Str 122 z 436 |
|
---|---|
AGALON | Post #1 Ocena: 0 2012-07-02 20:17:43 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Wlasnie dzwonilam do mojej ubezpieczalni.Dostalam renewal z kwota o cale 35pensow nizsze, nizeli w zeszlym roku!!!
Smiech na sali! Kiedy poinformowalam,ze nie bede przedluzac, pani grzecznie zapytala, czy wycofac teraz czy zadzwonie w przyszlym tygodniu,nim sie ubezpiecznie skonczy.. Szkoda,bo dopisany kierowca "zarabial" swoje znizki, a nie kazda firma to proponuje... Coz, jak narazie najtaniej wychodzi mi tesco, ale kurcze, jakos przekonania do nich nie mam. |
AliszyN | Post #2 Ocena: 0 2012-07-02 21:48:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2008 |
a dlaczego nie? ja korzystam z tesco od 3 lat..bo wlasnie jest najtansze, pomimo tego tak jak wczesniej opisywalam, wlasnie dotyczylo to tesco - no ale kwestia dwoch telefonow i wszystko wrocilo do normy - lepszej, tanszej normy
![]() a jeszcze dobrze sobie wyrobic karte clubcard tesco i mozna liczyc na dodatkowa znizke |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-07-02 21:56:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
AliszyN, z tym tańsze tesco, to wcale nie znaczy że taniej nie można znaleść.
Bywa że można. Albo tak jak ostatnio, nie dość że taniej, to jeszcze znacznie bogatsza oferta była w innej firmie. Ubezpieczanie AA, znacznie więcej mil, ubezpieczenie na europe, pomoc medyczną i coś tam jeszcze. W tesco było by gołe ubezpieczenie, i chyba nawet nie obejmowało wyjazdu za granice ale teraz już nie jestem pewien, a uch oferty już chyba wywaliłem do kosza. Oczywiście dla ciebie w danym momencie mogły być to najlepsze warunki. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
AGALON | Post #4 Ocena: 0 2012-07-02 22:11:04 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
No wlasnie,najtansze nie zawsze oznacza najlepsze.
Sprawdzalam opcje "full" ubezpieczenia. W porownaniu do obecnej, fakt drozszej opcji odnowy u obecnego ubezpieczyciela, tesco ma duzo nizsze kwoty w razie jakichkolwiek claims. Nawet pokrycie kosztow opieki medycznej wynosi zaledwie £100. O ubezpieczeniu na wyjazdy moge zapomniec - w obecnej pokrywa 10 dni. Fakt nie planuje i z obecnej tez nie skorzystalam,ale dobrze w papierach cos takiego miec, w razie gdyby cos sie zmienilo. Nie wiem rowniez, jak w razie wypadku tesco dziala. Czy sa problemy, czy ciezko cokolwiek zalatwic, czy komplikuja itp.. Jak do tej pory udalo nam sie uniknac sprawdzania w razie "wu", ale ostatnio jak mi kobita zza samochodu wyszla prosto na maske, to wole jednak wiedziec ![]() Oj wyjatkowo w tym roku ciezko mi dopasowac ubezpieczenie, marudze strasznie i wybredna jestem ![]() |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-07-03 09:42:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2012-06-22 23:01:27, Richmond napisał(a): Ja zegnam sie z ubezpieczeniem VW w tym roku, bo jest za drogie. Przechodze do Allianz bezposrednio, jest taniej. Dokladnie takie same warunki polisy jak przez VW - Allianz. Dzwonilam do VW i negocjowalam z nimi, ale powiedzieli, zebym poszla w diably, wiec ide. No dobra, kupilam polise w Allianz przez brokera One Quote (mam nadzieje, ze nie bede zalowac) i udalo mi sie zejsc do 637 funtow rocznie z: legal cover, windscreen cover, car hire, compulsory excess £120, voluntary excess nil, european cover, ochrona znizek. Nie moglam znalezc tanszej i lepszej polisy przy 30k mil deklarowanego przebiegu. Gdyby nie przebieg to daloby rade znalezc cos o 100 funtow taniej. Carpe diem.
|
|
|
clowni | Post #6 Ocena: 0 2012-07-03 09:57:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Richmond sprawdz papiery jak przyjda krok po kroku, bo One Quote to najwieksi oszusci jakich znam. Przez telefon wszystko bedzie pieknie a potem na dokumencie jakies bzdury przychodza do domu.
Wiem, ze to zrobisz ale przypominam aby wszystko dokladnie przeanalizowac ponownie na papierze. [ Ostatnio edytowany przez: clowni 03-07-2012 09:59 ] "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
AliszyN | Post #7 Ocena: 0 2012-07-03 10:00:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2008 |
zastanawiam sie jak to jest z tym przebiegiem, ustawiamy sobie na oko ile w roku zrobimy mil..a pytanie jak ubezpieczyciel to sprawdzi?
|
clowni | Post #8 Ocena: 0 2012-07-03 10:07:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
milaz jest rejestrowany w VOSA w czasie testu MOT, wchodzisz na historie MOT i masz wszystkie dane ile robisz w ciagu poprzednich 5 lat. Akurat to pytanie jest glupie w ubezpieczeniach, bo nikt tego nie przewiduje ale placi sie w tym kraju za mile w polaczeniu z dziwnym algorytmem ryzyka na kierowce i jego samochod.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2012-07-03 10:08:05 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-07-03 10:00:19, AliszyN napisał(a): zastanawiam sie jak to jest z tym przebiegiem, ustawiamy sobie na oko ile w roku zrobimy mil..a pytanie jak ubezpieczyciel to sprawdzi? Chociażby po tym co było na MOT. |
mala24 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-03 10:09:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
Cytat: 2012-07-02 20:17:43, AGALON napisał(a): Wlasnie dzwonilam do mojej ubezpieczalni.Dostalam renewal z kwota o cale 35pensow nizsze, nizeli w zeszlym roku!!! Smiech na sali! Kiedy poinformowalam,ze nie bede przedluzac, pani grzecznie zapytala, czy wycofac teraz czy zadzwonie w przyszlym tygodniu,nim sie ubezpiecznie skonczy.. Szkoda,bo dopisany kierowca "zarabial" swoje znizki, a nie kazda firma to proponuje... Coz, jak narazie najtaniej wychodzi mi tesco, ale kurcze, jakos przekonania do nich nie mam. |