MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat £90 za parking pod Lidlem w Eastbourne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AgentOrange

Post #1 Ocena: 0

2017-09-29 13:28:43 (8 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Czyli polityka firmy Lidl polega na : " Kupujesz u nas i parkujesz u nas , ale jak nie zabrałeś paragonu za zakupy to zapłacisz mandat za parkowanie". Wspaniała promocja sklepu.

A mi się to podoba - mogę pojechać do sklepu na zakupy bo są sznase że będzie parking na którym mogę zaparkować bo sklep stara mi się to ułatwić zniechęcając ludzi którzy zajmują miejsca przeznaczone dla klientów pod sklepem nie robiąc zakupów.
To tak, jakby do restauracji weszła wycieczka aby zjeść fastfood przyniesiony w torbie z McDonald's. Klienci którzy chcieliby zjeść coś z restauracji zostaliby odesłani z kwitkiem bo wszystkie stoliki są zajęte.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2017-09-29 16:34:35 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tak...po czesci Kolega powyzej ma racje. Swoiste wymuszanie zachowan, ktore powinny byc spoleczna norma.

Na szczescie nie robie zakupow w Lidl,a po tym co przeczytalem, to z pewnoscia takowego sklepu nie odwiedze w przyszlosci. Przynajmniej nie, gdy musialbym zostawic samochod na parkingu pod Lidlem. Znajac zycie, to na pewno zapomnialbym o skanerach itd.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2017-09-29 17:23:00 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mnie na parkingach podsklepowych najbardziej denerwuje patologia która parkuje na miejsca przeznaczone dla osób z dzieckiem , nawet jak wokół jest kilkanaście innych wolnych miejsc to musza tam parkować a później kobieta nie może z samochodu ani wózka ani dziecka wyciągnąć bo nie może drzwi szeroko otworzyć czy bagażnika . Takich powinni karać

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2017-09-29 17:29:26 (8 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

błąd

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #5 Ocena: 0

2017-09-29 18:02:57 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Cytat:

2017-09-29 13:28:43, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Czyli polityka firmy Lidl polega na : " Kupujesz u nas i parkujesz u nas , ale jak nie zabrałeś paragonu za zakupy to zapłacisz mandat za parkowanie". Wspaniała promocja sklepu.

A mi się to podoba - mogę pojechać do sklepu na zakupy bo są sznase że będzie parking na którym mogę zaparkować bo sklep stara mi się to ułatwić zniechęcając ludzi którzy zajmują miejsca przeznaczone dla klientów pod sklepem nie robiąc zakupów.
To tak, jakby do restauracji weszła wycieczka aby zjeść fastfood przyniesiony w torbie z McDonald's. Klienci którzy chcieliby zjeść coś z restauracji zostaliby odesłani z kwitkiem bo wszystkie stoliki są zajęte.

Zgadzam się z Tobą , ale skoro już cytujesz mój post to nie wyrywaj zdań z kontekstu proszę. Porównanie z wycieczką do McDonald's nie bardzo trafne , ale poziom tej "restauracji" można porównać z Lidlem. Tu i tu klient nie jest ważny.

Do góry stronyOffline

4ary

Post #6 Ocena: 0

2017-09-29 20:24:59 (8 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Zapraszam do mojego małomiasteczkowego lidla. Wielki parking i nic nie trzeba kupowac.:-]
Tez mnie kiedys skasowali ale to pod morissonem i parkowałem ponad 3 godz.

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 29-09-2017 20:26 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2017-09-29 20:34:08 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Parking powinien byc dla klientow sklepu/firmy, ale glupio byloby mi parkowac pod sklepem, w ktorym nie jestem pewna czy cokolwiek kupie, a za ogladanie polek moge dostac mandat. Z drugiej strony, nikt chyba nie jezdzi specjalnie do duzych supermarketow po mala butelke wody mineralnej czy puszke Red Bulla. Jest tyle innych sklepow

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 29-09-2017 20:35 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2017-09-29 20:45:51 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

W Morrisonie w Grays jest to dobrze rozwiazane , parking kosztuje funta i mozna stac chyba max 4 godziny , jezeli robimy zakupy w sklepie powyzej 5 futnow i pokazemy paragon to odlicza tego funta od zakupow , w innych Morrisonach zasada jest podobna z malymi zmianami , np w Morrisonie na Stratford w Londynie rowniez placimy funta ale juz tylko za dwie godziny , dodatkowo nie mozemy oddac nikomu innemu biletu ani doplacic za nastepne dwie godziny poniewaz przy zakupie biletu nalezy wpisac rejestracje swojego pojazdu , w Grays tego nie ma w maszynie - wrzucasz funta wciskasz przycisk i wyskakuje bilecik

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2017-09-29 20:59:45 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

To ciekawe bo u mnie w Londynie nie placimy za parking nic, ani przy Morrisonie, ani przy Lidlu i nikt nigdy nie pytal o zaden paragon, ale tez i my nigdy nie parkowalismy w celach innych niz zakupy w danym sklepie

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2017-09-29 21:03:57 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2017-09-28 20:12:02, Richmond napisał(a):
Nigdy nie bylam w Lidlu w UK, ale na pewno nie czuje sie zachecona po tym co przeczytalam. Aldi w UK tez robi takie szopki?

W sumie dawno nie byłem na Selsdon w Aldi. jakoś mi ten sklep nie podchodzi, do tego tak mały parking że Vanem ciężko tam zawrócić nie mówiąc o zaparkowaniu.

Jak jadę od strony Bromley to wolę już odbić na New Addington i tam kupić w Lidlu.
Też parking niewielki, ale i ludzi mało.

Fakt że byłem tam ostatnio chyba z rok temu...

Ale takie systemy i taką politykę ma coraz więcej sklepów.
Przecież wiele waitrose spotkałem się z sytuacjami gdzie aby mieć darmowy parking trzeba zrobić zakupy np za 10 lub 20 funtów (Fulham) jak nie to trzeba zapłacić, już nie pamiętam, bo odkąd mam maszynę na vanie to już nie parkuję, ale było coś ok 6 funtów za godzinę.

Nie jestem pewien, ale jak zaparkujesz na parkingu lidla i nic nie kupisz to zakładam że trzeba podejść do kasy i zapłacić za parkowanie.

Możliwe że są jeszcze sklepy gdzie nie ma opłat, ale ja od dłuższego czasu się spotykam. Na pewno są w miejscach gdzie są problemy z parkowaniem, Clapham Jtc, w tym tygodniu byłem na Wallington i wcześniej w kilku miejscach na terenie całego Londynu... Bromley też mi się coś kojarzy... seven siters,,, bo zazwyczaj wpadam tam po warzywa bo są mniej napompowane wodą niż "markowych" sklepach, owoce i coś na ząb do chrupania wczasie nudnej jazdy :-8 :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,