MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opona poszla

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2021-11-28 07:10:24 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

i co teraz zrobic?

Wczoraj zmienialam opony. Jakos dziwnie mi sie po tym jechalo, ale nic to. Dzis rano w trasie huk i potem jade jade jakies dziwne dzwieki jakby samochod sie mial rozleciec, ale nic nie pokazuje na kontrolce. Jakos dojechalam do pracy, patrze a tu opona (jedna z tych wymionych wczoraj) cala w strzepach.

Mam zapasowa (chyba) ale ogolnie co z tym rozbic, bo nigdy wczesniej mi sie taka sytuacja nie zdarzyla.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

admiralbibol

Post #2 Ocena: 0

2021-11-28 08:45:33 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Dzwon po swoje breakdown cover jesli masz, a jak nie to lewarek i wymiana samemu.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2021-11-28 08:53:58 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Wymien i reklamacja, sama kupowalas te opony, czy tam gdzie wymieniali ci to sprzedali?

Latwo sie kolo zamienia (jak masz zapas i te srobki specjalne) ale chyba masz, bo by ci wczoraj tez nie wymienili.

You Tube ;-)

Na zaparkowanym na prostej aucie najpier luzujesz troche te srobki, potem podnosisz auto na lewarku - powinien byc ba bagazniku - wazne lewarek musi isc w takie specjalne miejsce bo progi sobi uszkodzisz, potem calkiem odkrecasz kolo i nakladasz drugie dokrecasz najpierw znowu na lewarku a potem mocniej juz jak auto stoi - gotowe :-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-11-28 08:56:09 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Firma mi przysle kogos zeby wymienil opone. Ale do AA tez zadzwonie. Nie rozumiem jednego, jesli to sie nagle stalo po wczorajszej wymianie opon to cos zrobili chyba jednak zrobili zle? Czytam, ze przy zmianie tyres oni robia re align opon, czyli co, jesli ktos zmieni opone ot tak, to nie musi tego re align kol robic? A co jesli to drugie tez zle zalozyli (bo dwa wyminilam tylne) i pojdzie drugie jak bede w wracac wieczorem. Ja cos czulam ze jakos dziwnie sie jedzie od czasu wymiany kol, ale myslalam, moze dlatego ze nowe i dlatego tak "sztywno sie jedzie" czy cos.

Cytat:
Wymien i reklamacja, sama kupowalas te opony, czy tam gdzie wymieniali ci to sprzedali?

Oczywiscie wymienili oni tam gdzie kupilam. Jeszcze wlasnie sie zastanawialam czy wszystko bdedzie ok jak widzialam +- 17latek to wymienia. No i najwyrazniej nie jest. Czyli co, to zepsute kolo jutro do reklamacji zawiezc?

Ja nie bede nic grzebac w tym. Po to kupuje ulsuge, zebym wlasnie nie musiala sama tego robic.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-11-2021 08:59 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2021-11-28 09:27:17 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Może opona była trefna. Oczywiście złóż reklamacje tam gdzie kupiłaś i wymienilas oponę.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-11-28 09:30:34 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Chyba tak, bo wyslalam zdjecia ZP na messangerze i powiedziala, ze normalnie sie tak nei dzieje- opona sie z boku rozeszla.

No i ze mam jechac na zapasowej 50m/h wiec teraz kombinuje inna trase zeby nie wjezdzac na motorway: /

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-11-28 09:43:38 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Duzo szczescia w nieszczesciu, ze ci sie nic nie stalo, bo mogla byc tragedia przez biedne niedouczone dziecko.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2021-11-28 09:47:24 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

No, jeszcze musze wrocic. Jak dojade to sie bedziemy cieszyc, ze nic sie stalo; )

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-11-28 09:55:14 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

a tak swoja droga, macie umowa z AA lub RAC, a jesli tak ile miesiecznie was to kosztuje? Sprawdzam ceny i jest w AA 6 na miesiac jesli na mnie albo 8 na miesiac jesli na samochod, nie wiem ktora opcje wybrac. Jest tez opcja w Lloyds banku zmienic konto na Club PLatinum, wtedy ubzepieczenie z AA jest wliczone (ponoc) ale to wyjdzie drozej niz 6 na miesiac.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2021-11-28 10:08:00 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2021-11-28 09:43:38, ZlotaPerla1 napisał(a):
Duzo szczescia w nieszczesciu, ze ci sie nic nie stalo, bo mogla byc tragedia przez biedne niedouczone dziecko.

A moze opona była trefna a nie źle założona? Może jakaś stara, skruszała?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,