MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 122 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 121 | 122 | 123 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 122 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AGALON

Post #1 Ocena: 0

2012-07-02 20:17:43 (13 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Wlasnie dzwonilam do mojej ubezpieczalni.Dostalam renewal z kwota o cale 35pensow nizsze, nizeli w zeszlym roku!!!
Smiech na sali!
Kiedy poinformowalam,ze nie bede przedluzac, pani grzecznie zapytala, czy wycofac teraz czy zadzwonie w przyszlym tygodniu,nim sie ubezpiecznie skonczy..

Szkoda,bo dopisany kierowca "zarabial" swoje znizki, a nie kazda firma to proponuje...
Coz, jak narazie najtaniej wychodzi mi tesco, ale kurcze, jakos przekonania do nich nie mam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AliszyN

Post #2 Ocena: 0

2012-07-02 21:48:40 (13 lat temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

a dlaczego nie? ja korzystam z tesco od 3 lat..bo wlasnie jest najtansze, pomimo tego tak jak wczesniej opisywalam, wlasnie dotyczylo to tesco - no ale kwestia dwoch telefonow i wszystko wrocilo do normy - lepszej, tanszej normy ;)
a jeszcze dobrze sobie wyrobic karte clubcard tesco i mozna liczyc na dodatkowa znizke

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-07-02 21:56:43 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

AliszyN, z tym tańsze tesco, to wcale nie znaczy że taniej nie można znaleść.
Bywa że można.
Albo tak jak ostatnio, nie dość że taniej, to jeszcze znacznie bogatsza oferta była w innej firmie.
Ubezpieczanie AA, znacznie więcej mil, ubezpieczenie na europe, pomoc medyczną i coś tam jeszcze.
W tesco było by gołe ubezpieczenie, i chyba nawet nie obejmowało wyjazdu za granice ale teraz już nie jestem pewien, a uch oferty już chyba wywaliłem do kosza.

Oczywiście dla ciebie w danym momencie mogły być to najlepsze warunki.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

AGALON

Post #4 Ocena: 0

2012-07-02 22:11:04 (13 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

No wlasnie,najtansze nie zawsze oznacza najlepsze.
Sprawdzalam opcje "full" ubezpieczenia. W porownaniu do obecnej, fakt drozszej opcji odnowy u obecnego ubezpieczyciela, tesco ma duzo nizsze kwoty w razie jakichkolwiek claims.
Nawet pokrycie kosztow opieki medycznej wynosi zaledwie £100.
O ubezpieczeniu na wyjazdy moge zapomniec - w obecnej pokrywa 10 dni. Fakt nie planuje i z obecnej tez nie skorzystalam,ale dobrze w papierach cos takiego miec, w razie gdyby cos sie zmienilo.
Nie wiem rowniez, jak w razie wypadku tesco dziala. Czy sa problemy, czy ciezko cokolwiek zalatwic, czy komplikuja itp.. Jak do tej pory udalo nam sie uniknac sprawdzania w razie "wu", ale ostatnio jak mi kobita zza samochodu wyszla prosto na maske, to wole jednak wiedziec :)
Oj wyjatkowo w tym roku ciezko mi dopasowac ubezpieczenie, marudze strasznie i wybredna jestem ;-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-07-03 09:42:18 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-06-22 23:01:27, Richmond napisał(a):
Ja zegnam sie z ubezpieczeniem VW w tym roku, bo jest za drogie. Przechodze do Allianz bezposrednio, jest taniej. Dokladnie takie same warunki polisy jak przez VW - Allianz.

Dzwonilam do VW i negocjowalam z nimi, ale powiedzieli, zebym poszla w diably, wiec ide.

No dobra, kupilam polise w Allianz przez brokera One Quote (mam nadzieje, ze nie bede zalowac) i udalo mi sie zejsc do 637 funtow rocznie z: legal cover, windscreen cover, car hire, compulsory excess £120, voluntary excess nil, european cover, ochrona znizek.

Nie moglam znalezc tanszej i lepszej polisy przy 30k mil deklarowanego przebiegu. Gdyby nie przebieg to daloby rade znalezc cos o 100 funtow taniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clowni

Post #6 Ocena: 0

2012-07-03 09:57:21 (13 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Richmond sprawdz papiery jak przyjda krok po kroku, bo One Quote to najwieksi oszusci jakich znam. Przez telefon wszystko bedzie pieknie a potem na dokumencie jakies bzdury przychodza do domu.

Wiem, ze to zrobisz ale przypominam aby wszystko dokladnie przeanalizowac ponownie na papierze.

[ Ostatnio edytowany przez: clowni 03-07-2012 09:59 ]

"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

AliszyN

Post #7 Ocena: 0

2012-07-03 10:00:19 (13 lat temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

zastanawiam sie jak to jest z tym przebiegiem, ustawiamy sobie na oko ile w roku zrobimy mil..a pytanie jak ubezpieczyciel to sprawdzi?

Do góry stronyOffline

clowni

Post #8 Ocena: 0

2012-07-03 10:07:42 (13 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

milaz jest rejestrowany w VOSA w czasie testu MOT, wchodzisz na historie MOT i masz wszystkie dane ile robisz w ciagu poprzednich 5 lat. Akurat to pytanie jest glupie w ubezpieczeniach, bo nikt tego nie przewiduje ale placi sie w tym kraju za mile w polaczeniu z dziwnym algorytmem ryzyka na kierowce i jego samochod.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-07-03 10:08:05 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-07-03 10:00:19, AliszyN napisał(a):
zastanawiam sie jak to jest z tym przebiegiem, ustawiamy sobie na oko ile w roku zrobimy mil..a pytanie jak ubezpieczyciel to sprawdzi?

Chociażby po tym co było na MOT.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #10 Ocena: 0

2012-07-03 10:09:40 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Cytat:

2012-07-02 20:17:43, AGALON napisał(a):
Wlasnie dzwonilam do mojej ubezpieczalni.Dostalam renewal z kwota o cale 35pensow nizsze, nizeli w zeszlym roku!!!
Smiech na sali!
Kiedy poinformowalam,ze nie bede przedluzac, pani grzecznie zapytala, czy wycofac teraz czy zadzwonie w przyszlym tygodniu,nim sie ubezpiecznie skonczy..

Szkoda,bo dopisany kierowca "zarabial" swoje znizki, a nie kazda firma to proponuje...
Coz, jak narazie najtaniej wychodzi mi tesco, ale kurcze, jakos przekonania do nich nie mam.
Agalon,a mozna wiedziec ,ktora firma pozwala dopisanemu kierowcy zarabiac znizki?

Do góry stronyOffline

Strona 122 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 121 | 122 | 123 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,