomaster napisał(a):
ponizej 25go roku zycia sa wysokie stawki, zalezy rowniz od miejsca zamieszkania oraz rodzaju samochodu - sprawdz w jakiej grupie ubezp jest samochod

A jak chce jeździć "okazjonalnie" to dodatkowo warto sprawdzić box insurance.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-08-29 11:34:37 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-08-29 07:22:31, krzysiek2012 napisał(a):
A ja mam pytanko. Jak to jest z tymi znizkami z Polski. Posiadam znizki z Polski z ostatnich 7, oczywiscie wystawione w jezyku angielskim. Wchodze na strone autotrader,wypelniam i zaznaczam -znizki z 7 lat- i zaznaczam,ze sa z innego kraju,niz UK. No i rzeczywiscie ubezpieczenie jest tansze,niz jak zaznaczam ,ze znizek nie ma. Czy jak zaznacze z tymi znizkami i bede chcial kupic ubezpieczenie to bedzie ono takie ,czy to moze sie zmienic, i firma ubezpieczeniowa nie uzna znizek z Polski? Glownie wyskakuje mi najtansza ASDA. Niektorzy mowia,ze niby juz zadne firmy nie akceptuja znizek , inni,ze niektore akceptuja. Sam nie wiem. Moze ktos ma z was podobne doswiadczenie, i mi doradzi, boje sie,ze sie wkopie, i ubezpieczenie okarze sie drozsze,anizeli to co wyliczyl autotrader

Z tymi zniżkami z Polski to bywają jaja, bardzo często je nie chcą uznać, czasami się udaje po wielu godzinach wiszenia na telefonie że w końcu jednak uznają.

A telefon do nich też tanio nie jest.

Ale czasami się udaje, jak pierwsza firmą uzna to kolejne już lecą bez problemu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Trawolta

Post #3 Ocena: 0

2013-08-29 22:38:28 (12 lat temu)

Trawolta

Mężczyzna

Z nami od: 29-08-2013

Panowie i Panie jesteście wstanie wesprzeć swojego rodaka życzliwością i podpowiedzieć jakie auto z ikrą jest dostępne w przystępnym ubezpieczeniu ? Jak tylko przyjechałem na wyspę moim marzeniem była supra ale ubezpieczalnia wyliczyła mi 8 tys i po prostu trzeba zmienić obiekt na coś z rozsądną ceną. Dodam że w listopadzie kończę 25lat i jak to będzie liczone ? Zwyżkę mi policzą przed tym listopadem czy jak ? Kolejna sprawa w Polsce byłem handlowcem, kręciłem dobre 4k km w ciągu tyg ma to jakieś znaczenie ? Ubezpieczenie może być nawet w tesco, auto potrzebuje by dojechać tylko do pracy ok 20 km oraz na track day. Posiadam również certyfikaty eko i save driver licence ale robione w Polsce wpłynie to w jakiś sposób na cenę ? I najważniejsze auto chcę kupić z kopem, coś w rodzaju powiedzmy 300zx, focus st, cli rs, mazda mx5.

Ps. Rozumiem że wiele czynników ma wpływ na cenę ubezpieczenia, ale chodzi o to że jak ktoś podpowie mi jakie auta są tańsze od innych to zawęzi mi to sprawdzanie ubezpieczenia do kilku aut a nie kilkunastu, a raczej wolę czas inaczej spożytkować niż siedzieć przy kompie i wyliczać.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2013-08-29 22:50:43 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Akceptują. Np. tutaj. Ale to muszą być rzetelne zniżki, bo i tak sprawdzą. Na furę, której się pozbyto (czyli "wolne" zniżki), nie starsze niż dwa lata, nie w dziesięciu kawałkach ("bo wie pani tam się przenosiłem po pół roku, tu mi dali, tam zabrali";) i przetłumaczone.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

zealot

Post #5 Ocena: 0

2013-08-29 23:21:48 (12 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2013-08-29 22:38:28, Trawolta napisał(a):
Panowie i Panie jesteście wstanie wesprzeć swojego rodaka życzliwością i podpowiedzieć jakie auto z ikrą jest dostępne w przystępnym ubezpieczeniu ?

Niestety, niskie ubezpieczenie jest tylko na samochody bez ikry i bez kopa. np: citroen C1, ford ka, fiat panda, vauxhal corsa itp.
the cheapest cars to insure. Na samochody, którymi można trochę poszaleć jest droższe ubezpieczenie, bo statystycznie ich kierowcy powodują więcej wypadków.

Cytat:

2013-08-29 22:38:28, Trawolta napisał(a): w listopadzie kończę 25lat i jak to będzie liczone ? Zwyżkę mi policzą przed tym listopadem czy jak ?

Niestety, jeśli ubezpieczenie kupisz teraz, to jesteś 24-letnim kierowcą i tak jesteś rozpatrywany przez firmę ubezpieczeniową. Nikt po twoich 25-ych urodzinach nie będzie przeliczał ci od nowa składki.

