MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Number Plate

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 2 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicado2

Post #1 Ocena: 0

2015-01-29 21:34:34 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

ja naprawde mam wrazenie ze krakn w innym swiecie zyje dosc powszechny proceder wozic lewe tablice w bagazniku. Przeciez UK to normalny kraj kazdy przyzwoity anglik budzi sie rano i zastanawia sie jakie tablice dzis zalozyc.
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2015-01-29 22:15:55 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-01-29 20:48:29, nicado2 napisał(a):
co to za glupoty tablice mzakiem wymalowane no niezle to ja sobie namaluje i jade na stacje do pelna wymalowac.
oczywiscie nie ma hologramow ale do drukowania tablic sa specjalne drukarki z programem komputerowym. kazda firma sklep czy salon samochodowy maja takie drukarki i sa zarejestrowane w DVLA kazda tablica jest zarejestrowana w systemie gdzie zostala wydrukowana. tablice malowane dobre sobie...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nicado2</i> 29-01-2015 20:50 ]

Niekoniecznie. W duzych firmach transportowych na warsztacie sami sobie robia tablice rej. Maja spod I gore a literki I cyferki wyjmuja z pudelka. Nie widzialem zeby ich "drukarka" stawiala kreski na scianie.

Kierowcy bardzo czesto zapominaja wyjac tablice zakladane w naczepach.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-01-29 22:24:53 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak, i przyzwoity anglik zastanawia się czy obrobić komuś dom?
Powiedziałem "proceder"

A wiesz że MOT przechodzą motocykle z tablicami niewiele większymi od dwóch paczek fajek? I jeszcze schowane pod nadkolem?

Wszytko się da jak się chce. Nie widziałeś nigdy takich motocykli?

Płacą mandaty i jadą dalej, ale i tak im wychodzi taniej, niż mieli by płacić za prędkość.

Cytat:

2015-01-29 21:29:42, Richmond napisał(a):
Cytat:

2015-01-29 21:19:10, krakn napisał(a):
Pewnie oglądasz TV i w programach policyjnych czasami pokazują że zdarza się że policja łapie takich co mają w bagażniku nawet po kilka kompletów tablic.
I to dość powszechny proceder.

A te komplety tablic to z tymi samymi numerami czy innymi? Ja mam drugi komplet tablic w bagazniku, przyznaje sie bez bicia, ale numery te same.

No różne mają, bo mają do kradzieży paliwa, ale i na inne "roboty"
To program The Cops z BBC, najczęściej patrole z York Sh.

Choć niedawno był program gdzie chwycili gościa z lewymi tablicami, na których nie miał ubezpieczenia, znaleźli mu w bagażniku drugie tablice, na których miał ubezpieczenie.
Generalnie facet był tak zakręcony i zrobił tak absurdalny manewr że sam nie był wstanie wyjaśnić dlaczego założył drugie tablice.

Chyba tylko po to by zmylić speed camera.
Facet w fajnym autku, w łososiowej koszulce itd, nie travlers :)))

Ja nie mam drugich tablic, miałem robić mniejsze do Fazera, ale z czasem się okazało że w sumie dużo jeżdżę po błocie i dodatkowo chroni kufer a nawet plecy, wiec zostało.

Ale na caferaicera, jak będziemy przerejestrowywać, na pewno będziemy zamawiali mniejsze, ale ciągle jeszcze tolerowane. Bo z tą łopatą to masakra.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2015-01-29 22:26:33 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

byc moze mowisz o tablicach na naczepach choc i to wydaje mi sie troche malo realne. Pracowalem w kilku salonach samochodowych i troszke o tym temacie sie dowiedzialem zreszta na zdrowy rozsadek kto by sie mandatami przejmowal jak mozna sobie ulozyc numery rejestracyjne albo mazakiem na kartoniku namalowac
nie wiem moze do naczep mogli sobie ukladac ale cos takiego jak tablica rejestracyjna samemu sobie robic???*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 29-01-2015 22:29 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-01-29 22:35:31 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nicado2 masz rację, sprzedawca musi sprzedać pojazd z tablicami zgodnymi z przepisami 100%
A ludzie sobie różnie robią, literki fantazyjne, cieniowane, pomniejszone, przekrzywione.

jak przesadzą to dostają mandaty i tyle.

Na autostradzie też jest 70, a kto tyle jedzie?
Albo się wleką 50-60 albo 80-90 choć też nie wolno.
Chyba zdarza ci się jeździć i widzieć ?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2015-01-29 22:43:43 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Ja nie mowie o wielkosci tablic tylko o sposobie ich drukowania i rejestrowania w DVLA byl kiedys u nas gosciu co mial rovero 75 zamowil sobie tylna tablice o polokraglym ksztalcie zamawialismy z innego salonu bo u nas drukarka mogla tylko na prostokatnych ksztaltach drukowac. jednakze wielkosc liter musiala byc odpowiednia.
I jeszcze jedno na tablice nie ma ubezpieczenia tylko na samochod po prostu gostek mial jedne lewe tablice a w bagazniku mial orginal. gliniarze kazali mu zalozyc orginalne i musieli wypuscic bo nie mogli mu nic udowodnic ale sami sie wypowiadali ze gosc zalozyl tablice do jakiegos manewru ale nic mu nie udowodnili. gosc chyba na drugi dzien wpadl na jakims skoku. tez to ogladalem.
kazdy samochod od momentu wyjazdu z salonu do zezlomowania ma jeden numer rejestracyjny, chyba ze zamowisz prywatne, nie ma mozliwosci aby gosc mial samochod zarejestrowany na dwa numery jeden z ubezpieczeniem drugi bez.
tablic moze zamowic sobie ile chcesz ale o tym samym numerze rejestracyjnym
Krakn teraz sie z toba zgodze ludzie kombinuja ale nie mow mi ze jezdza na kartonikach mazakiem wymalowanym i policja goscia puszcza sorry policja mu kaze malowac mazakiem

