Cytat:
2017-09-28 20:12:02, Richmond napisał(a):
Nigdy nie bylam w Lidlu w UK, ale na pewno nie czuje sie zachecona po tym co przeczytalam. Aldi w UK tez robi takie szopki?
W sumie dawno nie byłem na Selsdon w Aldi. jakoś mi ten sklep nie podchodzi, do tego tak mały parking że Vanem ciężko tam zawrócić nie mówiąc o zaparkowaniu.
Jak jadę od strony Bromley to wolę już odbić na New Addington i tam kupić w Lidlu.
Też parking niewielki, ale i ludzi mało.
Fakt że byłem tam ostatnio chyba z rok temu...
Ale takie systemy i taką politykę ma coraz więcej sklepów.
Przecież wiele waitrose spotkałem się z sytuacjami gdzie aby mieć darmowy parking trzeba zrobić zakupy np za 10 lub 20 funtów (Fulham) jak nie to trzeba zapłacić, już nie pamiętam, bo odkąd mam maszynę na vanie to już nie parkuję, ale było coś ok 6 funtów za godzinę.
Nie jestem pewien, ale jak zaparkujesz na parkingu lidla i nic nie kupisz to zakładam że trzeba podejść do kasy i zapłacić za parkowanie.
Możliwe że są jeszcze sklepy gdzie nie ma opłat, ale ja od dłuższego czasu się spotykam. Na pewno są w miejscach gdzie są problemy z parkowaniem, Clapham Jtc, w tym tygodniu byłem na Wallington i wcześniej w kilku miejscach na terenie całego Londynu... Bromley też mi się coś kojarzy... seven siters,,, bo zazwyczaj wpadam tam po warzywa bo są mniej napompowane wodą niż "markowych" sklepach, owoce i coś na ząb do chrupania wczasie nudnej jazdy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.