MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opony zimowe.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nEUROn

Post #1 Ocena: 0

2015-10-18 16:51:02 (10 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Tak się zapytam czym się różnią m+s bez śnieżynki od tych ze śnieżynką?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AlmostFamous

Post #2 Ocena: 0

2015-10-18 16:55:14 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-18 15:59:48, paposki19 napisał(a):
Weryfikacje aut dotyczaca opon "M+S" przeprowadzaja policjanci-angielskie auta w pierwszej kolejnosci.Ulubione miejsce to okolice Berliner Ring:-(
Jesli nie masymbolu M+S i "sniezynki" wpisanej w symbol 3-szczytowej gory.....mandat,holowanie i montaz zimowych opon.
Takie cos ma byc za oznaczeniem "M+S": <a href="http://www.snowtyres.com.au/severe-service-emblem" target="_blank" target="_new">http://www.snowtyres.com.au/severe-service-emblem</a>

A tu link z info:
<a href="https://www.wbs-law.de/eng/road-traffic-law-eng/law-winter-tyres-germany-48118/" target="_blank" target="_new">https://www.wbs-law.de/eng/road-traffic-law-eng/law-winter-tyres-germany-48118/</a>

Jesli ma sie duzo czasu+dobrego adwokata,to mozna jezdzic z samym oznaczeniem "M+S"

Powodzenia i szerokiej drogi*THUMBS UP*

No moze i moj angielski nie jest najlepszy, ale Twoj link mowi wyraznie miedzy innymi o oponach calosezonowych z oznaczeniem m&s, ktore sa dopuszczalne. Bez symbolu sniezyki...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

minicab

Post #3 Ocena: 0

2015-10-18 16:56:43 (10 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Wystarczy M+S
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2015-10-18 16:59:47 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-18 16:51:02, nEUROn napisał(a):
Tak się zapytam czym się różnią m+s bez śnieżynki od tych ze śnieżynką?

To, ze ze sniezynka jest typowa opona zimowa.
Bez sniezynki jest to opona calosezonowa.

Na tej drugiej jezdzisz caly rok i bez watpienia jest gorsza od tej pierwszej w jakis trudnych warunkach zimowych. Druga po zimie zmieniasz najczesciej na letnia :-)

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 18-10-2015 17:01 ]

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #5 Ocena: 0

2015-10-18 17:21:16 (10 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Dzięki.
To chyba taka M+S dla SUVa powinna wystarczyć?
Kurcze bo jadę na BN.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #6 Ocena: 0

2015-10-18 17:31:21 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Jade za tydzien do Polski.

Kupilem 4 nowe opony M&S Allseason, specjalnie na taka okolicznosc jak przejazd przez Niemcy.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-10-18 18:10:21 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Uniwersalne są ani na lato, ani na zimę. W lecie się kleji i ugina na zakrętach, w. Zimie ślizga jak kiepska letnia w lecie. Do tego szybko ściera.

Jak ktoś dużo jeździ to lepiej i bezpieczniej kupić dwa zestawy.

Jak rzadko to na podjeździe nie ma różnicy. Ja juz powiedziałem sobie że się więcej nie zdecyduje
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

AlmostFamous

Post #8 Ocena: 0

2015-10-18 18:24:53 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-18 18:10:21, krakn napisał(a):
Uniwersalne są ani na lato, ani na zimę. W lecie się kleji i ugina na zakrętach, w. Zimie ślizga jak kiepska letnia w lecie. Do tego szybko ściera.

Jak rzadko to na podjeździe nie ma różnicy. Ja juz powiedziałem sobie że się więcej nie zdecyduje

Zgadzam sie, ze lepiej jest kupic dwa zestawy, ale mieszkajac w Polsce lub jezdzac w okresie zimowym do naszego kraju lub gdziekolwiek indziej gdzie jest snieg.

Ja na swoje opony nie narzekam.

Ani sie nie klei w lecie ani sie nie ugina na zakretach. W zimie sie tez nie slizgam, bo tutejsza zima wiadomo jaka jest. W zimie do kraju nie jezdze, a na taka pogode jaka mamy w zupelnosci wystarczaja, zeby pojechac na nich do PL. I co najwazniejsze bez zadnych problemow w Niemczech...

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #9 Ocena: 0

2015-10-18 19:08:07 (10 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Wniosek jest jeden:
Wszystko przez tych Niemców...:)
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2015-10-18 19:14:54 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-10-18 18:24:53, AlmostFamous napisał(a):
Cytat:

2015-10-18 18:10:21, krakn napisał(a):

Zgadzam sie, ze lepiej jest kupic dwa zestawy, ale mieszkajac w Polsce lub jezdzac w okresie zimowym do naszego kraju lub gdziekolwiek indziej gdzie jest snieg.

Ja na swoje opony nie narzekam.

Ani sie nie klei w lecie ani sie nie ugina na zakretach. W zimie sie tez nie slizgam, bo tutejsza zima wiadomo jaka jest. W zimie do kraju nie jezdze, a na taka pogode jaka mamy w zupelnosci wystarczaja, zeby pojechac na nich do PL. I co najwazniejsze bez zadnych problemow w Niemczech...

Zgadza się, ja unikam jazdy w zimie na kontynent, a w Uk świetnie mi się w zimie spisują micheliny, modele z wyższej półki.
Mieszkam w miejscu gdzie są wysokie zjazdy i podjazdy. Raz mi się nie udało podjechać, a szkoda mi było zdzierać praktycznie nowe opony i poszedłem 3 km do domu po łańcuchy :> A tak na wzgórzu gdzie były porozbijane samochody bez większego stresu, po prostu zjechałem, a że górka jest z zakrętem to trzeba było trochę kontrolować zjazdo ześlizg.

To było Previą, vanem bym się nie odważył :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,