MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Znawcy aut: juke czy polo?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2024-12-01 14:31:23 (6 miesięcy temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2024-12-01 13:30:44, ZlotaPerla2 napisał(a):
Teni nie ma nic ze sport, tylko w nazwie, bo to van.

ale na temat to ładne porównanie.

www.carsguide.com.au/nissan/juke/vs/volkswagen-polo

A vanem Perla, to on tez nie ma nic wspolnego:-]zawsze sie zastanawialam czemu go sportvan nazwali. Chyba dla przyciagniecia uwagi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-12-01 15:01:01 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2024-12-01 13:30:44, ZlotaPerla2 napisał(a):
Teni nie ma nic ze sport, tylko w nazwie, bo to van.

ale na temat to ładne porównanie.

www.carsguide.com.au/nissan/juke/vs/volkswagen-polo

O, fajny link ZP, dziex.

Tzn wyjasnie o chodzi z moja zloscia na mini. Bo to nie samochod tylko zabawka, w dodatku droga. Byc moze sobie zostawie, unSORn i niech czeka az mi wleci jakas extra kasa na naprawy. Co mnie wkurza, te wszystkie bajery, na ktorych sie nie zna,m. Np, opony sa run flat, ale okazuje sie, ze jedna byla zmieniona i nie jest run flat. No to BMW od razu, ze wszystkie musza byc run flat, ze i oczywscie wiadomo, ze tej samej firmy, wiec Pirelli. Na szczescie potem fajni mechanicy mnie oswiecili,, ze nic nie musi byc run flat, i ze specjalnie ludzie potem wymieniaja po kolei na zwykle, bo sa tansze. Ten fajny garage niestety pol godziny ode mnie, oni sie znaja na mini, bo do walnietych mini musza byc specjalni mechanicy- znawcy mini. I tak ze wszystkim.

Po prosty musze kupic inny samochod, nowszy i normalny w uzytku. A mini swoja droga mi zal sprzedawac, no bo jest mimo wszystko fajna zabawka, te umpa umpa glosniki, i jak akurat dziala to sie fajnie jezdzi. Miszczu kierownicy , szybcy- gniewni- wsciekli czy cos tam:-] tak wiec plan B jest zostawic. Plan C natomiast, wywiezc do Pl, brat jest mechanikiem z zawodu, moze sie pobawic, albo sprzeda na czesci czy cos.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2024-12-01 16:29:59 (6 miesięcy temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Przypomniałaś mi mojego kolegę ze szkolnej ławy, który od 1981 roku mieszka w Niemczech. Niemal całą swoją karierę przepracował w fabryce Opla w Bochum.
Jako pracownik Opla mogl sobie bodaj raz w roku kupić dowolny model że spora zniżką. I podążał tak od Kadeta do coraz lepszych modeli. Czaly czas marzył mu się jednak Mercedes, ostatecznie wynalazl wyśnione auto w Stutgarcie i kupił je u pracownika Mercedesa, który podobnie jak on korzystał z pracowniczych zniżek. Był to roczny, dwulitrowy diesel, którym dostojnie poruszał sie po niemieckich drogach.
Na początku lat 90-tych przyjechał do mnie, zastawiliśmy jego auta innymi na podwórku bo wtedy była plaga kradzieży. Wyszło że chciał pojechać do miasta w jakichś sprawach a ponieważ wiązało się to z przestawianiem aut żeby odblokować jego Mercedesa dałem mu swoje auto. To byl dwulitrowy diesel, Nissan Bluebird. Grześ pojechał i wrócił zachwycony tym jak to moje auto "idzie", o niebo lepiej od jego wołowatego Merca.

A wieczorem, przy kielichu oswiadczył: "już mnie ten mój Merc wku***a";!

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2024-12-01 17:34:16 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Namowiles mnie. Bedzie Nissan; ) : P
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2024-12-01 19:07:58 (6 miesięcy temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2024-12-01 11:01:17, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2024-12-01 10:33:23, Wielim napisał(a):
Mi się podoba XC60 i myślę nad nim, co do tego Juke to sam jego wygląd odstrasza, powinien się nazywać Joke ;)

Niestety nie, opoznienia są mega, cały czas przekładają od marca 2024 na kiedy była pierwsza data, musiałem przedłużać ofertę mortgage a teraz niedawno zrobic od nowa aplikacje o mortgage co trochę pokrzyzowalo mi plany i wydatki... ale jest światełko w tunelu, moze ruszy wszystko na dniach i wprowadzimy się do świąt Bożego Narodzenia.

