|
|
---|---|
para14 | Post #1 Ocena: 0 2016-05-16 16:17:29 (9 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2008 Skąd: Derby |
Witam mam problem z samochodem który kupiłem w komisie w Peterbrough 13.04 auto jest wziete przez kredytna kwote11.000 funtów.Dzień po zakupie gaz zamontowany w samochodzie przestał działać 144f naprawa i zapaliła sie kontrolka że nie ma oleju .po 5 dniach od zakupu komis był poinformowany telefonicznie ze auto pobiera olej silnikowy 2 litry na 600 mil jak jechałem nim do PL i sa problemy ze skrzynia biegow. Ich odpowiedz jak wróce z PL to mam do nich przyjechać to sprawdza auto.W Polsce pojechałem na sprawdzenie auta do servisu BMW i okazało sie ze koszty napraw sa na 11.000zł i plus naprawa silnika startuje dodatkowo od 10.000zł plus moze okazac sie ze trzeba bedzie robic uszczelniacze zaworowe i pierscienie to koszt moze byc 18.000tys zł, a skrzynie biegów mozna zweryfikowac po naprawie silnika.po powrocie z Pl pojechałem do tego komisu 27.04 i przedstawiłem papiery z opiniom auta a pan mi pwiedział ze moge u nich zostawic auto ale nie maja auta zastepczego dla mnie i jak che to moge jechec do Derb i skontaktować sie z auto protect na naprawe w dowolnym garazu. Pojechałem do servisu bmw a tam mi powiedzieli ze bym oddał to auto bo u nich koszt to ok 6-7tys funtów wysłalem email ze nie chce tego auta i kazali przyprowadzic na sprawdzenie.3go Maja dostałem auto zatępcze i po 10 dniach auto jest gotowe do odbioru w aucie zmienili olej w skrzyni biegów sprezyne przednia i 2 wachacze a z silnikem nic nie sprawdzalilub boja sie kosztów naprawy bo bmw tu powiedzieli ze lepiej inny silnik wstawic a to nie mały koszt.w trakcie tego zgłosiłem complein do Financial i do Citizens Advice Report to Trading Standards a oni kazali sie wykłucac z komisem.Akomisnie odpowiada na e-mail przez miesiąc przysłali 2 emaile ico dalej może ktoś przerabiał temat ????
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2016-05-16 16:57:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A jaki masz kredyt? Jakas instytucja finansowa, produkt przez ten komis sprzedany czy wziales kredyt gotowkowy?
Zaplaciles jakakolwiek kwote karta kredytowa? Proponuje przetestowac auto przed odbiorem i jesli problemy sa takie jak wczesniej, o ile mozesz je zdiagnozowac, to nie odbierac auta tylko zadac naprawy lub zwrotu auta. Wyslac oficjalny list z zadaniem zwrotu pieniedzy lub wezmiesz ich do sadu. Oczywiscie w takim przypadku zostawiasz samochod u nich. A sprawdziles historie serwisowa i MOT tego auta? BMW powinno cos miec, jak auto ma takie problemy, to chyba nie od wczoraj. Carpe diem.
|
para14 | Post #3 Ocena: 0 2016-05-16 17:06:20 (9 lat temu) |
finical MotoNovo dał kredyt na auto.kerdytówka zapłciłem za road tax i 500 za dodatkowe ubezpieczenie.historia jest ok .wysłałem im pierwszego meila ze niechce tego auta ewentualnie moge wziasc w rozliczeniu inne auto.i 5 dni temu napisałem ze niechce tego auta i zadam zwrotu pieniedzy i cisza. rej WG57BFF
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2016-05-16 17:36:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Pisz list, wezwanie do zwrotu pieniedzy. Maile to mozesz pisac do konca zycia.
Czyli z karty kredytowej nic nie wycisniesz, bo nie zaplaciles nia za samochod. Mozesz rowniez skontaktowac sie z firma finansowa, ktora jest wlascicielem auta dopoki, go nie splacisz, wiec oni moga cos zawalczyc. Ja bym zostawila auto u nich i wezwala do zwrotu pieniedzy pod grozba wezwania do sadu, do tego dolaczyla ekspertyze z BMW. Kopie mozna wyslac do firmy finansujacej, bo to ich auto. Carpe diem.
|
para14 | Post #5 Ocena: 0 2016-05-16 17:45:28 (9 lat temu) |
ok to dzis bede pisał list.z motonovo dostałem list ze beda sie kontaktowac z komisem i do 10 dni mam czeac na odpowiedz.powiedz czy mam w tym liscie wpisac ile oni maja mi oddac kasy plus naprawy roadtax ? i co wliczyc w koszta czy jak to wyglada a moze masz jakis wzór takiego listu bym był bardzo wdzieczny.para14@gmail.com
|
|
|
para14 | Post #6 Ocena: 0 2016-05-16 17:46:40 (9 lat temu) |
para14@gmail.com
|
para14 | Post #7 Ocena: 0 2016-05-16 17:49:53 (9 lat temu) |
dali mi auto zastepcze czy mam im odprowadzic ?
|
|