MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opona poszla

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2021-11-28 10:33:09 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No jak, przeciez nowe tam sprzedaja. To w National Tyres.

https://www.national.co.uk/mobile-tyre-fitting#siteheader

przy okazji, sprawdzilam czy dojezdzaja zeby zalozyc na miejscu asap, i nie ma takiej opcji. Na ich stroie niby jest mobile fittig tyres, ale jak zwykle w praktyce z tego nici.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-11-2021 10:35 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2021-11-28 10:55:28 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pare lat temu krotko po zmianie opon na nowki Pirelli jedna strzelila w trakcie jazdy.
I moglismy sobie pisac reklamacje, ani producent ani warsztat od zmiany sie nie poczuwaly do winy.

Szczescie, ze nic sie nie stalo, ze tylko na zmianie opony najprawdopodobniej sie skonczy.

A ubezpieczenie w ramach konta bankowego moze byc niezlym rozwiazaniem, czesto objemuje ubezpieczenie podrozne, breakdown cover, ubezpieczenie telefonow itp.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2021-11-28 11:02:31 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Krotko po zmianie, nastepny dzien? Nie mam przy sobie kwitka, ale ponoc jest gwarancja. To by raczje nie mialo sensu jesli mechanik nie jest odpowiedzialny jesli cos skopie. To faktycznie by bylo lepiej samemu sobie kupic i zalozyc opony, ale chyba wlasnie o to chodzi, zeby zrobil to ktos kto sie na tym zna, ergo bierze odpowiedzialnosc jesli cos jest nie tak?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-11-2021 11:04 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #4 Ocena: 0

2021-11-28 11:45:11 (4 lata temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Opona, guma mogła być sparciała przez np. nieprawidłowe magazynowanie itp. Młody przesadził z ciśnieniem, niska temp. dopełniła dzieła:-|

Każda opona ma na boku wytłoczone miejsce i datę produkcji. Dwie ostatnie cyfry oznaczają rocznik, a dwie poprzednie, numer tygodnia w roku produkcji. Oponę 36 miesięcy i starsza chyba nie uznaje się za nową.

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-11-28 11:47:42 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-11-28 11:45:11, fugazi napisał(a):

Opona, guma mogła być sparciała przez np. nieprawidłowe magazynowanie itp. Młody przesadził z ciśnieniem, niska temp. dopełniła dzieła:-|

Każda opona ma na boku wytłoczone miejsce i datę produkcji. Dwie ostatnie cyfry oznaczają rocznik, a dwie poprzednie, numer tygodnia w roku produkcji. Oponę 36 miesięcy i starsza chyba nie uznaje się za nową.

Obawiam sie, ze z TEJ opony juz takich informacji sie nie uzyska - cos strasznego! ona sie z boku cala rozeszla.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #6 Ocena: 0

2021-11-28 11:49:34 (4 lata temu)

fugazi

Mężczyzna

Ale z drugiej i można w warsztacie sprawdzić w niej ciśnienie

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-11-28 11:51:31 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Jest gwarancja bo sprawdzilam przy bukowaniu. Onilne moge zabukowac na wtorek, a w poniedzialek tam pojade sprawdzic czy moga z punktu zrobic. Bo nie wiem czy moge tak jezdzic na tej zapasowej? Jest naklejka na niej, ze do 80k/h (to chyba 50 mil tak?

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #8 Ocena: 0

2021-11-28 11:54:03 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Mozesz jezdzic ile ci sie podoba na zapasowej, byle wolno :-p

Tak 80km to dokladnie 50mil

Fugazi, racja, jest jeszcze ta druga opona.

Swoja droga, jak by mi tak opona poszla to juz mogila, nic bym nie zrobila, bo zapasu nie mam, tylko kit naprawczy - a co tu by bylo naprawiac, to trzerba by od nowa wyprodukowac :-8

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 28-11-2021 12:02 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2021-11-28 12:09:32 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Odnośnie assistance, ja mam płatne konto w Nationwide, które za 13 funtow miesięcznie daje: ubezpieczenie podróżne, roadside assistance, ubezpieczenie telefonu, itp. Korzystałam z tego roadside assistance raz i lokalny gość przyjechał w 20 minut. Ale od tego czasu mogło wiele się zmienić: ciecie kosztów, itp.

Dobrze, ze masz zapas, bo teraz coraz mniej samochodów ma. W jednym mam, w drugim nie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #10 Ocena: 0

2021-11-28 12:11:26 (4 lata temu)

fugazi

Mężczyzna

No tak. Przy setce na motorwayu takie zdarzenie to kaplica.

Biedny motor:-]

Do góry stronyOnline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,