MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stłuczka nie z mojej winy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 6 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2018-10-29 17:25:00 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ciekawe jak Ty bys sie czul, gdyby ktos rozpowiadal o Tobie wszystkim dookola, ze spowodowales wypadek. Pewnie skarzylbys sie na forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2018-10-29 19:24:21 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja dziś też straciłem cały dzień . Taxi nie chciała odpalić chociaż wszystkie kontrolki komputer światła radio działało więc nie pomyślałbym że to bateria . Właściciel taxi i serwis w który się nią opiekuje radził stukać w kierownice na godzinie siódmej bo to na 99% immobiliser się zablokował ... A ja jak głupi stukalem i nic . Zadzwoniłem po RAC podjechał koleś po 3 godzinach i po podłączeniu kompa bateria do wymiany ehhh ale że nie ma takiej na stanie to jadę do serwisu i tam wymianiaja powrót do domu w korkach na A13 bo już się nie chciało pracować ... ehhh takie życie ;) miejmy chociaż nadzieję że to była przyczyna i jutro normalnie odpali

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 29-10-2018 19:25 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2018-10-29 19:38:13 (7 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2018-10-29 17:25:00, Richmond napisał(a):
Ciekawe jak Ty bys sie czul, gdyby ktos rozpowiadal o Tobie wszystkim dookola, ze spowodowales wypadek. Pewnie skarzylbys sie na forum.

Absolutnie nie. Dlaczego miałbym to robić?
P.S.
Ten jaguar jest po zbóju.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Emeryt56

Post #4 Ocena: 0

2018-10-29 20:39:46 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

Taxi nie chciała odpalić chociaż wszystkie kontrolki komputer światła radio działało więc nie pomyślałbym że to bateria . chociaż nadzieję że to była przyczyna i jutro normalnie odpali

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 29-10-2018 19:25 ]

Jak Ci rozrusznik nawet nie "pykał" to może być cos innego.
Hmm... może ten model tak ma że jak na aku napięcie się obniży to nie pozwala zakręcić? ale wątpię.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2018-10-29 21:55:36 (7 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2018-10-29 17:24:47, karjo1 napisał(a):
Zamiast byc zadowolonym, ze tak naprawde nic nikomu sie nie stalo, to wkrecasz sie w 'robienie kolo...'.
Po co, na co, co chcesz uzyskac?

Odreagować mój stres.
Cytat:

Bo na razie jest auto zastepcze, w ramach ubezpieczenia pewnie cena rynkowa do uzyskania, bo po wygladzie to do kasacji samochod.

Jutro się okaże.
Cytat:

Skoro cena rynkowa, to gdzie problem z nabyciem podobnego egzemplarza?

Zależy, na ile go wycenią. Może to być poniżej średniej.
Cytat:

Zreszta nie musi to byc dokladnie taki sam, Twoja decyzja.

Oglądam na strone autotrader i cena się waha od £3000 do £4000. W styczniu 2009 dałem ponad £11000.
Zaczyna mi się coraz bardziej podobać ten zastępczy jaguar XE. Problem polega na tym, że produkują je dopiero od niedawna, a najtańsze z nich chodzą po minimum £13000-14000. W tej cenie dostępnych jest zaledwie kilka. Po krótkim teście z jazdy po mieście, trzymanie się drogi tego jaguara nie powala, bo tu BMW jest znacznie lepsze. Natomiast elektronika, konsola kierowcy, wyświetlacze, plus wygoda siedzenia w fotelu są lata świetlne przed moim BMW. Inna liga to za mało powiedziane.
Cytat:

Podobnie z czasem szukania, nie wyglada to na rzadki okaz w pojedynczych egzemplarzach.

Tu nie chodzi o czas szukania, ale czas potrzebny na odebranie.
Cytat:

Do tego nie ma problemu z odzyskaniem utraconych dochodow za wolne z pracy.

Nic o tym nie wiem, bo nie miałem z takim czymś poprzednio do czynienia. Masz na ten temat dużo większą wiedzę.
Na razie nic nie straciłem, ale musiałem wziąć emergency holidaya na pójście do lekarza plus odebranie samochodu zastępczego. Coś się z tym da zrobić?
Cytat:

Po nowe autko mozna jechac w czasie weekendu, autem zastepczym, zamowic dowiezienie na adres.

To jedyna możliwość, bo nikt mi nie da urlopu między poniedziałkiem a piątkiem, bo po prostu nie jest dla nikogo dostępny. Przenieśli część działu do Indii, a tam chłopaki i dzieczyny sobie po prostu nie radzą, więc nie są w stanie zrekompensować doświadczonych ludzi, którzy odeszli z pracy od nas w Coventry.
Jak odzyskać koszt paliwa za dojazd po nowe auto? Co, gdy się mi konkretne nie spodoba i będę musiał oglądać 2-3 w lokalizacjach oddalonych ode mnie o kilkadziesiąt mil?
Cytat:

A pomysl z kosztami za pomoc kolegi w wyborze nowego nabytku, to juz chyba przesada, nie ma takiej uslugi w ramach rekompensaty ;).

