MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupno nowego samochodu za posrednictwem brokerow online

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Leo1

Post #1 Ocena: 0

2016-09-03 03:11:29 (9 lat temu)

Leo1

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2006

Witam,
No wlasnie tak jak w temacie, jest ktos moze na forum kto kupowal juz nowy samochod w ten sposob? Mam na mysli strony www takie jak: drive the deal, carwow, broker4cars, newcardealer itp. Procedura jest nastepujaca: 1. wybiera sie samochod, wyposazenie, 2.Wysyla sie zapytanie o koszt, 3.Broker potwierdza samchod, cene i jezeli ja akcepujemy kontaktuje nas bezposrednio z dealerem w UK (samochod posiada specyfikacje UK oraz pelna gwarancje, road tax i my jetesmy pierwszym wlascicielem, samochod jest dostarczany do naszego domu chyba ze chcemy mozemy osobiscie go odebrac od dealera ale moze to byc wszedzie w UK) Wszelkie zaliczki, zaplaty placi sie bezposrednio dealerowi, broker tylko posredniczy, przedstawia nas dealerowi.
Wydaje mi sie to bezpieczne i tak jak sie orientowalem to jest tysiace zadowolonych klientow no i najwazniejsze to mozna sporo zaoszczedzic nawet do 26% w przypadku samochodu ktory mnie akurat interesuje mazda 6 w kombi. Czyli w tym przypadku kupno 1 rocznego samochodu traci sens skoro mamy 26% "rabat"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

henioboy

Post #2 Ocena: 0

2016-09-03 08:53:52 (9 lat temu)

henioboy

Mężczyzna

Z nami od: 20-06-2009

Nigdy tak bym nie zrobił. Tydzień temu kupiłem Madzię w sedanie. Chciałem w kombi, by wędki się mieściły. Ale wyszedł sedan. Po prostu
zajechałem do salonu, upatrzyłem sobie dwuletni i kupiłem. Nigdy nie kupię starego( boję się kosztów, koledzy kupują i płaczą). Nigdy nie kupię w komisie, czy przez jakiś brokerów. Nie wierzę w jakieś upusty i to tak duże. Za dobry sprawny samochód trzeba swoje zapłacić i tyle. Strzały są dobre jak na bazarku kupujesz ostatnie przed zamknięciem budy frytki.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2016-09-03 08:54:21 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ktos kupowal, to dziala :-) Jedyne z czym musisz sie liczyc, to lokalizacja dealera. Najtanszy moze nie byc najblizej. Wtedy albo musisz pojechac odebrac osobiscie albo przywioza Ci. Zalezy czy kupujesz za gotowke czy w PCP. W przypadku PCP chca, zeby podpisac dokumenty u nich osobiscie, a potem odbior osobisty albo dostawa.

Carwow dziala troche inaczej, niz reszta, dealerzy skladaja Ci oferte. Dealerzy BMW sa wykluczeni z tej strony, ale inne marki oferuja swoje produkty.

Ja kupilam przez brokera Carfile, znalazl mi lepsza oferte niz Drive the Deal. Musialam niestety odebrac auto osobiscie w Stoke on Trent, ale nie bylo to jakies bolesne.

Dwa inne auta zostaly mi dostarczone do domu, jedno z Leeds (na kolach), drugie z Dundee (na lawecie). Nie widzialam dealerow na oczy, wszystko bylo zalatwione korespondencyjnie i przez telefon.

Mozesz wziac quotes z tych roznych stron i sprobowac zrobic price match u lokalnego dealera, czasami dziala.

Cytat:

2016-09-03 08:53:52, henioboy napisał(a):
Nie wierzę w jakieś upusty i to tak duże. Za dobry sprawny samochód trzeba swoje zapłacić i tyle. Strzały są dobre jak na bazarku kupujesz ostatnie przed zamknięciem budy frytki.

I dzieki Tobie inni moga kupic taniej z upustem, przez brokera. Ty utrzymujesz salon swoimi zakupami i doplacasz do tych mniej dochodowych transakcji.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Post #4 Ocena: 0

2016-09-03 10:29:59 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Leo1

Post #5 Ocena: 0

2016-09-03 12:52:38 (9 lat temu)

Leo1

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2006

Dziekuje Wam za komentarze.

