MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Number Plate

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicado2

Post #1 Ocena: 0

2015-01-30 09:19:26 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Czy sprawdzaja dokumenty nie wiem na pewno powinni. Reszte w temacie juz mowilem pracowalem w tym ... sprawdzcie na tablicach czy maja drobny nadruk.
Dla mnie wypowiedz dnia to ta o policjii kazacej nmalowac mazakiem numery rejestracyjne na kartoniku i jezdzenie tak kilka lat...bzdura totalna .
Mysle ze w temacie wsxystko zostalo powiedziane rowniez z linkami do przepisow ale niktorxy wiedza lepiej... nie bede sie sprzeczal tylko nie wprowadzajcie ludzi w blad bo faktycznie ktos sobie narobi problemow bo na forum wyczytal ze tak mozna

A tym nie upartym polecam strone gov.uk gdzie ladnie jest napisane ze numery rejestracyjne moga byc drukowane przez zarejestrowana firme po sprawdzeniu dokumentow. Wiem ze prawo prawem a zycie i tak robi swoje ale nie mowmy ludziom ze anglia to taki piekny kraj gdzie wszystko mozna...bo tsk nie jest koszt za nielegalne tablice do 1000poundow nie polecam.
Wieczorem zalinkuje niedowiarkom

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 30-01-2015 09:28 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-01-30 09:28:39 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na pewno zarejestrowali
Obrazek

Niewierny Tomaszu :-D
A jak znajdę film z tą akcją policji gdzie właśnie kazał mu napisać na kartonie i go puścili, właśnie motocyklistę chwycili za brak tablicy to też ci wystawie.

Nawet chłopaki się śmiali z policjantem, ze mu napiszą na skórze na plecach. Ale przykleili srebrną taśmą na tylnym siodełku i poszło.
Miał motocykl zarejestrowany na Polskich tablicach.

To było kilka lat temu, przejazd był z ACE Cafe do Brighton na zlot.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2015-01-30 09:32:26 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Sprawdz w przepisach madralo wieczorem ci zalinkuje bo moze w necie szukac nie umiesz przepisow Jak ktoregos dnia trafisz na upierdliwego gliniarza ktory ci tysiaka zasunie to sie zdziwisz

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 30-01-2015 09:33 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2015-01-30 09:35:01 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mandaty za nielegalne tablice wystawiaja jak najbardziej. Nie raz czytalam o tym na forum Mercedesa. Raz gosc dostal mandat za nielegalna tablice na aucie klienta, ktore wlasnie odwozil. Nie bylo tlumaczenia, ze to nie jego auto.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #5 Ocena: 0

2015-01-30 09:40:58 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Dokladnie krakn co ty chcesz mi wytlumaczyc ze mozna lamac przepisy ? Nie mozna mimo to kazdy jakies lamie jednakze moderator forum nie piwinien ludzi w blad wprowadzac trafiles na spoko gliniarza twoje szczescie ale nie kazdy takie bedzie mial

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-01-30 09:42:10 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nicado2 ale ja wiem jakie są normy, nie musisz mi dawać linków, wystarczy że popatrzę na swoje tablice :>

Zgadza się, dają mandaty, ale tablice muszą być zbyt dziwne. I napisałem co JEST TOLEROWANE.
I cały czas o tym tłuczemy.

Nie ma takich restrykcji jak w Polsce po prostu.
W UK też na czerwonym swietle ani piesi, ani rowerzyści przechodzić / przejeżdżać nie powinni
A policja stoi i się patrzy...
Interweniuje dopiero wtedy jak ktoś wpadnie pod samochód.

Też przepis jest ale TOLERUJE SIĘ.

Uff

Jak popatrzysz na wyżej na fotkę, to taka tablica jest tolerowana jeszcze.

Natomiast są tacy co mają tablice dosłownie połowę wysokości tej tablicy. I wtedy zgadza się, nie jeden dostał mandat, a nawet był przypadek że mu odholowali i musiał przyjść z nowymi tablicami na parking Policyjny.

Ale przegiął, nie dość ze zapierniczał znacznie szybciej, tablice miał małe to jeszcze schowane głęboko po nadkolem, dokładnie to na wahaczu.

