Cytat:
2017-09-29 22:22:00, Richmond napisał(a):
Sklepy u mnie maja okreslony darmowy czas, nie trzeba nic kupować: Waitrose i Morrison. Nie ma problemow z parkowaniem, mimo ze Waitrose dzieli parking ze stacja kolejowa.
Co do zatrzymania sie w sklepie bez zakupow,jest to jak najbardziej mozliwe, gdy wpadlo sie zobaczyc czy jest dany produkt czy promocja na cos interesujacego. Moze sklep byl akurat po drodze.
Ja i tak rzadko jezdze samochodem do sklepu, bo sa za blisko, a jak juz sie wybiore to zwykle jak nie ma ludzi. Do Morrisona nie jezdze od czasu jak zamkneli jeden wyjazd, a drugi jest wąski i nie chce ryzykować podrapania felg.
Były zakusy by zrobić parkingi płatne. Na razie w wielu miejscach domalowali żółte linie, gdzie do tej pory ich nie było. Mniej na dole w Caterham, a wiecej na Caterham on The Hill/
Ale ludzie się zbuntowali i pomysł parkingów płatnych został oddalony. Za to podobno cześciej ma przyjeżdżać kontrola i łotać mandaty za stanie na żółtych liniach. I faktycznie widziałem dwa razy i raz mi się upiekło dosłownie dwie minuty, na drodze koło pizza expres.
Do puki councill nie zrobi płatnych parkingów na H str, to nie będzie cyrku w tych sklepach. Ja tam na dole to znowu wybieram Morrisona, właściwie to tam ryby i owoce morza kupuję, bo na górze w tesco tylko pakowane ryby są.
Ale jak vanem to muszę się zatrzymać zaraz przy wjeździe koło drzewa i potem wycofać, co powoduje konsternacje zwłaszcza u mamusiek

)) Jedna ostatnio nie dość ze wjechała by mi w dupe zachowywała się jak by była w amoku, nie wiem dzieci głodne po szkole czy jak? To jeszcze nie mogła pojąć że ja dalej do przodu wjechać nie dam rady
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Częściej to tam schodzę z góry na piechotę, dotleniam się spalinami idąc wzdłuż podjazdu pod górę

))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.