MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karta rowerowa dla dzieci?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-01-05 08:06:59 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Pytanie za 100pkt
Chyba do rodziców

Moze ktos wie czy w UK a w zasadzie w Anglii i miastach jak Londyn moga po drodze jezdzic dzieci (obstawiam ze nie bo nie widzę nigdzie ) a jesli tak to od ktorego roku zycia (oczywiscie bez opieki) i jesli w ogole to mozliwe to czy musza zdac jakis egzamin na karte rowerowa. Czy jest jakis angielski odpowiednik polskiej karty rowerowej ktora dzieci zdaja w Polsce po ukonczeniu chyba 12 roku zycia?? Czy ktos wie jak to sie tu nazywa jesli cos takiego istnieje? Wiem ze skuterami moga do 50cc jezdzic malolaty od 16 roku zycia po zdaniu CBT a jak z rowerami?

Musi cos chyba byc? inaczej co do 15 roku zycia (juz praktycznie dorosly czlowiek) mialby jezdzic dzieciak z tata i mama tylko..? Troche to smieszne.

Czasami widuję jak dzieci trenują pod opieką dorosłych, jakiś instruktorów jazdę po ulicy. Ale zastanawiam się czy jest to po prostu nauka jazdy, czy jakiś obowiązek?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2015-01-05 08:10:13 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

U moich dzieci w szkole co roku są kursy rowerowe z instruktorami - od 5tej klasy, czyli od około 10tego roku życia. W czasie lekcji zabierają dzieciaki na ulicę i uczą przepisów i zachowania bezpieczeństwa na drodze. Nie dają wtedy żadnych kart, jedynie jakieś takie 'ichnie' certyfikaty. Szukałam, ale nic takiego nie mogę znaleźć.

Edit:
Oooo, tu coś wygrzebałam ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 05-01-2015 08:12 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2015-01-05 08:47:37 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-01-05 18:23:16 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Dziekuje!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,