|
---|---|
Zwirska | Post #1 Ocena: 0 2016-06-21 00:56:04 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Prosze o sugestie jak mozna odblokowac radio. Blaupunkt w golfie mk5, wyswietla sie save. Akumulator odlaczony na pol h, nie pomoglo. Uzylam 2 przyciskow naraz, nie pomoglo. Wydaje mi sie, ze wszyskie opcje wykorzystalam. Mam kupic nowe radio? Jesli ktos wie co zrobic, bede wdzieczna.
|
FireWire | Post #2 Ocena: 0 2016-06-21 01:41:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2016 Skąd: Inverness |
Może to banalne, ale może kod jest zapisany w książce serwisowej auta, bądź instrukcji obsługi. Jeżeli nie ma, to wpisz w google swój problem, a są "magicy", który pomogą za drobną opłatą odblokować Twoje radio.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2016-06-21 02:57:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Też miałem Blaupunkta w mojej Omedze. Znalazłem kod w teczce z papierami samochodu.
|
Aquario | Post #4 Ocena: 0 2016-06-21 06:14:34 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-03-2016 Skąd: Wolver |
...byloby prosciej znajac model tego Blaupunkta wiec poki co pojedziemy "w ciemno"
wlacz zaplon tak jak do uruchomienia silnika, na wyswietlaczu pojawi sie wspomniany napis SAVE, teraz wcisnij klawisz AS i trzymajac wcisniety uruchom radio przyciskiem POWER lub ON/OFF oba przyciski trzymaj razem przez kilka sekund az w glosnikach uslyszysz takie charakterystyczne "bipniecie" wraz z tym "bipnieciem" na wyswietlaczy w miejscu SAVE powinien pojawic sie napis CODE albo 0000 albo ---- teraz wcisnij klawisz TS az literka C pierwsze 0 lub pierwsza - zacznie migac a nastepnie przyciskami +/- (glosniej, ciszej) wprowadz pierwsza cyfre kodu, zatwierdz wciskajac ponownie klawisz TS zacznie migac druga pozycja, wprowadz cyfre i zatwierdz, po wprowadzeniu i zatwierdzeniu czwartej radio powinno zaczac wyszukiwac stacje, jezeli nie, wylacz je, wylacz zaplon, wyciagnij kluczyk... po kilku sekundach wloz ponownie, wlacz zaplon, wlacz radio... laski nie robi, musi zadzialac ![]() kod znajdziesz w instrukcji obslugi, ksiazce serwisowej lub na obudowie radia, mozna go tez wygenerowac z kodu paskowego, nie widze potrzeby jechania do "fachowca" i placenia za cos co mozna zrobic samemu |
Zwirska | Post #5 Ocena: 0 2016-06-21 10:31:06 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Niestety radio ani drgnie. Typ RCD 300. Kod do radia mam. Dziekuje Aquario.
|
|
|
gotman25 | Post #6 Ocena: 0 2016-06-21 11:01:49 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Mansfield |
No jak masz kod to powinienes go wprowadzic i wszystko powinno smiagac. Chyba ze sie bawiles i sie zablokowalo calkowicie. Tak jak ktos napisal jak wprowadzic kod. Ja znalazlem to:
Then complete the following procedure: 1. Start the car engine 2. If the car stereo starts with the engine start, then turn it off (it must be off in order to follow this procedure) 3. Press and hold AS 4. Press the power button on your cassette player while still keeping pressed AS 5. You will hear a confirmation sound, after that, release the power on button 6. Keep AS pressed down until your display indicates CODE _ _ _ _ or SAFE _ _ _ _ 7. Enter the unlock code using buttons 1, 2, 3 and 4 as in the example below 8. After entering the code, press the AS from 3 to 5 seconds to confirm the code Example – how to input unlock code for Blaupunkt CAR 300: Example Code: 3618 After the appearance on the screen of “_ _ _ _” use keys 1, 2, 3 and 4 to enter the proper code, in this example the code is 3168: – Press 1 four times => 3 _ _ _ – Press 2 seven times => 3 6 _ _ – Press 3 twice => 3 6 1 _ – Press 4 nine times => 3618 Edit. Wlacz zaplon nacisnij i trzymaj przycisk AS Trzymajac ciagle wcisniety AS wcisnij przycisk power JAk uslyszysz dzwiek to pusc przycisk power ale ciagle trzymaj wcisniety AS As trzymasz az ci sie zaswietli code lub safe Kod wprowadzasz uzywajac przyciskow 1,2,3,4 Po wprowadzeniu kodu wciszkasz AS na 3-5 sekund [ Ostatnio edytowany przez: gotman25 21-06-2016 11:06 ] |
Zwirska | Post #7 Ocena: 0 2016-06-21 11:30:15 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Taka instrukcje otrzymalam juz od Aquario. Nie probowalam jeszcze wpisac kodu bo nie ma dostepu. To wyglada tak jakby probowac wpisac kod na mikrofalowce. Nic ani drgnie. Jak auto wrocilo od mechanika to byla opcja wpisania kodu ale wtedy nie mialam go. Po czasie zniknela i tyle. Jak kupie nowe radio to ono bedzie gralo ? Pytanie do panów.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2016-06-21 11:35:00 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To nie latwiej bedzie odlaczyc na chwile akumulator i sprawdzic czy wroci pytanie o kod? Zawsze to szybciej i za darmo, bez kupowania nowego radia.
Carpe diem.
|
FireWire | Post #9 Ocena: 0 2016-06-21 11:47:10 (9 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2016 Skąd: Inverness |
Cytat: 2016-06-21 11:35:00, Richmond napisał(a): To nie latwiej bedzie odlaczyc na chwile akumulator i sprawdzic czy wroci pytanie o kod? Zawsze to szybciej i za darmo, bez kupowania nowego radia. Cytat: 2016-06-21 00:56:04, Zwirska napisał(a): (...) Akumulator odlaczony na pol h, nie pomoglo. Uzylam 2 przyciskow naraz, nie pomoglo. (...) Producenci znają ten "patent" z akumulatorem i odłączenie nie pomaga, a w niektórych przypadkach zbyt długie odłączenie powoduje uaktywnienie "wołania" o kod. Jak wspomniałem, można próbować z kodem od magików z internetu, bądź proponuje wizytę lub kontakt z ASO marki VW. Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.
|
Zwirska | Post #10 Ocena: 0 2016-06-21 11:48:04 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
W moim pierwszym poscie napisalam co robilam, po odlaczeniu akumulatora na pol h wszystko wrocilo do normy tylko nie radio.
|