MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat za parkowanie z wywieszonym zezwoleniem.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Deymien

Post #1 Ocena: 0

2016-11-08 21:41:12 (9 lat temu)

Deymien

Mężczyzna

Z nami od: 08-11-2016

Witam wszystkich.

Dostałem mandat za parkowanie w miejscu niedozwolonym, jest to osiedle na którym wynajmuję pokój. Moje miejsce parkingowe wyznaczone na tym terenie to specjalne miejsca dla wizytorów. Gdy wieczorem wróciłem do domu z pracy - wszystkie miejsca dla były zajęte przez pojazdy mieszkańców. W tej sytuacji zostałem zmuszony do zaparkowania obok wyznaczonych miejsc. Autko stało całą noc rano po 11:00 poszedłem się przeparkować zobaczyłem zółtą naklejkę na szybie auta - cyknęli mi fotki i wlepili mandat :P. Napisałem w sprawie apelacji jednak została odrzucona twardo trzymają się że stoi obok i nie ma bata nie uwzględniają mojego wyjaśnienia... Miejsca wizytorskie zwolniły się nad ranem gdy ludzie wyjechali do pracy, dlatego mój pojazd znajdował się poza strefą parkowania. Nie ma dla niech znaczenia że zezwolenie jest widoczne na zdjęciach, zaproponowano mi przekierowanie sprawy do:

https://www.theias.org/

Moje pytanie brzmi czy ktoś miał podobny przypadek i borykał się z podobnym problemem

Pozdrawiam i jeśli motoryzacja to zły forum to proszę nie usuwać postu tylko przenieść go do odpowiedniego - to najbardziej wg mnie odpowiada.

Dzięki !

Tutaj można obejrzeć zdjęcia i odpowiedź na apelację w j. angielskim

https://drive.google.com/drive/folders/0B_Fd5cUrJubvcFR2dnVBUW44U1U?usp=sharing

[ Ostatnio edytowany przez: Deymien 08-11-2016 21:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-11-08 21:44:23 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2016-11-08 21:54:48 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie ma miejsca na osiedlu, parkujesz na ulicy, takie zycie. Jak nie masz przypisanego miejsca parkingowego, to kto pierwszy, ten lepszy.

Najwyrazniej uznaja, ze auto poza miejscem parkingowym blokuje dostep czy cos innego. Gdyby nie blokowalo, to by zrobili tam dodatkowe miejsce parkingowe.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-11-09 11:54:42 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

szkoda nawet sobie tyłka zawracać.
Co innego jak byś zaparkował np tak że pół koła by wystawało poza zatoczkę, albo za szeroko od krawężnika.
A ty z premedytacją zaparkowałeś w miejscu niedozwolonym.
Albo komus blokowałeś wjazd, przejazd. może mijanie, może zawracanie.
Są też przepisy Przeciwpożarowe, wg których organizuje się parkingi na osiedlach, musi być tyle miejsca żeby woz strażacki mógł wjechać itd itd.

Ty stałeś tam do południa. Może jak byś z samego rana przestawił samochód to by ci się upiekło.
Ja kiedyś postawiłem na osiedlu samochód w nocy i raz mi w nocy chcieli dać mandat, drugi raz dostałem. A była 23 i 2 w nocy!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-11-09 12:15:27 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Deymien obejrzalam zdjecia: zaparkowales na chodniku i trawniku? Nie ma sie co dziwic, ze z tym aktywnie walcza. Pewnie ktorys mieszkaniec zadzwonil do firmy parkingowej i stad mandat.

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2016-11-09 12:20:57 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A też właśnie oglądam. Za sam trawnik można dostać mandat, a nawet odholowanie.
W Londynie nie wolno nawet zawiesić koła na krawężniku, nie mówiąc o trawniku. Chyba że są tak wyznaczone miejsca parkingowe. Nie wiem jak Nottingham, ale za parkowanie na trawie to wszędzie jest niedozwolone.

Spokojnie, tak sobie człowiek uzupełnia wiedzę z przepisów ruchu drogowego :>
Czeka cię więcej niespodzianek, w tej "dziwnej" anglii.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,