MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 111 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 111 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-03-27 14:27:11 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-03-24 16:16:10, paolomario napisał(a):
Mi dzisiaj ubezpieczyciel przysłał propozycję przedłużenia ubezpieczenia na kolejny rok. Wszystko fajnie, cena dobra, 20 funtów niższa niż do tej pory, więc czemu nie.
Ale w papierach zauważyłem, że występuję jako faktyczny właściciel pojazdu, a że autko wzięte po części w kredycie, więc oczywiście właścicielem nie jestem. Widocznie przenosząc ostatnio ubezpieczenie z jednego samochodu na drugi zapomniałem zmienić ten punkt.
Dzwonię żeby to poprawić a pani konsultantka informuje mnie, że oni nie mają w ofercie ubezpieczeń w takich przypadkach, więc zdecydowałem zakończyć współpracę z nimi, poprosiłem o list z informacją o latach bezwypadkowej jazdy i zabrałem się za przeglądanie, co "gocompare" mi wyszuka. O dziwo mój ubezpieczyciel wyskoczył w wynikach wyszukiwania. Zadzwoniłem jeszcze raz i pytam, dlaczego tak się dzieje. Przełączyli mnie do jakiegoś "supervisora" a ten stwierdził, że z powodzeniem mogę przedłużyć umowę i żebym o tym poinformował konsultanta, do którego znowu mnie przełączył. A ten mi znowu mówi, że nie mogę przedłużyć :-o. No zbaraniałem. Poszedł konsultować się z jakimś "team-leader'em" i wrócił ciągle twierdząc, że nie ubezpieczają takich samochodów. Wyszło, że każdy sobie "rzepkę skrobie", więc podziękowałem za współpracę. Nie chcę m,oich pieniędzy, to nie...;-)
A na "gocompare" wziąłem ofertę w tej samej cenie, która jeszcze dodatkowo ma samochód zastępczy, pomoc prawną, pomoc lekarską i ubezpieczenie NCB.:-D

Swoją drogą, odmówił Wam ktoś ubezpieczenia bo auto w kredycie? Przecież tutaj całkiem sporo jeździ takich samochodów i ludzie je ubezpieczają. Odcinanie się od takich klientów to dziwna polityka mojego dotychczasowego ubezpieczyciela :-?

Moze im sie myli legal keeper i legal owner. W dokumencie rejestracyjnym pojazdu jest legal keeper. Jakby firmy stronily od aut w kredycie, to by klientow nie mialy ;-)

Ich strata.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-03-27 14:41:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-03-27 18:53:26 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kephir

Post #4 Ocena: 0

2012-03-27 23:08:57 (13 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

ktos wczesniej sie pytal o tanie ubezpieczenia - roznice sa faktycznie kolosalne, pomiedzy np. £400 a £2000 rocznie - czy mozna ufac takim firmom? cena moze faktycznie kusic, pakiety ubezpieczen podobne, wiec..? jak ktos sprzedaje cos tanio, to albo jakas lipa, albo chce sie tego pozbyc..

Mam jeszcze pytanie co wpisywac w rybryce 'jakies stluczki' - mam problem poniewaz stluczke moim autem mial inny kierowca, znizek mi nie zabrali, ale w niektorych formularzach sa kolejne pytania dotyczace tego kto kierowal autem i jak wpisuje, ze nie ja - wtedy sie stawka nie zwieksza, ale na niektorych jest tylko poprostu pytanie 'czy ty miales...autem lub innym pojazdem..' i jak tu wpisze ze ja (tzn moja polisa) - skladka sie zwieksza...

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2012-03-27 23:46:00 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

W UK polisa jest przypisana do osoby, a nie do auta. Jeśli ty jedziesz kogoś autem i zrobisz stłuczkę to podajesz numer swojej polisy, a nie właściciela auta.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-04-02 16:15:55 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clowni

Post #7 Ocena: 0

2012-04-02 16:58:03 (13 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Mama-Myszy dana firma daje najtansza cene na Twoim adresie, ktora w poprzednim roku miala malo lub nie miala w ogole wypadkow na twoim post code, chodzi o pierszy czlon post code.

Natomiast grupa finansowa, ktora wystepuje pod szyldem Asdy sprawdza takze historie kredytowa na twoim adresie i jezeli jest dobra to dostajesz kredyt na placenie insurance oraz dosyc dobra cene.

Zanim jednak kupisz ubezpieczenie sprawdz czy daja samochod zastepczy w cenie, nieszczesliwe wypadki i inne opcje ktore cie interesuja oraz mozesz poczytac forum czy ktos mial z nimi juz do czynienia i nie jest to forma from hell.

[ Ostatnio edytowany przez: clowni 02-04-2012 17:05 ]

"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

kephir

Post #8 Ocena: 0

2012-04-04 20:21:06 (13 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Ale numer hehe, chcac zmniejszyc koszty ubezpieczenia pojazdu, ktory narazie bedzie stal na ulicy, bobawilem sie w wyliczenia i o to co wyszlo...i co mnie troche jednak zdziwilo:

Comprehensive - okolo £500
Third Party Fire and Theft - okolo £600
Third Party Only - okolo £1200

ja juz skapitulowalem z wymyslaniem podstaw wyliczania ceny ubezpieczenia, przy czym np. po zaznaczeniu zamontowania tego tracka, cena nieznacznie maleje, doslownie kilka funtow, a po zmianie miejsca postoju z 'garaz' na 'ulica' - cena wzrasta tylko o kilka funtow takze...

Do góry stronyOffline

kephir

Post #9 Ocena: 0

2012-04-04 20:34:10 (13 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Cytat:

2012-03-27 23:46:00, andypolo napisał(a):
W UK polisa jest przypisana do osoby, a nie do auta. Jeśli ty jedziesz kogoś autem i zrobisz stłuczkę to podajesz numer swojej polisy, a nie właściciela auta.

chyba nie jest to jednak takie oczywiste, skoro po przedstawieniu sytuacji, agent mowi 'sory, ale musze zapytac sie 'starszego'. Na zaswiadczeniu o znizkach, mam napisane 'NCD - 5 years or more', 'Details of claims - accident'2011' - i nic nie jest napisane kto kierowal, tylko wypadek jest przypisany do polisy i nowa ubezpieczalnia nie wie co ma z tym zrobic... narazie zaliczyli mi znizki nie biorac pod uwage wypadku, ale beda sie kontaktowac z poprzednim ubezpieczycielem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2012-04-04 20:36:58 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Samo Third Party chyba zawsze jest droższe od Third Party Fire and Theft. Natomiast zdarza się, że dana firma ma promocję na Comprehensive i wyjdzie ono taniej. Choć w następnym roku tej promocji może już nie być...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 111 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,