MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mazda 6 - czy warto ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

grzes-24

Post #1 Ocena: 0

2014-12-22 17:33:55 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Dwa lata temu kupilem tez accorda 2.2 dizla choć początkowo też zastanawiałem się nad mazda 6 też w dizlu. Niestety mazda 6 w dizlu nie cieszy się dobrą opinią w przeciwieństwie do accorda. Potrzebowałem duże auto i kupiłem w kombiku choć tył bardzo mi się nie podobał. Sedan wygląda dużo ładniej. Po dwóch latach stwierdzam że to był bardzo dobry wybór (przebieg miał 146tys, teraz 168tys).
Za brak jakichkolwiek rys to ja bym nie przeplacal. Pojedziesz na zakupy, ktoś pilnie drzwiami lub lekko przytrze i już nie będzie nowka a będziesz się wkurzac. A wiadomo jak tutaj jest z parkingami

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2014-12-22 17:40:48 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #3 Ocena: 0

2014-12-22 17:41:41 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Co zlego z automatem? Mialem nowa toyote i starsza toyote, mialem nowa honde i stara honde plus kilka innych marek, fakt same japonce i wszystkie automaty.
Teraz oba nasze auta to tez automaty, mi tam akurat bez roznicy ale zonka nie chce innego wiec i ja jezdze automatem.

Nie kupuj wraka, szukaj 3-5 latka japonca z niskim przebiegiem z normalnego zrodla to pojezdzisz i banku nie rozbijesz.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Izzkaa

Post #4 Ocena: 0

2014-12-22 17:56:25 (10 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

No wlasnie siedze na internecie teraz i znow ogladam Accorda :-D
I nie wiem czy mi sie wydaje, ale nie istnieja nie w skorze wiec jak by co to nie bede miec wyjscia jak tylko przyzwyczaic sie do skory. ;-)
Meza kolega z pracy tez ma Accord i tez mowi,ze to auto jest nie do zdarcia, zadowolony bardzo.
Kilka dni temu znelezlismy fajna, maz zadzwonil do Hondy,sprawdzil serwis,od 20 tys mil nie bylo wiadomo co sie z nia dzialo,bo serwisu juz nie bylo.
Powiedzieli,ze robia za darmo helthy check ,maz zadzwonil do dealera,zapytal czy sie zgodza na te sprawdzenie przed zakupem, nie zgodzili sie, nie wiem czy sie obawiaja czegos,czy po prostu zadne komisy tego nie robia.
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grzes-24

Post #5 Ocena: 0

2014-12-22 18:06:25 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Tak. Mam karawana. Gdyby nie praktycznie brak usterek w tym aucie to bym nie kupił ze względu na tył. Ale przyzwyczaiłem się. Jest niezawodna, silniki kiedyś czytałem że aspiruja do silników najlepszych silników stulecia.
Wersja accorda w skórze to najbogatsza wersja executive -taką też posiadam. Bywają ubozsze wersje w polskórze.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Izzkaa

Post #6 Ocena: 0

2014-12-22 18:22:49 (10 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

No widzialam te w polskorze,ale to tylko srodki siedzen ,w sumie wielkiej roznicy nie ma...
O tych silnikach tez czytalismy,dlatego tez na nia patrzylismy,to byl glowny powod.
Jejciu, glowe juz mam jak balon, kupic auto musimy, najgorsze to podjecie decyzji ktore...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kasiachery

Post #7 Ocena: 0

2014-12-22 19:11:44 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

my mamy mazde 6 z 2007 rokju i powiem ci BIERZ!!!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-12-22 19:18:31 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #9 Ocena: 0

2014-12-22 20:05:09 (10 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Ludzik, ja na autach zbytnio sie nie znam, oceniam co widze ,czytam i slysze....ale nigdy to nie byl moj konik, zadne zaintetesowanie.
Dlatego pytam o rade,napisalam co widzialam,przeczytalam w ogloszeniu i uslyszalam od dealera.
P.s. co do wymiany paska... Tak jak pisalam, nie znam sie na samochodach, ale nie jest tez tak,ze wymienia sie pasek w zaleznosci od wieku ,a nie tylko od przejechanych mil?
Auto jest juz 8 lat stare.
Nie wiem, nie znam sie...