Cytat:

2013-08-29 22:38:28, Trawolta napisał(a):
Kolejna sprawa w Polsce byłem handlowcem, kręciłem dobre 4k km w ciągu tyg ma to jakieś znaczenie ? Posiadam również certyfikaty eko i save driver licence ale robione w Polsce wpłynie to w jakiś sposób na cenę ?

Niestety nie. Bynajmniej ja się nie spotkałem w żadnej porównywarce ani na stronach firm ubezpieczeniowych z pytaniami o takie certyfikaty. Nie ma znaczenia również w jakim zawodzie pracowałeś w Polsce, ale ma znaczenie to czym zajmujesz się teraz. nieraz np gdy wpiszesz "budowlaniec" to będzie cena nawet dwa razy większa niż byś wpisał "murarz", choć to prawie to samo.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Trawolta

Post #6 Ocena: 0

2013-08-29 23:45:44 (12 lat temu)

Trawolta

Mężczyzna

Z nami od: 29-08-2013

Trzeba pewnie na własnej skórze sprawdzać które zawody i w jaki sposób trzeba wpisywać żeby było taniej ? Pracuję na dwóch etapach, w weekendy w muzeum a w tyg we wojsku, lepie wpisać to drugie pewnie ? Czyli lepiej się wstrzymać z kupnem auta w moim przypadku przez te kilka miesięcy, mało pocieszające ale pewnie to dobre 30% zyskam, a teraz jeszcze pomęczę trochę o rodzaju auta, wiesz nie jestem aż takim desperatom żeby kupować pudełko zapałek z silnikiem od kosiarki tylko wolałbym znaleźć z waszą pomocą złoty środek żeby auto nie miało tylko 75 żółwi pod maskeczką ale też żebym nie musiał płacić 8k funtów na rok ponieważ nie będę ukrywać ale ładnie mój portfel ucierpiał na tym zwłaszcza że auto jest niższej wartości. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale jak by np zrobić taki mix, auto które generalnie jest tanie w ubezpieczeniu tylko w sportowej wersji np corsa opc, czy tam clio sport, focus st, mino s byłaby taką alternatywą w rozsądnej cenie ?

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #7 Ocena: 0

2013-08-30 07:14:02 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Oczywiscie jesli bedziesz uzywal auto do dojazdow do pracy (commuting) to oczywiscie musisz to zaznaczyc w aplikacji.

Nie mam teraz certyfikatu przy sobie ale zdaje sie w ubezpieczeniu jest napisane, ze dojazdy tylko do pojedynczego miejsca pracy. Nie wiem co sie dzieje jesli masz dwie lub trzy prace - pewnie bedzie drozej.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

clowni

Post #8 Ocena: 0

2013-08-31 14:04:25 (12 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

@Trawolta wiesz taka jest zasada w Anglii ze najwyzsze ubezpieczenie z mozliwych maja osoby do 25 roku zycia wlacznie, samochod sportowy tzn. coupe, krotki czas posiadania prawa jazdy, zalezy tez od adresu.

Jesli te elementy beda spelnione co powyzej to trzeba wyplukac duzo pieniedzy z portfela na ubezpieczenie.

Natomiast mozna jedzic 200KM samochodem 4 drzwi i ubezpieczenie bedzie tansze na pewno od 2 drzwiowej Tigry z silnikiem 1.6. Sam to sprawdzilem. Takze nie musze szukac 2 drzwiowych "sportowcow" zeby byc happy, wole jakiegos podrasowanego sportwagona.

Wiek 25 lat do ktorego podlega zwyzka ubezpieczenia obowiazuje do ukonczenia 26 roku zycia i nastepnie maleje powoli a nie astronomicznie.
Czyli jak masz 25 lat i 11 miesiecy to dalej masz zwyzke.

[ Ostatnio edytowany przez: clowni 31-08-2013 14:07 ]

"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

esem18

Post #9 Ocena: 0

2013-08-31 15:41:47 (12 lat temu)

esem18

Mężczyzna

Z nami od: 01-09-2006

a ja zdecydowałem dopisać zone do ubezpieczenia i co się okazało dostałem znizke 12f az byłem w szoku a dlaczego to nie wiem

Do góry stronyOffline

zealot

Post #10 Ocena: 0

2013-09-01 01:38:12 (12 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2013-08-31 15:41:47, esem18 napisał(a):
a ja zdecydowałem dopisać zone do ubezpieczenia i co się okazało dostałem znizke 12f az byłem w szoku a dlaczego to nie wiem

To w sumie standard w tym kraju że jak dodasz swojego partnera/partnerkę do polisy to jest taniej. Statystycznie żonaty(ustatkowany) facet powoduje mniej wypadków, nie szaleje na drodze i nie jeździ po pijaku tak często jak kawaler.

Znam osoby, które nawet jeśli są same to do polisy dodają jeszcze jakąś fikcyjną/fikcyjnego partnera/partnerkę, bo dzięki temu znacząco spada cena ubezpieczenia.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 209 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 208 | 209 | 210 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,