Nie rozumie istoty Twojego postu za bardzo henioboy. Napisalem wyraznie ze jakiekolwiek wplaty wplaca sie bezposrednio dealerowi w UK. Po prostu broker ktory nas przedstawia dealerowi dostaje prowizje nie od nas ale od dealera.
Co do zakupu u dealera uzywanego samochodu to mam niemile doswiadczenie (zmuszony zostalem wycofac wplacony depozyt na 3 letnia Mazde) dlatego tez zdecydowalem sie na zakup nowego.

Richmond a jak wygladal harmonogram wplat za samochody tj. kiedy zaliczki a kiedy cala reszta, przy odbiorze? Placic bede gotowka. Tez myslalem by wziazc quote i udac sie do lokalnych dealerow po price match chociaz bardzo w to watpie (zrobilem wstepny rekonesans).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-09-03 20:22:14 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak juz zdecydujesz sie na auto, to musisz wplacic depozyt, mozna karta kredytowa/debetowa. W zaleznosci od dealera bedzie to 500-1000 funtow.

Pare dni przed odbiorem bedzie do zaplacenia reszta, chyba ze bedziesz odbieral osobiscie, to platnosc moze byc na miejscu. Tu rowniez zalezy od dealera. Z tego co pamietam, to raz placilam pare dni wczesniej osobiscie, a potem przyjechalam tylko odebrac, a w drugim przypadku przelewem 5 dni przed odbiorem. A ostatnio jak kupowalam uzywke, to zaplacilam calosc tydzien przed odbiorem, bo chcieli zaliczyc transakcje do konczacego sie miesiaca.

Rzecz warta rozwazenia: sprawdz czy nie ma jakiegos "dealer contribution" w przypadku wziecia finansowania. Zreszta to moze Ci juz powiedziec broker, ze jak wezmiesz kredyt/PCP u dealera to cena taka, a jak gotowka to cena taka. W takim przypadku moze oplacac sie wziac kredyt, zeby dostac wieksza znizke, a po odbiorze splacic calosc w ciagu cooling off period 14 dni.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

kubusandpuchate

Post #7 Ocena: 0

2016-09-03 23:00:36 (9 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

Zawsze plac depozyt karta kredytowa bo masz dodatkowe zabezpieczenie z section 75 of the consumer act. Co do upustow to jeszcze sa upusty od dealera/producenta dla np grup zawodowych. Jak np fiat ma cos takiego

http://www.westmidspolfed.com/media/downloads/privilege-purchase-scheme-price-list-august-5-2016-v01.pdf

http://www.westmidspolfed.com/media/downloads/new-fiat-affinity-price-list--aug-2016--2-.pdf

Kto sie zalicza do uprawnionych trzeba pytac dealera.A sa ta np pracownicy NHS, albo localnego councilu itp.

[ Ostatnio edytowany przez: kubusandpuchatek 03-09-2016 23:03 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2016-09-04 09:29:07 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Widzialam dzisiaj artykul z lista aut, ktore maja najwieksze znizki i ile znizek mozna dostac na najpopularnijsze auta.

http://www.dailymail.co.uk/money/cars/article-3769227/The-best-discounts-new-car.html
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Post #9 Ocena: 0

2016-09-04 10:10:56 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-09-04 10:28:44 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Oprocz historii serwisowej ... Teraz wiekszosc firm trzyma historie w systemie komputerowym, nie na papierze, wiec nie wiem czy sa dalej takie mozliwosci przekretow. Kiedys pewnie robili nowe ksiazki serwisowe. Watpie, zeby byle sprzedawca mogl grzebac i zmieniac przebieg auta przy serwisie w globalnym systemie Audi czy Mercedesa, itp.

Oczywiscie zdarzaja sie prywatni wlasciciele, ktorzy cofaja liczniki przed serwisami, jak robia bardzo duze przebiegi i sa takie kwiatki, ze auto ma niby 20-30tys po 3 latach, a naprawde np 100tys i wiecej, ale to sa wyjatki. Bralabym to pod uwage w przypadku uzywanej E-klasy czy podobnego samochodu, ktory czesto bywa uzywany jako transfer lotniskowy czy taksowka.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,