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 29-01-2015 22:47 ]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2015-01-29 22:46:29 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2015-01-29 22:26:33, nicado2 napisał(a):
byc moze mowisz o tablicach na naczepach choc i to wydaje mi sie troche malo realne. Pracowalem w kilku salonach samochodowych i troszke o tym temacie sie dowiedzialem zreszta na zdrowy rozsadek kto by sie mandatami przejmowal jak mozna sobie ulozyc numery rejestracyjne albo mazakiem na kartoniku namalowac
nie wiem moze do naczep mogli sobie ukladac ale cos takiego jak tablica rejestracyjna samemu sobie robic???*ROFL*

Przypominam ze tablice na naczepach maja te same numery co ciagnace je samochody. Ja mialem dwie bo akurat w firmie mielismy naczepy z miejscem na tablice kwadratowa a kilka na podluzna. *DANCE**DANCE*. Nasz boss zawsze zlecal zrobienie tych tablic w serwisie SCANII w Kings Lynn bo Scanii mielismy najwiecej.

edit: a bywalo, rzeczywiscie ze jak gdzies zostawilem naczepe ze swoja tablica to na nastepna holowana namalowalem dlugopisem na kawalku tektury a kolega, ktory te moja tablice razem z naczepa zapinal to potem mi moje numery przywiozl I wkladal do kabiny.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 29-01-2015 22:49 ]

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2015-01-29 22:49:35 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-01-29 22:46:29, andyopole napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nicado2</i> 29-01-2015 22:29 ]

Przypominam ze tablice na naczepach maja te same numery co ciagnace je samochody. Ja mialem dwie bo akurat w firmie mielismy naczepy z miejscem na tablice kwadratowa a kilka na podluzna. *DANCE**DANCE*. Nasz boss zawsze zlecal zrobienie tych tablic w serwisie SCANII w Kings Lynn bo Scanii mielismy najwiecej.

no wlasnie zlecal w scanii a nie wyciagal literek z pudelka caly czas o tym mowie

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2015-01-29 22:56:07 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2015-01-29 22:49:35, nicado2 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nicado2</i> 29-01-2015 22:29 ]

no wlasnie zlecal w scanii a nie wyciagal literek z pudelka caly czas o tym mowie

Ales uparty!
Przeciez napisalem ze w innej firmie, chlopaki na warsztacie sami robia number plates. Firma sie nazywa TURNERS w Newmarket, jesli tu jest ktos kto u nich pracuje to napewno potwierdzi. Tablice czesto sie niszcza bo to okienko w ktore sie wklada numery ma takie gumowe zakladki I jesli sa sztywne ze starosci to oblamuja sie rogi tablic. Wtedy trza nowe machac raz dwa, bo w transporcie nie ma zmiluj, wszystko na czas, kto by tam czekal az z serwisu laskawie przysla. Jesli firma ma szescset ciagnikow siodlowych I tysiac naczep to tam jest nawet w tablicach duzy przerob.*DANCE*

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2015-01-29 23:04:48 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-01-29 22:56:07, andyopole napisał(a):
Cytat:

2015-01-29 22:49:35, nicado2 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Ales uparty!
Przeciez napisalem ze w innej firmie, chlopaki na warsztacie sami robia number plates. Firma sie nazywa TURNERS w Newmarket, jesli tu jest ktos kto u nich pracuje to napewno potwierdzi. Tablice czesto sie niszcza bo to okienko w ktore sie wklada numery ma takie gumowe zakladki I jesli sa sztywne ze starosci to oblamuja sie rogi tablic. Wtedy trza nowe machac raz dwa, bo w transporcie nie ma zmiluj, wszystko na czas, kto by tam czekal az z serwisu laskawie przysla. Jesli firma ma szescset ciagnikow siodlowych I tysiac naczep to tam jest nawet w tablicach duzy przerob.*DANCE*

Uparty ...jezeli opowiadacie cos nierealnego to probuje wam tlumaczyc cos o czym ja wiem. Jezeli widziales w jakiejs firmie ze robia inaczej to mi wytlumacz jak jest to rejestrowane bo na pewno w jakis sposob jest. Wiesz cos ale dokladnie nie wiesz jak. A podejrzewam ze firma ktora ma 600ciagnikow ma swoj sprzet do drukowania tablic a tobie powiedzieli ze z pudelka wyciagaja. Wiesz jak banalnie prosty jest sprzet do tabli. Tak jak mowiles kawalek platiku do tego specjalny papier na ktorym sie drukuje drukarka z tasma cos jak kalka nie wiem jak to sie nazywa i drukujesz przyklejasz i jest.

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 29-01-2015 23:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,