Cytat:
2013-08-16 09:03:42, Roberto480 napisał(a):
Jest jakas ubezpieczalnia na Gibraltarze,ubezpieczalem auto z duzym silnikiem i cena tam byla trzy czwarte nizsza niz na wyspie.
Nie pamietam juz nazwy tej firmy
fraud, podanie fałszywego adresu może skutkować anulowaniem umowy, aż do postawieniem przed sądem.
a wtedy ubezpieczenie z kilku set funtów rośnie do kilku tysięcy i jeszcze nie każda firma chce dać ubepzieczenie, to fakt autentyczny, tak sobie chłopak załatwił.
Cytat:
2013-08-17 20:36:56, clowni napisał(a): Cytat:
2013-08-17 20:21:59, bisiek4 napisał(a): z tym ze ja nie pracuje tam sam tylko z moja dziewczyna i nie wiem dlaczego mialbym dojezdzac zima skuterem czy rowerem....
4tys funtow ubezpieczenie + koszt samochodu, road taxu, mot, paliwo, obsluga za dojechanie 2 km do pracy ???? Hey bez przesady tutaj nie ma takich zim, -2 stopnie i juz maja tragedie. Zreszta ty wybierasz i rozporzadzasz kasa, twoje zycie w twoich rekach. Ja na pewno bym samochodu nie kupil na twoim miejscu.
też bym nie kupił samochodu w takich kosztach utrzymania , gdy tak blisko do pracy, a zarobki raczej nie kokosy.
Rower, skuter, dobre buty, sam jeżdziłem kilka mil zima lato do pracy, a Beata na motorku nawet przy -4 jeździła ponad 15 mil, bo samochodem to za drogo, za długo i bez sensu
Zresztą gdybym nie musiał mieć do pracy, to chętnie bym się pozbył tego złoma.
No chyba że chłopak chce mieć samochód, bo chce mieć... to się tak nie kalkuluje, płaczesz i płacisz

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.