Nie spodziewałem się, że będzie. Samemu nie mam co jeździć, bo się nie znam na autach. Kupiłem tu pierwsze 6 miesięcy po przyjeździe i brało olej. Minimum 3 razy więcej wydałem w naprawy, niż za nie dałem.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 29-10-2018 21:58 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2018-10-29 22:29:09 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

null
Cytat:

2018-10-29 20:39:46, Emeryt56 napisał(a):
Cytat:

Taxi nie chciała odpalić chociaż wszystkie kontrolki komputer światła radio działało więc nie pomyślałbym że to bateria . chociaż nadzieję że to była przyczyna i jutro normalnie odpali

Jak Ci rozrusznik nawet nie "pykał" to może być cos innego.
Hmm... może ten model tak ma że jak na aku napięcie się obniży to nie pozwala zakręcić? ale wątpię.

Nie wiem .Facet z RAC po przekręceniu kluczyka odrazu powiedział że to bateria . A było słychać tylko takie "cyk" . Podladowal troszkę ze swojego vana , rozrusznik lekko zaczął kręcić ale było mało . Podladowal więcej i jeszcze z żółtego boxu dodatkowo i odrazu odpaliło. Sprawdził w testerze na tablecie że ładowanie jest ok tylko bateria słaba . Podjechałem tak do swojego garażu , wymienili baterie . Odpaliłem i zgasiłem z 10 razy i wszystko ok . Wróciłem do domu . Byłem teraz sprawdzić po 4 godzinach od zgaszenia silnika . Nadal odpala odrazu po przekręceniu kluczyka

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 29-10-2018 22:29 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2018-10-29 22:34:40 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Chris, chyba nie oczekujesz, ze ubezpieczenie wyplaci odszkodowanie w cenie auta sprzed 9 lat.
Urlop na zadanie jest pelnoplatny, wiec odpada kwestia utraty zarobku.
Co do wyboru autka o mile od adresu, to Twoj wolny wybor.
Nikomu nie przyjdzie do glowy pokrywac zachcianke sprowadzenia auta z drugiej polkuli.
Odrobina zdrowego rozsadku i dystansu i bedzie dobrze.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2018-10-29 23:22:31 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nawet jakbys kupil GAP insursnce, to żadne nie pokryloby utraty wartosci w przeciagu 9 lat. Masz BMW, ktore ma x lat i dostajesz odszkodowanie za taki samochod. Nie wazne ile kosztowal 9 lat temu czy jak byl nowy. Tak dziala rynek. Chcesz auto, ktore nie traci na wartosci, to kup cos kolekcjonerskiego i trzymaj w garazu.

Zawsze mozesz wziac XF w leasing, czasami chodza po £7K za 2 lata. Ale wtedy powiesz, ze Twoje uzywane BMW stracilo mniej na wartosci w ciagu 9 lat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #9 Ocena: 0

2018-10-29 23:24:15 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Wielim , to co opisujesz to pasuje do rozładowanego aku .
Czy ten aku po wyjęciu z auta był sprawdzany na specjalnej maszynie ?
Może Ci altek się kończy i słabo ładuje ?
Albo coś ci w nocy kradło prąd ?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2018-10-29 23:28:09 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Właśnie wczoraj był u mnie kolega który wymienił Forda Kuge na Peugeota 108 . W momencie kupna Forda wziął go w leasing , nie wiem ile lat temu to było ale napewno z więcej niż 5 . Wartość auta około 20k funtów . W momencie gdy wymieniał na Peugeota auto wycenili mu na max 6 tysięcy i tyle kosztował ten Peugeot . Dopłacił 250 funtów za sprowadzenie go ze Szkocji . Autko w środku fajne , fajne wyposażenie ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy opłacało się wymieniać . Kuga większa, lepsza i ładniejsza . Ale to jego osobisty wybór. W sumie jest sam to duże auto mu nie potrzebne . Ale nie o niego chodzi tylko jak spadają ceny auta w kilka lat nawet i kilka razy tańsze

Edit
Do Emeryt56 , nie wiem Panie nie znam się na mechanice ;) w piątek byłem parę godzin na mieście później pojechałem na imprezę do znajomych i auto stało do soboty popołudnia ale odpaliło normalnie . Pojechałem te kilkanascie mil do domu . W niedzielę tylko do kościoła kilka mil . Było ok . Świateł bym raczej nie zapomniał zgasić bo jest charakterystyczny dźwięk jak zostawię je włączone po zgaśnięciu silnika . Nawet nie wiem czy jest zapałałem chociaż nie wiem bo padał obfity deszcz . Dziś już nie odpalał . Nie bardzo interesowałem się co zrobili ze starą bateria bo ja wynajmuje taksówkę i wszelkie naprawy czy przyjazd RAC nie jest opłacane z mojej kieszeni . Tak jak wymiana akumulatora w garażu z którym ma podpisaną umowę właściciel taxi . Dlatego w to nie wnikam . Także dlatego że nie znam się na mechanice . Jedyne co wcześniej myślałem że jak wszystko elektryczne działa jak światła radio czy kontrolki się palą i wyświetlacz to to raczej nie bateria . Okazało się inaczej . Bynajmniej RAC tak stwierdził i po wymianie baterii narazie jest ok . Dlatego nie wnikam. Co do ładowania to Pan z RAC robił test , podłączył kable w okolice baterii i tableta . Po kilku minutach wyszło że ładowanie jest jak najbardziej ok i powiedział sloenid że to bateria . Podejrzewam że emergency serwis z RAC to noeckacys super fachowcy tylko tacy do naprawienia prostych spraw jednak póki co taxi odpala z nowa bateria . Zobaczę jutro

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 29-10-2018 23:39 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,