Str 2 z 3 |
|
---|---|
nEUROn | Post #1 Ocena: 0 2015-10-18 16:51:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Tak się zapytam czym się różnią m+s bez śnieżynki od tych ze śnieżynką?
|
AlmostFamous | Post #2 Ocena: 0 2015-10-18 16:55:14 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-10-18 15:59:48, paposki19 napisał(a): Weryfikacje aut dotyczaca opon "M+S" przeprowadzaja policjanci-angielskie auta w pierwszej kolejnosci.Ulubione miejsce to okolice Berliner Ring ![]() Jesli nie masymbolu M+S i "sniezynki" wpisanej w symbol 3-szczytowej gory.....mandat,holowanie i montaz zimowych opon. Takie cos ma byc za oznaczeniem "M+S": <a href="http://www.snowtyres.com.au/severe-service-emblem" target="_blank" target="_new">http://www.snowtyres.com.au/severe-service-emblem</a> A tu link z info: <a href="https://www.wbs-law.de/eng/road-traffic-law-eng/law-winter-tyres-germany-48118/" target="_blank" target="_new">https://www.wbs-law.de/eng/road-traffic-law-eng/law-winter-tyres-germany-48118/</a> Jesli ma sie duzo czasu+dobrego adwokata,to mozna jezdzic z samym oznaczeniem "M+S" Powodzenia i szerokiej drogi ![]() No moze i moj angielski nie jest najlepszy, ale Twoj link mowi wyraznie miedzy innymi o oponach calosezonowych z oznaczeniem m&s, ktore sa dopuszczalne. Bez symbolu sniezyki... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
minicab | Post #3 Ocena: 0 2015-10-18 16:56:43 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Wystarczy M+S
"One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|
AlmostFamous | Post #4 Ocena: 0 2015-10-18 16:59:47 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-10-18 16:51:02, nEUROn napisał(a): Tak się zapytam czym się różnią m+s bez śnieżynki od tych ze śnieżynką? To, ze ze sniezynka jest typowa opona zimowa. Bez sniezynki jest to opona calosezonowa. Na tej drugiej jezdzisz caly rok i bez watpienia jest gorsza od tej pierwszej w jakis trudnych warunkach zimowych. Druga po zimie zmieniasz najczesciej na letnia ![]() [ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 18-10-2015 17:01 ] Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
nEUROn | Post #5 Ocena: 0 2015-10-18 17:21:16 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Dzięki.
To chyba taka M+S dla SUVa powinna wystarczyć? Kurcze bo jadę na BN. |
|
|
AlmostFamous | Post #6 Ocena: 0 2015-10-18 17:31:21 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Jade za tydzien do Polski.
Kupilem 4 nowe opony M&S Allseason, specjalnie na taka okolicznosc jak przejazd przez Niemcy. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2015-10-18 18:10:21 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Uniwersalne są ani na lato, ani na zimę. W lecie się kleji i ugina na zakrętach, w. Zimie ślizga jak kiepska letnia w lecie. Do tego szybko ściera.
Jak ktoś dużo jeździ to lepiej i bezpieczniej kupić dwa zestawy. Jak rzadko to na podjeździe nie ma różnicy. Ja juz powiedziałem sobie że się więcej nie zdecyduje Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
AlmostFamous | Post #8 Ocena: 0 2015-10-18 18:24:53 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-10-18 18:10:21, krakn napisał(a): Uniwersalne są ani na lato, ani na zimę. W lecie się kleji i ugina na zakrętach, w. Zimie ślizga jak kiepska letnia w lecie. Do tego szybko ściera. Jak ktoś dużo jeździ to lepiej i bezpieczniej kupić dwa zestawy. Jak rzadko to na podjeździe nie ma różnicy. Ja juz powiedziałem sobie że się więcej nie zdecyduje Zgadzam sie, ze lepiej jest kupic dwa zestawy, ale mieszkajac w Polsce lub jezdzac w okresie zimowym do naszego kraju lub gdziekolwiek indziej gdzie jest snieg. Ja na swoje opony nie narzekam. Ani sie nie klei w lecie ani sie nie ugina na zakretach. W zimie sie tez nie slizgam, bo tutejsza zima wiadomo jaka jest. W zimie do kraju nie jezdze, a na taka pogode jaka mamy w zupelnosci wystarczaja, zeby pojechac na nich do PL. I co najwazniejsze bez zadnych problemow w Niemczech... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Kierownik_Pocia | Post #9 Ocena: 0 2015-10-18 19:08:07 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2015 Skąd: Manchester |
Wniosek jest jeden:
Wszystko przez tych Niemców... ![]() Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-10-18 19:14:54 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-10-18 18:24:53, AlmostFamous napisał(a): Cytat: 2015-10-18 18:10:21, krakn napisał(a): Uniwersalne są ani na lato, ani na zimę. W lecie się kleji i ugina na zakrętach, w. Zimie ślizga jak kiepska letnia w lecie. Do tego szybko ściera. Jak ktoś dużo jeździ to lepiej i bezpieczniej kupić dwa zestawy. Jak rzadko to na podjeździe nie ma różnicy. Ja juz powiedziałem sobie że się więcej nie zdecyduje Zgadzam sie, ze lepiej jest kupic dwa zestawy, ale mieszkajac w Polsce lub jezdzac w okresie zimowym do naszego kraju lub gdziekolwiek indziej gdzie jest snieg. Ja na swoje opony nie narzekam. Ani sie nie klei w lecie ani sie nie ugina na zakretach. W zimie sie tez nie slizgam, bo tutejsza zima wiadomo jaka jest. W zimie do kraju nie jezdze, a na taka pogode jaka mamy w zupelnosci wystarczaja, zeby pojechac na nich do PL. I co najwazniejsze bez zadnych problemow w Niemczech... Zgadza się, ja unikam jazdy w zimie na kontynent, a w Uk świetnie mi się w zimie spisują micheliny, modele z wyższej półki. Mieszkam w miejscu gdzie są wysokie zjazdy i podjazdy. Raz mi się nie udało podjechać, a szkoda mi było zdzierać praktycznie nowe opony i poszedłem 3 km do domu po łańcuchy :> A tak na wzgórzu gdzie były porozbijane samochody bez większego stresu, po prostu zjechałem, a że górka jest z zakrętem to trzeba było trochę kontrolować zjazdo ześlizg. To było Previą, vanem bym się nie odważył :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|