Str 3 z 3 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2020-02-22 12:50:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nagraniem też można sobie szkodę zrobić.
A odnośnie filmu to moim zdaniem wina ciężarówki. Samochód osobowy zatrzymał się to raz. Ciężarówka miała czas żeby zatrzymać się. Kierowca samochodu osobowego wcale nie wtargnąłączy nagle na drogę. W momencie zdarzenia był już na drodze dobrą chwilę. Oczywiście te ostatnie to kwestia dyskusyjna. No i jest jeszcze jeden argument obciążający ciężarówkę: to profesjonalny kierowca powinien być gotowy na różne zdarzenia. Mnie uczyli na szkoleniu, że kierowca ciężarówki musi być ostrożny bo w razie wątpliwości na jego niekorzyść działa to, że jest kierowcą profesjonalnym. Ponadto uczono mnie, że jak nie wiem co na drodze zrobić to mam się zatrzymać i pozwolić drugiemu kierowcy rozwiązać problem. |
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2020-02-22 13:18:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
![]() Cytat: 2020-02-22 12:50:56, daavid napisał(a): .. No i jest jeszcze jeden argument obciążający ciężarówkę: to profesjonalny kierowca powinien być gotowy na różne zdarzenia. .. Jakoś do mnie to nie przemawia ![]() To mniej więcej jak: Każdy Japończyk to dobry karateka, każdy Chińczyk to dobry kucharz a każdy Polak to pijak. Otrzymanie licencji na cięzarówke nie jest jednoznaczne z nabyciem doświadczenia. A może to był jego pierwszy kurs? zawodowy. ![]() Takie tam gadanie, jego wina bo on jest zawodowym kierowcą ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 22-02-2020 13:26 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2020-02-22 13:47:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
No to mówię Ci, że tak jest. Zawsze powiedzą, że na kierowcy który wykonuje swoją profesje jest większa presja. Oczywiście tutaj liczą się przede wszystkim przepisy, ale ich interpretacja może być różna.
|
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2020-02-22 14:10:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
No tak, napisane to napisane a życie swoją drogą.
W gazetach też napisane że w kraju nadwiślańskim to dobrobyt jest ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2020-02-22 14:38:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-02-22 12:12:18, keramczak napisał(a): Ale chyba to właściciel kamery decyduje czy uszyje nagrań czy nie😇😀🤓 O ile moze zadecydowac, bo jak bedzie powazniejszy wypadek, to policja zwyczajnie skonfiskuje nagranie. Carpe diem.
|
|
|
radzik77 | Post #6 Ocena: 0 2020-02-22 16:00:27 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jakkolwiek absurdalnie to zabrzmi, auto, które przed kolizja zatrzyma się, ma większą szansę na wybrniecie z sytuacji "na tarczy"
Nie wiem czy akurat ma to jakiś związek ale zauważcie, że auta wyjeżdżające z podporządkowanych, często zatrzymują się na środku skrzyzowania albo wystawiają "nos" powodując, że wszyscy z pierwszeństwem przejazdu i tak muszą zwolnić lub zatrzymać się gdyż inaczej nie przejadą. Ale podporządkowane zatrzymują się, uderz takiego i twoje pierwszeństwo przejazdu nagle przestaje mieć znaczenie. Czy tak się jeździ, nie sadze, ale takie są realia. Mówię to z perspektywy osoby zgłaszającej ok 20 kolizji drogowych rocznie. Wszystko firmowe ciężarówki. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 22-02-2020 16:20 ] |