MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Negocjacje z własną ubepieczalnią w sprawie odszkodowania

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wolus6

Post #1 Ocena: 0

2016-03-01 16:50:06 (9 lat temu)

wolus6

Mężczyzna

Z nami od: 19-02-2016

Sprawa wygląda następująco. Ubezpieczenie wycofało Total Loss Declaration, oraz zgodziło się na "cash settlement". Powodem takiego obrotu sprawy był raport "rzeczoznawcy", który możecie zażądać. Umieścił w nim części, które w ogóle nie powinne być wymienione. Po moim telefonie i przedstawieniu sprawy, zaczęło sie oczywiście podważanie mojego zdania. Zadeklarowałem więc że zrobie niezależną ekspertyzę u dealera i zgłoszę zażalenie. Wtedy połączono mnie z działem technicznym i tam rzeczoznawca zgodził się zmienić raport.
Nowa kwota szkody nie kwalifikowała auta na "Total Loss", więc uzgodniliśmy wypłatę gotówkową, wycofanie kategorii D, oraz że zatrzymuję auto.
Ku przestrodze innych użytkowników, czytajcie uważnie policy wording, bo w nim są zawarte wszystkie "haczyki". W rozmowach z nimi nie warto się unosić i straszyć ich sądami. To przynosi odwrotny skutek. Przygotujćie sobie jak najwięcej rzeczowych argumentów bo im się one bardzo szybko kończą. Jezeli odsyłaja was do "Policy Wording" to pytajcie o konkretne punkty, i to będzie dla nich zadanie nie do wykonania. :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,