MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czyja wina, kolizja

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2020-02-22 12:50:56 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Nagraniem też można sobie szkodę zrobić.

A odnośnie filmu to moim zdaniem wina ciężarówki. Samochód osobowy zatrzymał się to raz. Ciężarówka miała czas żeby zatrzymać się. Kierowca samochodu osobowego wcale nie wtargnąłączy nagle na drogę. W momencie zdarzenia był już na drodze dobrą chwilę. Oczywiście te ostatnie to kwestia dyskusyjna. No i jest jeszcze jeden argument obciążający ciężarówkę: to profesjonalny kierowca powinien być gotowy na różne zdarzenia.

Mnie uczyli na szkoleniu, że kierowca ciężarówki musi być ostrożny bo w razie wątpliwości na jego niekorzyść działa to, że jest kierowcą profesjonalnym. Ponadto uczono mnie, że jak nie wiem co na drodze zrobić to mam się zatrzymać i pozwolić drugiemu kierowcy rozwiązać problem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #2 Ocena: 0

2020-02-22 13:18:57 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

*NO*
Cytat:

2020-02-22 12:50:56, daavid napisał(a):
.. No i jest jeszcze jeden argument obciążający ciężarówkę: to profesjonalny kierowca powinien być gotowy na różne zdarzenia.
..

Jakoś do mnie to nie przemawia:-8

To mniej więcej jak: Każdy Japończyk to dobry karateka, każdy Chińczyk to dobry kucharz a każdy Polak to pijak.

Otrzymanie licencji na cięzarówke nie jest jednoznaczne z nabyciem doświadczenia.

A może to był jego pierwszy kurs? zawodowy.:-8

Takie tam gadanie, jego wina bo on jest zawodowym kierowcą:-(*STOP* *NO*

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 22-02-2020 13:26 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2020-02-22 13:47:50 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

No to mówię Ci, że tak jest. Zawsze powiedzą, że na kierowcy który wykonuje swoją profesje jest większa presja. Oczywiście tutaj liczą się przede wszystkim przepisy, ale ich interpretacja może być różna.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #4 Ocena: 0

2020-02-22 14:10:30 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

No tak, napisane to napisane a życie swoją drogą.
W gazetach też napisane że w kraju nadwiślańskim to dobrobyt jest:-]
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-02-22 14:38:45 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-02-22 12:12:18, keramczak napisał(a):
Ale chyba to właściciel kamery decyduje czy uszyje nagrań czy nie😇😀🤓

O ile moze zadecydowac, bo jak bedzie powazniejszy wypadek, to policja zwyczajnie skonfiskuje nagranie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #6 Ocena: 0

2020-02-22 16:00:27 (5 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Jakkolwiek absurdalnie to zabrzmi, auto, które przed kolizja zatrzyma się, ma większą szansę na wybrniecie z sytuacji "na tarczy"

Nie wiem czy akurat ma to jakiś związek ale zauważcie, że auta wyjeżdżające z podporządkowanych, często zatrzymują się na środku skrzyzowania albo wystawiają "nos" powodując, że wszyscy z pierwszeństwem przejazdu i tak muszą zwolnić lub zatrzymać się gdyż inaczej nie przejadą. Ale podporządkowane zatrzymują się, uderz takiego i twoje pierwszeństwo przejazdu nagle przestaje mieć znaczenie. Czy tak się jeździ, nie sadze, ale takie są realia.

Mówię to z perspektywy osoby zgłaszającej ok 20 kolizji drogowych rocznie. Wszystko firmowe ciężarówki.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 22-02-2020 16:20 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,