Str 2 z 3 |
|
---|---|
laraups | Post #1 Ocena: 0 2015-04-14 15:08:21 (10 lat temu) |
Z nami od: 14-04-2015 Skąd: Fareham |
Ok, dziękuję Wam bardzo, bardzo za rady, idę przekopywać internet
![]() |
chajmiooo | Post #2 Ocena: 0 2015-04-14 17:05:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 14-04-2015 Skąd: Here and there |
hej
a teraz to sumując masz taką stronkę w której możesz bawić się w wybieraniu opcji a na końcu wyskoczy Ci zsumowanie ubezpieczenia http://www.moneysupermarket.com/car-insurance/ znajdziesz dzieki tej stronce najtanszą wersje możesz dodać opcje "Voluntary excess" czyli ile ty zapłacisz w razie wypadku im więcej tym troche mniejsze masz ubezpieczenie... tylko w razie wypadku z twojej winy bedziesz musial o tyle wiecej zapłacić mozesz ubezpieczyc nawet polaka opcja jest w ktorej wybierasz importowane auto i po drugiej stronie kierownica. wyskoczą ci ubezpieczalnie które akceptują importowane auta |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2015-04-14 17:07:06 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-04-14 17:05:12, chajmiooo napisał(a): mozesz ubezpieczyc nawet polaka opcja jest w ktorej wybierasz importowane auto i po drugiej stronie kierownica. wyskoczą ci ubezpieczalnie które akceptują importowane auta Po wcześniejszym przerejestrowaniu... |
Kazabu | Post #4 Ocena: 0 2015-04-26 16:55:52 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2014 Skąd: Bradford |
Witam.
Mam 24 lat i prawko od kilku miesiecy. Planuje kupic jakies auto i wszedzie gdzie sprawdzalem ceny powyzej 200f miesiecznie. Udalo mi sie znalezc ubezpieczalnie poprzez wyszukiwarke http://www.moneysupermarket.com/car-insurance/ Nazwa ubezpieczalni to Clements Worldwide. Szukalem troche po necie ale malo o nich jest wiec sam nie wiem na ile to wiarygodne, moze ktos ma tam ubezpieczenie to sie wypowie. Wiem tylko ze nie ubezpieczaja ludzi ktorzy sa w Anglii powyzej 5 lat. I warto dac excess z 300-500 bo czasami przy zerowym mi jej nie wyswietlalo. Cene mi proponuja 150f miesiecznie na auto za ktore w innych ubezpieczalniach najtaniej mam za 300f. Sprawdz sobie tam i moze sama sie dowiesz cos o tej ubezpieczalni to mam nadzieje ze sie podzielisz informacja ![]() |
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2015-04-26 17:05:00 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Pomijając fakt że ubezpieczalnia nie ma bazy w UK i jest bardzo niejasna sprawa z ważnością tego ubezpieczenia to w Twoim przypadku poszukałbym tego zapisu w polisie :
THIS ENDORSEMENT CHANGES THE POLICY. PLEASE READ IT CAREFULLY. EXCLUSION OF UNDERAGE DRIVER / OPERATOR It is hereby understood and agreed that the Company shall not be liable for loss, damage, and/or liability caused while the automobile described in the Policy or any other automobile to which the terms of the policy are extended is being driven or operated by any individual under twenty-five (25) years |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2015-04-26 17:23:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-04-26 17:05:00, Dwunasty napisał(a): Pomijając fakt że ubezpieczalnia nie ma bazy w UK i jest bardzo niejasna sprawa z ważnością tego ubezpieczenia to w Twoim przypadku poszukałbym tego zapisu w polisie : THIS ENDORSEMENT CHANGES THE POLICY. PLEASE READ IT CAREFULLY. EXCLUSION OF UNDERAGE DRIVER / OPERATOR It is hereby understood and agreed that the Company shall not be liable for loss, damage, and/or liability caused while the automobile described in the Policy or any other automobile to which the terms of the policy are extended is being driven or operated by any individual under twenty-five (25) years Generalnie Polisa z Gibraltaru. Można się zdziwić, poszukaj dobrze w necie, jakie z nimi ludzie mają jazdy. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2015-04-26 17:31:46 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-04-26 17:23:44, krakn napisał(a): Generalnie Polisa z Gibraltaru. Można się zdziwić, poszukaj dobrze w necie, jakie z nimi ludzie mają jazdy. Lub z USA jak podają inne źródła hehe o Dubaju nie wspomnę |
Kazabu | Post #8 Ocena: 0 2015-04-26 18:16:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2014 Skąd: Bradford |
Czyli lepiej tego Clements omijać szerokim łukiem?
