MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tanie Audi S8 - dyskusja o leasingu

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-01-14 11:18:03 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-01-14 11:36:33 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja nie rozliczam VAT, bo leasinguje prywatnie. Na firme, to tylko jako pool car, zeby nie placic BIK.

To, ze deal ma w opisie business only, rzadko oznacza business only. Mozna wziac prywatnie. VWFS dostal pouczenie, ze nie moze dyskryminowac klientow prywatnych i ograniczac ofert tylko do biznesu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-01-14 11:57:35 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

franio11

Post #4 Ocena: 0

2016-02-15 18:30:02 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

tak na marginesie.
a propos Vatu....
nigdy nie słyszałem aby w uk była afeta z wyłudzaniem Vatu? a u nas ciągle od 20 lat....
ktoś wie dlaczego, jak to u nich chodzi? nie mają luk, czy nikt na to nie wpadł(niemożliwe)...
:)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-02-15 18:46:20 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

franio11

Post #6 Ocena: 0

2016-02-15 18:52:48 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

Cytat:

2016-02-15 18:46:20, panika napisał(a):
Tutaj sa duzo ostrzejsze ubezpieczenia. Kupujesz samochod do pracy, musisz miec odpowiednie ubezpieczenie. W razie wypadku, firma ubezpieczeniowa moze sie wypiac, bo business car nie byl naprawde business (brak wyplaty odszkodowania), a i dobrac sie do osoby, ktora wziela leasing na lewo.

chodziło mi bardziej o wyłudzenia na duże kwoty tak jak u nas.
to głownie w handlu sie odbywa...
tutaj tego nie ma Dlaczego...?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-10-11 16:53:06 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Gdyby ktos mial/bral leasing przez VWFS (Volkswagen Financial Services), to mam pare informacji na temat mil w kontrakcie.

Istnieje mozliwosci zmniejszenia ilosci mil, jesli ktos przewiduje, ze nie wykorzysta i wtedy spada oplata miesieczna.

Mozna tez dokupic wiecej mil i VWFS oferuje je za polowe ceny. Ja dzisiaj dokupilam kolejne 10tys mil za polowe ceny.

VWFS leasinguje: Audi, VW, Seat i zapewne Skode. Ale malo kto leasinguje Skode, wiec nie wiem czy tez ich dotycza te opcje obnizenia lub dokupienia mil.

Istnieje tez opcja przedluzenia leasingu na kolejne 12 miesiecy, niektorzy dostaja dobre ceny. Ja na pewno rozpatrze taka opcje. Trzeba wyrazic zainteresowanie min. 6 miesiecy przed koncem umowym.

A tak z innej beczki, to ostatnio VW mial bardzo dobre promocje na Golfa GTI, szly jak swieze buleczki i szybko sie skonczyly. Trwa teraz walka o statystyki roczne, niektore firmy rejestruja duzo samochodow na siebie, zeby tylko "sprzedac" jak najwiecej.

Podobno BMW chce osiagnac rekordowe wyniki, zeby na 100 lecie firmy miec najwieksza sprzedaz z segmentu niemieckich marek premium. Czytalam cos o 800 samochodach zarejestrowanych na koniec wrzesnia, zeby miec dobre wyniki kwartalne.

VW oczywiscie wypycha jak najwiecej aut, bo spadla im sprzedaz po aferze dieslowej w zeszlym roku.

Moze byc duzo dobrych promocji w tym kwartale.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #8 Ocena: 0

2016-10-11 20:57:52 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Te VW to są za euro składane czy w UK?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2016-10-12 08:18:31 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

VW sa produkowane w roznych miejscach w Europie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2018-03-04 10:18:51 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Czas na epilog tego watku. Audi/VWFS wypchnal kilkaset egzemplarzy Audi S8 w ramach taniego leasingu i zabil rynek uzywek 2,5 roku pozniej.

Od grudnia na Autotrader jest po 50 sztuk S8 z tablicami od 65 wzwyz, gdy tymczasem jest doslownie kilka aut starszych niz 65 plate. Wiekszosc samochodow ma podstawowe wyposazenie, te z dodatkowymi opcjami sa zwykle spoza promocji, bo malo kto dodal cos.

Ktokolwiek kupil ten samochod za gotowke czy wzial pozyczke, zostal wyrolowany przez Audi/VWFS. Dwulatki mozna kupic od 34K funtow. Takze jak ktos szuka taniego S8, to moze wybierac w kolorach, ale niekoniecznie w opcjach.

Przydatna informacja dla tych, ktorzy chca odkupic swoj samochod po leasingu i nie ma takiej mozliwosci albo cena nie jest atrakcyjna: poczekajcie az samochod wroci na rynek, jest spora szansa, ze bedzie do kupienia taniej niz oferowana cena wykupu. Wystarczy ustawic alert na Autotrader i auto znajdzie sie predzej czy pozniej. Ja w ten sposob znalazlam wszystkie auta, ktore leasingowalam i widzialam je potem na sprzedaz.

Przedostatnie auto monitorowalam dla kolegi, ktory zamierzal je kupic, ale dealer/klient spowodowal usterki blacharskie i kolega zrezygnowal.

Informacja z 2016-10-11, ze VWFS oferuje tansze mile do kupienia w trakcie kontraktu nie jest juz aktualna. Przestali to robic w zeszlym roku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,