Tutaj link, znalazlam ,zasady wymiany paska.
http://www.magazynauto.pl/porady/eksploatacja/silnik-2870/news-nie-przeciagaj-z-paskiem-rozrzadu,nId,768818

" Kłopotów z reguły nie ma, jeżeli samochód jest użytkowany dostatecznie często. Są jednak przypadki, gdy auto przejeżdża rocznie po 5 tys. km i wtedy pokonanie 100 tys. km do planowej wymiany paska teoretycznie mogłoby zająć nawet 20 lat. A tyle pasek raczej nie wytrzyma. Dlatego część producentów wyraźnie podaje, oprócz przebiegu, także dopuszczalny czas użytkowania rozrządu. Z reguły jest to ok. 5-6 lat. Jeżeli dany producent nie deklaruje co ile lat należy wymieniać rozrząd, to warto przyjąć zasadę nieprzekraczalnego okresu 7 lat."

[ Ostatnio edytowany przez: Izzkaa 22-12-2014 20:45 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

zawrocony

Post #10 Ocena: 0

2014-12-22 20:47:26 (10 lat temu)

zawrocony

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Cytat:

2014-12-22 19:18:31, ludzik50 napisał(a):
Izzkaa- tak sobie czytam to masz troszkę inne podejście do aut niż ja, a to m. in dlatego że:
-auto po starszej babce- hmmm, sorry, raczej minus, ja jednak wolałbym, żeby właścicielem był mężczyzna (tak, takie seksistowskie podejście, ale nie rozumiem, dlaczego po kobiecie auto ma być lepsze- patrząc na zbieżność czy generalnie na zawieszenie to raczej auta użytkowane przez mężczyzn są w lepszej kondycji)
-pasek wymieniony przy 29tyś.... hmm- następny minus, pasek założony fabrycznie najczęściej dotrwa do 100tyś mil, potem jak już wymienisz to jest loteria- są takie, co siadają po 15 tyś po wymianie- sprawdzone organoleptycznie (niestety)
-sprawdzanie używanego auta w serwisie - hmm... z doświadczenia wiem, że w serwisie to potrafią olej wymienić albo filtr, każdy ceniący się i sprawdzony mechanik ma jednak swój warsztat a nie robi jako apprentice na autoryzowanym serwisie
-a propos rysek itd- ok, fajnie mieć nie porysowane auto, ale ryski nie mają żadnego znaczenia jak chodzi o kondycję auta, co innego auto powypadkowe... takiego bym nie kupił, ale z ryską czy dwoma...hmmm

1. Auto po kobiecie jest niestety lepiej ekspolatowane, z kazda pierdola zaraz jedzie na warsztat, bardziej sie stara dbac o auto.
2. Faceci raczej aut nie oszczedzaja, ma jechac i juz a zakrety ma zbierac na pelnych obrotach.
3. Pasek wymieniony nie dla tego ze byl przebieg ale ze jego czas sie skonczyl, tak samo jak olej po roku czy dwoch. Pasek mozna wymieniac co 60tys, 72tys , 96tys , 100tys lub 150tys mil itd, tak jak zalecil producent.Jesli siadzie po wymianie 15 tys to jest to wada producenta paska lub tego co zakladal.
4. Dobrzy mechanicy maja warsztaty - tak, maja je tez ci co mysla ze sa mechanikami, mechanicy w aso maja mala przewage ( ci co chca chlonac wiedze ) o wszystkich usterkach wiedza pierwsi, prywatny spedzi pare godzin nad nierowna praca silnika i powymienia czesci, w aso sprawdza czy nie ma czasem problemu z wiekszoscia tych silnikow i jakie jest zalecenie by nie pakowac klientow w koszty.
5. Jesli chcesz diesla do miasta i malego przebiegu to nie pchaj sie w filtr DPF, zapchasz go i bedziesz raz w miesiacu musiala wyskoczyc na trase ( wyjatek nowe auta z funkcja regeneraji podczas jazdy po miescie lub na postoju )
Jestem rogaczem pospolitym.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,