Wyłudzanie pieniędzy czy ubezpieczenie teoretycznie bedzie ale w razie wypadku zero kontaktu z ubezpieczalnią? [ Ostatnio edytowany przez: Kazabu 26-04-2015 18:18 ] |
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2015-04-26 18:39:12 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-04-26 18:16:49, Kazabu napisał(a): Czyli lepiej tego Clements omijać szerokim łukiem? Trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem. skorzystaj przy wyszukiwaniu z rad z tych postów. Dodatkowo szukaj w google young drivers insurance. Cytat: 2015-04-25 21:15:46, panika napisał(a): Cytat: 2015-04-25 20:55:41, krakn napisał(a): Temat rzeka. Rozumiem że jesteś szczęściarzem i masz poniżej lub około 25 lat. Ze zniżkami z PL trzeba uważać, bo mogą anulować polisę, i dopiero zaczynają się schody i koszty. W twoim wieku, i tak zniżki niewiele obniżają, bo decydującą wage ma wiek. Cena ubezpiecznie to masa czynników -wiek -płeć -rodzaj pojazdu i w której grupie ubezpieczeniowej jest -wiek pojazdu, co ciekawe im nowszy tym taniej. -jak długo posiadasz prawo jazdy -jak długo i czy kiedykolwiek w UK był wypadek, stłuczka, claim. -twój adres zamieszkania -czy pojazd jest parkowany w garażu, na ulicy, czy podjeździe. -jeszcze mi pasuje ze im lepszy credit score to tym niższa cena, bo mi z roku na rok wszystkie ubezpieczenia poleciały, gdy tylko polepszyłem CS ze średniego do B. dobrego. -wykonywany zawód -czy pojazd będzie --tylko od święta, --czy na zakupy, odwożenie dzieci, dojazd do pracy, --czy będzie użyty w czasie pracy (np przejazdy między pracodawcami/ klientami) --Ile mil rocznie planujesz przejechać. Uff to tak w skrócie. I to jest chyba pierwszy post, gdzie lopatologicznie wytlumaczono osobom zaczynajacym przygode za kierownica w UK, o co chodzi w ustalaniu stawki ubezpieczenia. Moze tylko dodam, ze wymiana prawa jazdy na angielskie, dpoisanie do polisy kogos z wiekszym stazem za kierownica lub wiekszy excess moga troszke obnizyc koszt ubezpieczenia. Mi wysoki excess (450f zamiast 200f) obnizyl roczna kwote polisy o okolo 200f - jednak gdyby auto zostalo skasowane lub musialabym je naprawiac ze swojej polisy byloby nieciekawie. Mlodym/nowym kierowcom znacznie obniza ubezpieczenie (mi obnizylaby o 200f w ciagu roku) black box. Black box - urzadzenie zamontowane w samochodzie przez ubezpieczyciela, rejestrujace nasze poczynania w aucie - przekroczenia predkosci, gwaltowne hamowania itd. Gdy jezdzimy grzecznie, to pracujemy na obnizke ubezpieczenia (ale nie wiem czy w roku biezacym czy nastepnym). Ja jednak takiego ustrojstwa nie chcialam-wolalam zaplacic wyzsze ubezpieczenie. |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-04-26 19:33:13 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-04-26 17:31:46, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2015-04-26 17:23:44, krakn napisał(a): Generalnie Polisa z Gibraltaru. Można się zdziwić, poszukaj dobrze w necie, jakie z nimi ludzie mają jazdy. Lub z USA jak podają inne źródła hehe o Dubaju nie wspomnę Inaczej mowiac, gdzie aktualnie facet jest na wakacjach... ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|