MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odwolanie od mandatu-gdzie skierowac??

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stynka22

Post #1 Ocena: 0

2015-06-22 06:18:30 (10 lat temu)

stynka22

Konto zablokowane

Z nami od: 11-07-2013

Witam,dostalam mandat i punkty karne za przekroczenie predkosci(-30m/h dozwolone ,ja jechalam 36m/h.)problem jest taki , ze trasa na ktorej sie poruszalam glownie oznakowana jest 40m/h,jedynie w 2 miejscach na dluzszym odcinku postawili kamery na skrzyzowaniu z dozwolona predkoscia 30m/h,malo tego, w miejscu gdzie przekroczylam predkosc znac informujacy o danej predkosci jest odwrocony(zawieszony na slupie w przeciwnym kierunku.czyli gdybym jechala pod prad widzialabym znak w przeciwnym razie nie).myslicie ze moge sie odwolac? gdzie kierowac odwolanie??dostalam 100f i 3 punkty z mozliwoscia anulowania punktow pod warunkiem uczestniczenia w kursie ale nie mam mowy w liscie o mozliwosci odwolania sie stad nie mam pojecia gdzie kierowac list.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-06-22 07:27:27 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Weź kurs, będzie łatwiej. Chyba jak kurs to mandatu nie płacisz. Opłacasz kurs, też coś 100.

Do góry stronyOffline

stynka22

Post #3 Ocena: 0

2015-06-24 14:09:48 (10 lat temu)

stynka22

Konto zablokowane

Z nami od: 11-07-2013

kurs 100f ,ale nie chodzi o pieniadze tylko o to, ze mam podstawe sie odwolac,poniewaz brakowalo oznaczenia.po co mam wykorzystywac szanse kursu ktorej juz nie bede miala przez nastepne 3 lata skoro mam inna opcje,tyle ze nic o tej opcji nie pisza cwaniaki.gdzies na forum wyczytalam ze bede musiala przedsawic swoje argumenty w sadzie.czy to prawda???

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-06-24 14:44:44 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Możesz, mam nadzieję że zrobiłeś dokumentację fotograficzną, z różnych stron.

To częsty przypadek, jeżeli odcinek drogi jest błędnie lub nieczytelnie oznakowany (np odcinek gdzie zaczyna się teren zabudowany, a latarnie drogowe są tak zarośnięte że ich nie widać)
To jak najbardziej można a nawet trzeba sie odwołać.

Pierwszy krok to odwołanie do DVLA, adres masz podany na mandacie. Bo ten list który dostałaś, należy wypełnić i odesłać.
Bo oni czekają na prawo jazdy, i to czy to ty prowadziłąś, czy ktoś inny itd.

W załączeniu wyślij dokumentację ze zdjęciami i opisem sytuacji.
Można dodać ew wydruk z google maps itp.

Krok trudgi ew dalsza eskalacja to jest inna agencja, teraz nie pamiętam. Jak ci pierwsi ci odrzucą to daj znać, poszukam albo przypomnę sobie gdzie dalej.

EDIT, tylko jeszcze jedno. Czy na tym odcinku nie obowiązuje national speed limit, wg zasad ogólnych?
Bo jeśli tak, to to że znak jest odwrócony to nie ma znaczenia.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-09-09 15:15:04 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Pojawił sie nowy serwis pomagający odwoływać się od mandatu.

Co ciekawe zbudował go uczeń, który dostawał masowo mandaty, tak się wyszkolił w odwoływaniach mandatów że postanowił zrobic z tego program komuterowy, a obecnie ilość osób które zaczeły korzystać z tego serwisu zrobiła sie tak ogromna że sytem ciągle wędruje na nowe większe serwery.

Wieść niesie że skuteczność jest ponad 50%, wynika to z tego że chłopak przestudiował wszystkie możliwe przepisy prawa.

A że jest sprytnie leniwy, stworzył genialny system tworzenia automatycznych treści odwołań.

Co ciekawe odwołanie mozemy zrobić i przez stronę www, jak i aplikację na telefon Android i Apple.

Chyba najprzydatniejszy program w Londynie :)))
http://www.donotpay.co.uk
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,