Przepraszam za off top

Nie na temat….
A Ty juz w nowym domu?
Z ciekawosci pytam.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2024-12-01 20:46:02 (6 miesięcy temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-12-01 17:34:16, galadriel napisał(a):
Namowiles mnie. Bedzie Nissan; ) : P

Obecny Nissan należy do Renault. Koleżanka miała problemy ze skrzynia biegów w NOWYM aucie. To chyba była Altima.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2024-12-01 21:26:24 (6 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Mojego starego Nissana Primerę kiedyś wg znajomych fanów motoryzacji miałem zajechać bo trochę jechałem z całkowicie pustą chłodnicą. Zalecali jak najszybciej pozbyć się samochodu, bo silni niebawem padnie. Nie padał przez kilka dobrych lat. Do dziś go wspominam z łezką w oku jak muszę wymienić żarówkę...

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #8 Ocena: 0

2024-12-01 21:42:03 (6 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2024-12-01 21:26:24, daavid napisał(a):
Mojego starego Nissana Primerę kiedyś wg znajomych fanów motoryzacji miałem zajechać bo trochę jechałem z całkowicie pustą chłodnicą. Zalecali jak najszybciej pozbyć się samochodu, bo silni niebawem padnie. Nie padał przez kilka dobrych lat. Do dziś go wspominam z łezką w oku jak muszę wymienić żarówkę...

Nie ma już nic ze starych samochodów, tak jak nie ma nic z dawnego mięsa, mleka, piwa czy coca coli.

Off top.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

jolantina

Post #9 Ocena: 0

2024-12-02 13:40:30 (6 miesięcy temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Cytat:

2024-12-01 21:42:03, ZlotaPerla2 napisał(a):
Cytat:

2024-12-01 21:26:24, daavid napisał(a):

Nie ma już nic ze starych samochodów, tak jak nie ma nic z dawnego mięsa, mleka, piwa czy coca coli.

Off top.

*THUMBS UP*
Niedaleko nas jest fabryka Nissana. Spory procent ludzi, ktorych znam, pracuje tam, poznac ich po tym, ze jezdza Nissanami. Zarcik. A a serio, to jak kogos znam i pytam w luznej gadce, jak mu sie autko sprawuje, to mowia, ze gdyby nie pracowicza znizka to raczej by sie na to auto nie zdecydowali. A ogolnie zgadzam sie z Wielim, ze xc60 to zacne auto
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2024-12-02 14:44:16 (6 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2024-12-01 15:01:01, galadriel napisał(a):
O, fajny link ZP, dziex.

Tzn wyjasnie o chodzi z moja zloscia na mini. Bo to nie samochod tylko zabawka, w dodatku droga. Byc moze sobie zostawie, unSORn i niech czeka az mi wleci jakas extra kasa na naprawy. Co mnie wkurza, te wszystkie bajery, na ktorych sie nie zna,m. Np, opony sa run flat, ale okazuje sie, ze jedna byla zmieniona i nie jest run flat. No to BMW od razu, ze wszystkie musza byc run flat, ze i oczywscie wiadomo, ze tej samej firmy, wiec Pirelli. Na szczescie potem fajni mechanicy mnie oswiecili,, ze nic nie musi byc run flat, i ze specjalnie ludzie potem wymieniaja po kolei na zwykle, bo sa tansze. Ten fajny garage niestety pol godziny ode mnie, oni sie znaja na mini, bo do walnietych mini musza byc specjalni mechanicy- znawcy mini. I tak ze wszystkim.

Po prosty musze kupic inny samochod, nowszy i normalny w uzytku. A mini swoja droga mi zal sprzedawac, no bo jest mimo wszystko fajna zabawka, te umpa umpa glosniki, i jak akurat dziala to sie fajnie jezdzi. Miszczu kierownicy , szybcy- gniewni- wsciekli czy cos tam:-] tak wiec plan B jest zostawic. Plan C natomiast, wywiezc do Pl, brat jest mechanikiem z zawodu, moze sie pobawic, albo sprzeda na czesci czy cos.

Trzeba byc strasznym ignorantem, zeby wymienic tylko jedna opone na run flat, a druga na tej samej osi zostawic. Nie wspomne o drugiej osi. Moim zdaniem, wszystkie problemy z tym autem wynikaja z kiepskiej eksploatacji i zalowania pieniedzy przez poprzednich wlascicieli. Ale takie sa problemy starszych samochodow, gdy "druciarze" nimi jezdza. Warsztat pol godziny od domu, to wrecz rzut beretem jak na brytyjskie warunki.

Odnosnie serwisowania auta co 6500 mil, droga impreza, jak ktos robi duze przebiegi. Ja odrzucilam pomysl Kia Stinger od razu, jak przeczytalam, ze serwis jest co 6 tys mil. Ja bym spedzila pol zycia w serwisie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,