Po prostu nagrabił tyle minusów że brakło plusa :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2015-01-30 09:44:17 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2015-01-30 11:40:53 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-01-29 20:31:14, krakn napisał(a):
Wiem o tych regulacjach, bo sam kombinowałem z tablicami, np Beata miała Polską żółtą, potem kupowaliśmy nieco mniejszą niż standardowa, bo na małym i sportowym motocyklu standardowa wygląda jak lemiesz, nic tylko orać, albo odśnieżać.

Dopuszcza się wymiary takie jak w Polsce na motocykle.
Trochę nam nie poszło z żółtym tłem dla Polskich blach :)))
Ale skończyło się na 20 minutowym wykładzie.

Tak czy inaczej, jak jeden nie miał tablic reg i go policja zatrzymała, to skonczyło się na tym ze kazali mu mazakiem namalować i przykleić taśmą i puścili.

Widziałem też samochód który miał namalowane numery.

Jedynie co tępią i za co dają mandaty i punkta to zbyt fantazyjne i zbyt małe tablice, czyli gdy nie są czytelne.

Jak wszyscy wiemy, tu nie ma żadnych znaków, hologramów , wytłoczeń itp

Po prostu nie ma zaprzyjaźnionej firmy która ma wyłączność na tłoczenie a jakże ważnego detalu, na dorobku życia dla wybranych jakim jest samochód :>

Bez jaj policjant kazal mazakiem namalowac czyli to jedt legalne tak mozna to zrozumiec.
I dalej pisze ze nie ma firmy ktora ma wylacznosc na drukowanie. Tu sie zgodze nie ma jednej jest wiele firm ktore moga drukowac ale nie moze tego robic kazdy.
Oczywiscie policja nie czepia sie kazdego ale jak juz sie przyczepi to moze bardzo zabolec. Odnosnie tego czy nie ma znaczkow legalnosci tez sie nie zgodze bo sa co widac na jednym ze zdjec kraka.
oczywiscie mozna wszystko mozna mazakiem malowac tablice mizna jezdzik bez prawka mozna jezdzic na polskich blachach nie placac podatku a bedac rezydentem mozna wiele innych rzeczy do czasu ax ktos sie przyczepi posypia sie sankcje i bedzie nowy temat na forum na ktorym niektorzy znow beda opowiadac historie z palca wyssane uchodzac za expertow. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2015-01-30 16:23:07 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

A kolega sie zawiesil I tylko NIE i NIE. Ludzie Ci pisza jak jest a Ty piszesz jak powinno byc. Podejrzewam ze tam gdzie pracujesz czy pracowales przy produkcji tablic te restrykcje i kontrola to byly wewnetrzne przepisy po to zeby chlopaki nie robili nic na lewo...

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2015-01-30 16:41:57 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

a kolega tylko tak i tak mowie ci jakie sa przepisy a ty "nie, moge robic falsyfikaty" alez wy uparci jestescie na autostradzie wszyscy mowia ze grzeja ponad 70 to znaczy ze moge?? ze sie toleruje?
lamania prawa sie nie toleruje gliniarz moze na to przymknac oko ale nie musi.

a to podstawy prawne
You can only get a number plate made up from a registered number plate supplier.

The supplier will need to see original documents that:
prove your name and address
show you’re allowed to use the registration number

prosba moze ktos zmienic link na klikany
https://www.gov.uk/displaying-number-plates/overview

naprawde wiem ze Panowie wzajemnej adoracjii czuja sie za nieomylnych bo gdzies cos widzieli ale prosze was sprawdzcie najpierw informacje a potem sie wyklocajcie .
Wewnetrzne regulacje *ROFL*
dobre sobie i to wewnetrzne na stronie gov.uk:-] jestescie niesamowici w tej pewnosci siebie
ciekawe czy jak ktos ci powie ze dowod rejestracyjny mozesz sobie sam wydrukowac to tez to lykniesz...

fakt Krakn zwracam honor ty caly czas mowisz ze takie rzeczy robi sie gdzies po cichu ale równie dobrze w polsce jak dobrze sie postarasz to tablice sobie wymalujesz i nakleisz chologram z plyty i tez jak nie przekombinujesz to cie nie zlapia

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 30-01-2015 16:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,